Selecteer een pagina

Mijn eerste trailrun

door | 22 feb 2018 | Uncategorized

Annemarie Jongbloed (29) liep 10 februari mee met de Petzl Night Trail. Het was een van haar eerste trailruns en de eerste keer dat ze met een hoofdlamp door de donkere nacht rende. Aan MudSweatTrails vertelt ze wat haar zo aantrekt in deze voor haar nieuwe sport.

Gemis aan natuur

“In woon in Amsterdam. Niet de beste locatie voor trailrunning. Maar het gemis aan natuur in de stad is voor mij precies de reden dat ik het avontuur buiten de verharde weg ben gaan opzoeken. Een vriend van mij doet aan trailrunning en daarom wist ik vaag iets van het bestaan. In het Westerpark heb je van die onverharde olifantenpaadjes en die ben ik op een gegeven moment gaan rennen. Daar werd ik direct enthousiast van, heel wat minder saai en hersendodend dan lopen op asfalt. Afgelopen juni deed ik mee aan mijn allereerste trailrun. De Veluwezoomtrail, elf kilometer.”

Boskabouters en coole gadgets

“ ‘Waar ben ik nu beland?’ dacht ik toen ik tussen al die mensen met van de hoge kousen liep. Er was zelfs een man op blote voeten en een hele lange baard. Het leek wel een boskabouter! En iedereen had van die coole gadgets waarmee ze maanden kunnen overleven in de bush. Althans zo kwam het op mij over. Ondanks dat ik het allemaal heel apart vond, vond ik het juist ook wel weer vet. Het trok mij wel aan. Ik heb een fascinatie voor outdoor-sporten en lees graag van die boeken over dramatische klimexpedities. Dat is natuurlijk een beetje extreem, maar het stukje avontuur waar ik op zoek naar ben, vind ik nu in trailrunning. Dat aspect is voor mij ook belangrijker dan de sportieve uitdaging.”

Meer genieten en wellicht een beetje afzien

“De Petzl Night Trail was de eerste keer dat in het donker liep. Best wel spannend. Iedere minuut startten er tien mensen. Ik moest als een van de laatsten. Al een uur lang hoorde ik aftellen van tien naar nul. Steeds opnieuw verdwenen mensen het holst van de nacht in. Totdat eindelijk ook voor mij het startschot klonk. Met de hoofdlamp die ik vooraf speciaal bij de MST Store had aangeschaft voelde het eigenlijk helemaal niet dat ik in het donker aan het lopen was. Dat lampje geeft zo veel licht! En ook de kniediepe modder waarvoor ik was gewaarschuwd viel reuze mee. Wel zijn mijn nieuwe trailschoenen nu niet roze meer. Dat is wellicht ook geen verrassing bij een trail georganiseerd door MudSweatTrails. Ik was niet echt getraind op 15 kilometer en vond het vooral lang. Het bleef ook maar stijgen. Dat vond ik pittig. ‘Pain is weakness leaving the body’ hield ik mezelf maar voor tot ik de finish bereikte.”

Na afloop van de Petzl Night Trail stuurde Annemarie ons dit berichtje:

‘Afgelopen zaterdag heb ik enorm genoten van de Petzl Night Trail. Hartelijk dank voor deze trail. Ik ben nieuw in de ‘scene’, maar het smaakt naar meer en de komende tijd wil ik mij hier meer in gaan verdiepen, meer genieten van mooie trails en wellicht een beetje afzien zo nu en dan…’

Splash this around