Selecteer een pagina

Trailmix: een klassieker om mee te nemen op pad! Voor hikers en voor als je als trailer langer op pad gaat. Lichtgewicht, makkelijk mee te nemen, goed voor een voedzame energieboost en simpel zelf samen te stellen. Zout – zoet, fruitig of juist meer met beloningssnoepjes: een aantal tips om je Trailmix zelf samen te stellen…

De basis van je Trailmix zijn krenten, noten en rozijnen. Je kunt als vertrekpunt voor het samenstellen van je eigen mix kiezen voor een Studentenhaver. Hierin zitten vaak pinda’s, hazelnoten, amandelen, rozijnen en noten. Voeg wat meer cashewnoten toe als je voorkeur hiervoor hebt. Zoute pinda’s als je graag wat meer zout eet tijdens je tocht. Een aantal suggesties om toe te voegen aan deze basismix: chocolade in stukjes (puur / melk of wit). Let met chocolade wel op bij warmer weer. Of gebruik M&M’s – deze zijn al iets beter houdbaar. Verder kun je gedroogd fruit toevoegen, mango / kiwi / ananas / abrikoos / papaya. Of vruchten als dadels en vijgen.

Het fruit drogen kun je ook zelf doen. Leuk en lekker om mee te experimenteren. Je snijdt je fruit zelf en legt deze in een droogoven (voedseldroger). Op die manier houd je fruit langer houdbaar en weet je precies wat je onderweg aan het eten bent!

Voorbeeld van een voedseldroger


Heb jij nog andere suggesties voor het maken van een eigen Trailmix? 

Splash this around