Selecteer een pagina
Rond zonsopkomst vanmorgen (5.47 uur) drukte Alex Olieman zijn horloge op station Wezep in om te starten aan zijn recordpoging op het UtraPad Nederland (UPNL)…
UPNL is een GPX-creatie van Han Savelkoel. Het loopt grofweg van Wezep (Zwolle) via Hoog Soeren (km 39, Apeldoorn) naar Arnhem (km 74) en dan via Wageningen, Rhenen (km 110) Austerlitz, Soesterberg en Soest naar

Hilversum (totaal 157km). Het is zo veel mogelijk een verbinding van alle natuurgebieden die oost-midden Nederland rijk is, startend en finishend op een treinstation.

Via de Garmin tracking konden we Alex zijn steady progressie volgen. Ook op de beelden van zijn crew zagen we een stevig pas. ‘Veel ging in een lekker ritme, maar rondom de stuwwallen werd dat er aardig uitgehaald. Klimmetjes die regelmatig ook in de wandelpas gingen. Van tevoren had Irene mij tips gegeven over lastigere punten op het parcours (bijv. over paden die wat lastiger te vinden zijn) waardoor het navigeren bijna vlekkeloos ging. Qua timing was het perfect, ongeveer binnen het dagvenster en een lekkere temperatuur om in te lopen’.

Rond zonondergang loopt Alex, na 15 uur 24 minuten lopen, het perron van Hilversum Sportpark op voor de bekende foto bij de stationsklok. Hiermee zet hij de snelste tijd op het UPNL neer, die tot nu toe op naam stond van Irene Kinnegim. Met de notitie dat Irene haar UPNL self supported liep. ‘Alex schuift aan de finish vanuit de klapstoel voldaan een stuk pizza naar binnen en laat met een knipoog weten ook wel oren te hebben naar een Pieterpad avontuur’.
Splash this around