Selecteer een pagina

Vanaf dit weekend beschikbaar: alweer de zevende provincie in de Twaalf Provinciën reeks: Utrecht! Na Gelderland, Friesland, Zuid Holland, Noord Holland, Drenthe en Overijssel kun je nu ook in hartje Nederland op eigen gelegenheid een prachtige en afwisselende trail lopen en een nieuw stempel in je Trail Paspoort scoren. Ook hier is er weer keuze uit drie afstanden: 17, 27 of 36 km. Bart Götte is onze local guide die de routes met veel zorg heeft uitgezet. De 17 km is er in twee varianten, een zomer en een winter versie. In beide gevallen gaat het om een afwisselende combinatie van flink wat hoogtemeters maken op de Amerongse Berg, gevolgd door een afdaling naar het karakteristieke rivierenlandschap rondom Kasteel Amerongen. In de zomervariant loop je door de Uiterwaarden Rijn en Lek (oostelijk van het kasteel), in de winterversie voert de trail je door de Amerongse Bovenpolder (westelijk van het kasteel).


De langere afstanden, zowel de 27 als de 36 km staan garant voor nog meer hoogtemeters en voeren je van de Amerongse Berg naar Kwintelooijen en door het ruige, open terrein van de Tabaksplantage.

Natuurlijk doen we op alle afstanden de Eenzame Eik aan, een markant punt in deze streek en vanaf de Amerongse Berg kun je op verschillende punten genieten van prachtige uitzichten over de Betuwe en de Gelderse Vallei.

Als start- en eindpunt hebben we gekozen voor Hotel Restaurant Buitenlust aan de rand van Amerongen, een fijne plek om na te genieten van je trail met een lekker stuk huisgemaakt appelgebak. Je kunt hier eventueel ook comfortabel overnachten, mocht je er een weekendje weg van willen maken. Het stempel wat je bij Buitenlust in je Trail Paspoort krijgt is de pootafdruk van de vos, het dier wat symbool staat voor deze provincie en dat ook is afgebeeld op het logo.

Voor Euro 17,50 ontvang je de GPX van de door jouw gekozen afstand per mail, en per post de routefolder inclusief de voucher voor een luxe koffie, thee of een ander drankje met huisgemaakt appelgebak, en (als dit je eerste Twaalf Provinciën Trail is) ook het speciale Trail Paspoort waarin je het provinciestempel kunt laten zetten. Bestel je twee routes tegelijk dan betaal je Euro 15,- pp.

Net als alle andere Twaalf Provinciën Trails kun je de route van jouw keuze ook in deze provincie lopen op elk moment in het jaar, op eigen gelegenheid. De voucher blijft het hele jaar geldig. Check wel de openingstijden van de horecalocatie bij het start- en eindpunt.

Bestel nu de afstand van jouw keuze en maak kennis met het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug, na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland, te bieden heeft!


Schrijf je in voor één van de 12 Provincie Trails. Voor de Provincie Utrecht kun je kiezen uit 17, 26 of 36km.