Selecteer een pagina

De landelijke dekking van de NS – MST Trailroutes is bijna volledig zou je kunnen zeggen. Maar niet voordat we ook in de Provincie Groningen iets hebben ontwikkeld! In de serie van NS Trails is het dan nu ook het moment de NS – MST Groningen – Assen Trail te presenteren. Een forse trail die door afwisselende landschappen voert. Zomers vind je hoog gras, varens en braamstruiken op je pad. In de winter loop je over natte knollenvelden en zompige paden. De route voert over heidevelden, door bossen, langs houtwallen en vennen en biedt regelmatig prachtige vergezichten over de landerijen. De route is 8 km in te korten door te starten bij station Haren. Op 25 kilometer is er ook de mogelijkheid om in Zuidlaren de bus te nemen naar Assen of Groningen.

De natuurlijke passages die in de route zijn verwerkt zijn: de Vork, Vijftig Bunder, Hulseboschgat, Gasterse Duinen, Balloërveld en Hunebedden.

Een mooie kans om deze route bijvoorbeeld in de Kerstvakantie te trailen! We zien daarbij ook benieuwd naar jullie reacties. En willen via deze weg Jan Peter Busman bedanken voor het grondig uitwerken van deze route!


Alle informatie over de Groningen – Assen Trail.

Balloërveld

Splash this around