Selecteer een pagina

MudSweatTrails Materiaalmateriaal

Kinnegim en Van Norden verleggen UHT-lat

door | jan 10, 2016 | Nieuws, Routes

Na een rustige start in november van het UHT seizoen maken oudgedienden Irene Kinnegim (Team Fusion Raidlight Nederland) en Pascal van Norden (Runningteam Salomon Nederland)  werk van het UHT-klassement.

Meervoudig winnares Kinnegim duwt op 18 december het gaspedaal in en komt tot 2.21 uur. Geschrokken van de nieuwe OV-tarieven besluit ze om dan ook maar terug te lopen en zo de dubbel binnen de 5 uur af te ronden. Ze is en blijft een fenomeen op schoenen.
Pascal had een dag eerder al orde op zaken gesteld door in 2.15 uur de ruim 30 kilometer af te leggen door de vette Utrechtse modder. Met deze tijd legt hij de lat een flink stuk hoger, zonder dat het perspectief verdwijnt op verbeteringen. Met een parcours record van sub 2 uur (David Hemstede, 2015) gaan we nog wel wat aanvallen zien in 2016. Op de laatste dag van 2015 kwam Harm van Baar nog opvallend dichtbij de tijd van Pascal (2.17 uur).

Irene en Pascal zijn met hun La Sportiva mutsen in elk geval klaar voor het moment dat Koning Winter echt zijn intrede doet.

Ja, dit is een indrukwekkende hoeveelheid goodies die je zonder probleem mee kunt zeulen

“Ik heb de Nathan Journey gebruikt op meerdere dagtochten en tijdens een driedaagse tocht en kan niet anders zeggen dat ik hem met veel plezier heb gedragen.”

Wie van de nationale trailvoorhoede volgt en doet een gooi naar de overall winst?

Onder alle geregistreerde deelnemers/finishers van de UHT wordt eind februari de hoofdprijs van La Sportiva verloot.

Splash this around