Selecteer een pagina

Kwalificatie eisen WK Ultratrail – mei 2018

door | jul 10, 2017 | Nieuws

Het WK Ultratrail 2018 van de IAU (International Association of Ultrarunners) & ITRA (International Trail Running Association) onder toezicht van de IAAF (International Association of Athletics Federations) wordt gehouden op 12 mei tijdens de Penyagolosa Trails in Castellón de la Plana Spanje. De exacte afstand en het aantal hoogtemeters moeten nog worden bekend gemaakt, maar zullen liggen rond de 80 km met ruim 5.000 hoogtemeters. In vergelijking met het WK van 2017 in Badia Prataglia een ultratrail met meer kilometers én hoogtemeters.
Omdat dit WK vroeg in het seizoen valt, wordt er gekozen voor een wat afwijkende kwalificatieprocedure in vergelijking met de voorgaande 2 jaren. Procedure Er zal een team worden afgevaardigd, bestaande uit maximaal 6 heren en 6 dames.

Het team komt als volgt tot stand

De beste Nederlandse geklasseerden bij het afgelopen WK in Portugal, zijn direct gekwalificeerd voor deelname. Dit zijn Zac Freudenburg (44 ste heer) en Ragna Debats (4e dame).
Er is 1 kwalificatie trail vastgesteld, te weten de Ultratrail Lago d’Orta (UTLO) over een afstand van 82 km met 5400 D+ op 21 oktober 2017 waar het op de volgende manier(en) mogelijk is een kwalificatie plek te bemachtigen:
Er zijn 1, 2 of 3 kwalificatie plekken te verdienen:
Bij 4 t/m 7* Nederlandse inschrijvingen: 1 plek
Bij 8 t/m 11*: 2 plekken
Bij 12* of meer: 3 plekken
* het aantal geldt zowel voor de heren als de dames, niet het totaal van dames en heren samen
Daarnaast dient jouw trail CV in 2016 en 2017 minimaal 4 ultratrails te bevatten van 50 km of langer met 2.000 D+ of meer (per trail). Eén van de vier dient WK parcours overeenkomstig te zijn (op afstand en hoogtemeters per kilometer).
De overgebleven plaatsen (maximaal 6 mannen en 6 vrouwen) zullen door aanwijzing worden ingevuld. Hierbij kan naast resultaten in de kwalificatiewedstrijd (niet direct geplaatst) er naar andere wedstrijden worden gekeken in de periode 1 januari 2016 tot 30 oktober 2017.

Er kan voor alle duidelijkheid gekozen worden om met een kleiner team af te reizen richting Spanje. Na de kwalificatie trail zal het volledige team officieel bekend worden gemaakt, uiterlijk op 5 november 2017. Bij kwalificatie zal er overleg zijn met de coördinator over de voorbereidingsperiode m.b.t training en wedstrijden die eventueel gekozen worden in het traject richting het WK.

Splash this around