Selecteer een pagina

Inschrijving open Freedom Trail – 8 sept

door | 2 feb 2018 | Home, Nieuws

Na de prachtige piloteditie van 2017 slaan Bridge2Bridge en MudSweatTrails wederom de handen in elkaar en organiseren de FreedomTrail 2018! Dit jaar een open inschrijving op drie afstanden. Een unieke tocht die in het teken staat van herdenken, beleven en het leveren van een sportieve prestatie. Loop over de paden die de geallieerden tijdens operatie Market Garden hebben bewandeld. Kom meer over de geschiedenis te weten en bezoek historische locaties. Geniet van het mooie landschap dat deze regio te bieden heeft. Verplaats je vanaf de Ginkelseheide of vanaf Papendal naar het ultieme doel; de John Frost brug in Arnhem!

Wat is de Freedom Trail Arnhem?

FreedomTrail is een prestatietocht met een historische lading. Een moderne manier van herdenken. We lopen op zoveel mogelijk onverharde paden vanaf een ‘droppingszone’ naar het centrum van Arnhem. Je loopt daarbij over historische grond. Op veel plekken waar je loopt is geschiedenis geschreven. Je streeft een doel na (het behalen van de brug), je treedt in de voetsporen van de mannen die soms het hoogste offer hebben moeten leveren voor onze vrijheid.

De afstanden die op 8 september kunnen worden gelopen zijn:

44KM (start Ginkelseheide)
28KM (start Papendal)
18KM (start Papendal)

Alle afstanden finishen bij de John Frost brug te Arnhem.
Het verzamelpunt voor alle lopers is Nationaal Sportcentrum Papendal.

Run to Remember Freedom!

 

Operatie Market Garden

Na de invasie in Normandië in juni 1944 willen de geallieerden doorpakken en Europa bevrijden van de verschrikking die de Nazi’s de afgelopen oorlogsjaren hebben uitgevoerd. Een ambitieus plan wordt bedacht, operation Market Garden.

Operatie Market Garden (de grootste Airborne operatie in de geschiedenis) is uitgevoerd door drie Airborne divisies. Een complexe operatie waarbij de luchtlandingstroepen een aantal cruciale bruggen moesten veroveren ver achter de linies. De grondtroepen zouden zo in één keer kunnen doorstoten vanuit België tot aan het IJsselmeer. De geallieerden hadden zo als doel om snel een einde te maken aan de tweede wereld oorlog. Om dit te bewerkstelligen kreeg de 1st British Airborne Division de opdracht om de verkeersbrug in Arnhem te veroveren. De meest noordelijke brug die veilig gesteld moest worden.

Helaas heeft slechts een klein gedeelte van de divisie de brug daadwerkelijk gehaald. Velen van hen zijn gesneuveld tijdens hevige gevechten met Duitse (SS) eenheden. De licht gepakte en bewapende luchtlandingstroepen hebben negen dagen brute gevechten geleverd maar het mocht niet baten. De brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

Voorafgaand en tijdens de trail ontvang je meer informatie over wat er heeft plaatsgevonden op de plekken waar je loopt.

Inschrijven

De Freedom Trail is een A- naar B route. Mocht je gebruik willen maken van een bus shuttle terug van Arnhem naar Papendal vergeet dit dan niet aan te vinken in de inschrijfmodule. We gaan er anders van uit dat je met vrienden, familie of op eigen gelegenheid terug komt naar Papendal of daar niet meer heen hoeft.

INSCHRIJVEN IS MOGELIJK VIA DEZE LINK

Splash this around