Selecteer een pagina

Vandaag lanceren we de vijfde provincie in de Twaalf Provinciën reeks: Drenthe. Behalve in Gelderland, Friesland, Zuid Holland en Noord Holland kun je nu ook in deze provincie kiezen uit een drietal afstanden (in Drenthe: 16, 25 of 37 km) en een nieuw stempel laten zetten in je Trail Paspoort. Dat stempel is hier de hoefafdruk van een ree, het dier dat symbool staat voor deze provincie. Op het logo zie je behalve het silhouet van een ree ook een hunebed afgebeeld. Van de 54 hunebedden in Nederland staan er 52 in de provincie Drenthe en tijdens deze Twaalf Provinciën Trail kom je er, afhankelijk van afstand die je kiest, verschillende tegen.

De routes voeren je door het prachtige Nationaal Park Drentse Aa en zijn uitgezet door onze local guide Otto Kragt. Otto is een ervaren trail- en ultraloper en is opgegroeid in dit gedeelte van Nederland. Hij heeft drie mooie en uitdagende routes uitgezet, waarbij het maar de vraag is of  je droge voeten gaan houden!

Alle drie de routes beginnen en eindigen bij De Herberg van Loon, een knus en gemoedelijk eethuis annex dorpshotel in het Brinkdorpje Loon bij Assen. Behalve langs hunebedden voert de trail je over de zogenaamde ‘Celtic Fields’ (vierkante akkertjes uit de prehistorie), langs loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog en over het Balloërveld, een uitgestrekt heidegebied, ook zo typerend voor deze provincie. Met een beetje geluk kom je hier ook de schaapskudde tegen.

Voor Euro 17,50 ontvang je de GPX van de door jouw gekozen afstand per mail, en per post de routefolder inclusief de voucher voor een luxe koffie, thee of een ander drankje met gebak naar keuze, en (als dit je eerste Twaalf Provinciën Trail is) ook het speciale Trail Paspoort waarin je het provinciestempel kunt laten zetten. Bestel je twee routes tegelijk dan betaal je Euro 15,- pp.

Net als alle andere Twaalf Provinciën Trails kun je de route van jouw keuze ook in deze provincie lopen op elk moment in het jaar, op eigen gelegenheid. De voucher blijft het hele jaar geldig. Check wel de openingstijden van de horecalocatie bij het start- en eindpunt.

LET OP: tijdens de lockdown is De Herberg van Loon, net als de horeca in de andere provincies, deels geopend voor Take Away, in elk geval tijdens de weekenden. Check wel van te voren de actuele situatie, in Drenthe doe je dat het beste per telefoon (0592 370 500).


Bestel nu de afstand van jouw keuze en ontdek fijne trailpaadjes in één van de mooiste natuurgebieden van de provincie Drenthe!