Selecteer een pagina

Kwalificatie eisen WK Ultra Trail 2019

door | 13 aug 2018 | Home, Nieuws

Het WK Ultratrail 2019 van de IAU (International Association of Ultrarunners) & ITRA (International Trail Running Association) onder toezicht van de IAAF (International Association of Athletics Federations) wordt gehouden op 8 juni tijdens de Trilhos dos Abutres te Mirandha do Corvo in Portugal. Tijdens deze WK editie zal het gaan over en afstand van 50 km met hierin 2480 hoogtemeters. Een (wederom) kortere trail in vergelijking met het WK afgelopen mei in Spanje. De kwalificatie procedure hiervoor is zojuist bekend gemaakt… 

Procedure

Er zal een team worden afgevaardigd, bestaande uit maximaal 5 heren en 5 dames. Het team komt als volgt tot stand:

  1. De beste Nederlandse geklasseerden bij het afgelopen WK in Portugal, zijn direct gekwalificeerd voor deelname. Dit zijn Peter van der Zon (56ste heer) en Ragna Debats (1e dame).
  2. Er is 1 kwalificatie trail vastgesteld, te weten trail Crêtes de Spa over een afstand van 55 km met 2060 hoogtemeters.

Een plek kan hier op de volgende manier worden bemachtigd:

Er zijn 1, 2 of 3 kwalificatie plekken te verdienen:

  • Bij 6 t/m 8* Nederlandse inschrijvingen:     1 plek
  • Bij 9 t/m 11*:                                               2 plekken
  • Bij 12* of meer:                                           3 plekken

* het aantal geldt zowel voor de heren als de dames, niet het totaal van dames en heren samen

  • Daarnaast dient jouw trail CV in 2017 en 2018 minimaal 4 ultratrails te bevatten van 50 km of langer met 2000 D+ of meer (per trail).
  1. De overgebleven plaatsen (maximaal 5 mannen en 5 vrouwen) zullen door aanwijzing worden ingevuld. Hierbij kan naast resultaten in de kwalificatiewedstrijd (niet direct geplaatst) er naar andere wedstrijden worden gekeken in de periode 1 januari 2017 tot 1 april 2019. Tevens zal er naar de ITRA ranking en de geschatte kansen om bij de eerste helft van het veld te eindigen worden gekeken.

Er kan voor alle duidelijkheid gekozen worden om met een kleiner team af te reizen richting Portugal. Na de kwalificatie trail zal het volledige team officieel bekend worden gemaakt, uiterlijk op 7 april 2019.

Bij kwalificatie zal er overleg zijn met de coördinator over de voorbereidingsperiode m.b.t training en wedstrijden die eventueel gekozen worden in het traject richting het WK.

Laurens Groenendijk
Coördindator Utratrail Team NL

Splash this around