Selecteer een pagina

Montreux Trail Festival – 27 tm 29 juli

door | 23 jun 2018 | Home, Kalendernieuws, Nieuws

In Montreux, gelegen aan het Lac Léman (meer van Geneve), wordt voor de tweede keer het Montreux Trail Festival gehouden van 27 tot 29 juli. Onder de leiding van Diego”Zpeedy” Pazos zijn er ook dit jaar weer 8 zeer uitdagende parcoursen uitgezet. Voor ieder niveau Trailers is er een afstand die bij hem of haar past. Wil je zelf beleven hoe het er bij een Night Trail in de bergen aan toe gaat? Dan zijn twee Night Trails mooie afstanden om te lopen. De MXSky (34km – 2’050m+), de MXAlps (60km – 4’000m+) en de ultieme uitdaging  de MXtreme (164km – 12’000m+).maken het programma compleet!

Een compleet Trailfestival

Het Montreux trail festival biedt een atmosfeer van sport, muziek en culinaire hoogtepunten voor zowel de atleet als voor de toeschouwer. Op de grote markt van Montreux zal er voor muzikale entertainment worden gezorgd tot ’s avonds laat. Bij de eerste editie in 2017 hebben 10 Nederlanders succesvol deelgenomen (3 MXSky, 5 MXAlps en 3 aan de MXtreme160).

“Montreux Trailfestival is een wedstrijd die voor altijd in mijn hart zal liggen. De trail had alles voor mij wat ik als een trailer graag zie: zwaar, technisch, prachtige vergezichten, goede sfeer, goed uitgezet, goede posten, veel singletracks en klauterstukken. De start en finishlocaties van de Xtreme zijn al een kippenvel moment waard en dan moet je nog beginnen. Kortom een aanrader voor alle trailers.”       

 Marjolein Bil

Kijkje achter de schermen

Dit jaar gaan we vanuit MudSweatTrails een kijkje achter de schermen nemen en deelnemen aan de race. Binnenkort kunnen jullie een verslag verwachten van deze ervaringen. Wil je hier echter niet op wachten, inschrijven kan online natuurlijk ook via 

Fotocredits: Penyagolosa Trails

“Montreux Trail Festival MXtreme in 3 woorden: Magnifiek, Uitdagend, Extreme! Onvergetelijke ervaring! Echt een fantastische tocht, super verzorging onderweg, top sfeer! Alles goed geregeld. De start was ook echt heel bijzonder om mee te maken. Echt een super week gehad in Zwitserland, zowel voor als na.” Arend van Wijk

Splash this around