Selecteer een pagina

Vandaag lanceren we alweer de zesde provincie in de Twaalf Provinciën reeks: Overijssel! Na Gelderland, Friesland, Zuid Holland, Noord Holland en Drenthe kun je nu ook in het oostelijke deel van ons land op eigen gelegenheid een mooie en afwisselende trail lopen, met keuze uit drie afstanden: 17, 26 of 36 km. De routes zijn gemaakt door onze local guide Jan Wullink, kenner van deze streek en hier zelf actief als trailrunner en op de gravel bike.

De routes beginnen en eindigen alle drie op een sfeervolle, historische plek: de Watermolen Bels. Een voormalige papiermolen, bijna 300 jaar oud, gelegen in het glooiende Twentse essenlandschap –essen of engen zijn hoger gelegen akkers, die hier worden afgewisseld met houtwallen, bossen en heide. De routes zijn uiteraard grotendeels onverhard en voeren je langs diverse historisch interessante punten waaronder de Grafheuvels van Mander en de Cirkels van Jannink. Op twee punten loop je vlak langs en soms een klein stukje over de grens met Duitsland. Je vindt hier dan ook niet voor niets Comiezenhutten, van waaruit grenswachters het gebied controleerden op smokkelarij. Een hoogtepunt bij alle afstanden is zonder meer het lieflijke beeklandschap van het Springendal, waar je via bruggetjes en vlonders kennismaakt met de oorsprong van de Mosbeek, de Hazelbekke en de Springendalsebeek.

Na afloop van de trail kun je bij Watermolen Bels genieten van een heerlijke latte macchiato, een verse munt thee of een ander drankje, met een lekker stuk gebak naar keuze. Vergeet ook niet om hier het speciale provinciestempel te laten zetten: in Overijssel is dat de afdruk van een eekhoornpootje – om precies te zijn het achterpootje. De eekhoorn is het dier dat symbool staat voor deze provincie en je vindt dit elegante beestje ook terug in het logo.

Voor Euro 17,50 ontvang je de GPX van de door jouw gekozen afstand per mail, en krijg je per post de routefolder met overzichtskaart en points of interest, inclusief de voucher voor een luxe koffie, thee of een ander drankje met gebak naar keuze, en – als dit je eerste Twaalf Provinciën Trail is – ook het speciale Trail Paspoort waarin je het provinciestempel kunt laten zetten. Bestel je twee routes tegelijk dan betaal je Euro 15,- pp.

Net als alle andere Twaalf Provinciën Trails kun je de route van jouw keuze ook in deze provincie lopen op elk moment in het jaar, op eigen gelegenheid. De voucher blijft het hele jaar geldig. Check wel de openingstijden van de horecalocatie alvorens je op pad gaat.

Kies de afstand van jouw keuze, plan een datum, reis naar Twente en ontdek de mooiste trailpaadjes van de provincie Overijssel!


Aanmelden is mogelijk via deze link.