Selecteer een pagina

Kwalificatie eisen EK Skyrace oktober 2017

door | jun 27, 2017 | Nieuws

Voor diegene die zich willen kwalificeren voor het Nederlandse team dat naar het EK Skyrace 2017 (in oktober) is het advies zo snel mogelijk in te schrijven voor één van de kwalificatiewedstrijden.

Kwalificatiewedstrijden

De twee wedstrijden om je te kwalificeren zijn:

  • De Sky Race Chaberton (38km / 2850mD+) op 15 juli 2017 in Montgenèvre, Frankrijk. Inschrijven daarvoor kan via : http://www.trailenbrianconnais.com/sky-race/inscriptions
  • De Veia SkyRace (31km / 2600mD+) op 27 augustus in de VaL Bognanco, Italië. Inschrijven daarvoor kan via: http://www.laveiaskyrace.it/index.php/2016-04-05-22-33-53/iscrizioni
    Als je bent ingeschreven bij één van de twee wedstrijden, meld dat via skyrunning@nkbv.nl om zo overzicht te hebben van wie er meedoen voor kwalificatie. Het EK Skyrace vindt plaats op zaterdag 7 oktober tijdens de Gorbeia Suzien Skymarathon (31km / 2400mD+) in Zeanuri, Spanje (video  impressie 2015).

Kwalificatie eisen

De kwalificatie eisen zijn voor heren en dames gelijk. Er zijn 4 plekken als volgt te verdelen:
De Nederlandse kampioen Skyrunning dame / heer van het voorgaande jaar (in 2016 Tim Pleijte en Jorien Delhez);
De best geklasseerde Nederlandse dame / heer bij elk van de twee selectiewedstrijden;
En 1 aanwijsplek  dames / heer door de commissie
Mocht een geklasseerde atleet afzien van deelname, dan zal er door de commissie bepaald worden wie er dan voor die plek in aanmerking komt.
De uiteindelijke selectie zal op maandag 4 september bekend gemaakt worden. Dan zal ook met de atleten gecommuniceerd worden over de invulling van het weekend, zowel organisatorisch als kostentechnisch.

Splash this around