Montreux Trail festival – 27 tm 29 juli

door | 11 jun 2018 | Home, Nieuws, Races

In Montreux, gelegen aan het Lac Léman (meer van Geneve), wordt voor de tweede keer het Montreux Trail Festival gehouden van 27 tot 29 juli 2018. Onder de bezielende leiding van Diego”Zpeedy” Pazos zijn er 8 zeer uitdagende parcoursen ontworpen. Er is voor ieder niveau Trailer een afstand die het beste bij haar of hem past. Wil je zelf beleven hoe het er bij een night trail in de bergen aan toe gaat? Dan zijn de Queen’s night (6km – 300d+), of de Freddie’s night (15km – 950d+) mooie afstanden te lopen. Grotere afstanden voor de meer ervaren lopers zijn de MXSky (34km – 2.050d+) of de MXAlps (60km – 4’000d+). De ultieme uitdaging is de MXtreme (164km – 12.000d+). Dit jaar kan de MXtreme ook in relay worden gelopen. Onderstaand profiel geeft een idee van de MXtreme. Meer informatie over de andere afstanden zijn te vinden op de site van het Montreux Trail Festival.

De sfeer van een Trail festival

Het Montreux trail festival biedt een atmosfeer van sport, muziek en culinaire hoogtepunten voor zowel de atleet als voor de toeschouwer. Op de grote markt van Montreux zal er voor muzikale entertainment worden gezorgd tot ’s avonds laat. Het is uiteraard mogelijk om als supporter de renners op diverse punten op het parcours aan te moedigen en te profiteren door zelf een wandeling te maken in de Zwitserse alpen en te genieten van het unieke uitzicht.

Bij de eerste editie in 2017 hebben 10 Nederlanders succesvol deelgenomen (3 MXSky, 5 MXAlps en 3 aan de MXtreme160).

Dit jaar gaan we een kijkje achter de schermen nemen bij het MTF. Binnenkort kunnen jullie dus een verslag verwachten van onze ervaringen!

Impressie MTF 2017

Onderstaande linkjes geven alvast een impressie van de 2017 editie:

 

Reacties deelnemers

“Montreux Trailfestival is een wedstrijd die voor altijd in mijn hart zal liggen. De trail had alles voor mij wat ik als een trailer graag zie: zwaar, technisch, prachtige vergezichten, goede sfeer, goed uitgezet, goede posten, veel singletracks en klauterstukken. De start en finishlocaties van de Xtreme zijn al een kippenvel moment waard en dan moet je nog beginnen. Kortom een aanrader voor alle trailers.”
Marjolein Bil – Endurance Sports & Coaching

“Montreux Trail Festival MXtreme in 3 woorden: Magnifiek, Uitdagend, Extreme! Onvergetelijke ervaring! Echt een fantastische tocht, super verzorging onderweg, top sfeer! Alles goed geregeld. De start was ook echt heel bijzonder om mee te maken. Echt een super week gehad in Zwitserland, zowel voor als na.”
Arend van Wijk – de trailmajoor. Arend loopt voor Team Raidlight NL

Fotocredits: MTF
Splash this around