MudSweatTrails Routesroutes

Deventer – Arnhem Trail

De trail tussen Deventer en Arnhem is ideaal voor lopers die een mooie training zoeken van ruim 50 kilometer en willen genieten van een rijke variatie aan landschappen. Start en finish zijn de NS-stations van Deventer en Arnhem. Stations van twee steden waar het na afloop prima vertoeven is voor een welverdiende dorstlesser. Net zoals bij de NS Trailroutes doen de stationsklokken weer dienst als tijdsregistratie.

Route ontwerp: Adriaan van den Eelaart

Route in het kort

Je start in het prachtige rivierenlandschap rond Deventer om vervolgens via landelijke gebieden over dijkenpaadjes en langs sprengbeken je weg te zoeken richting de Veluwezoom. Hier tref je een gevarieerd landschap zoals de open vlaktes van de Loenermark op de Oost-Veluwse stuwwal en het Rozendaalse Veld, naald en loofbossen en kleine zanderige single tracks. Via de parken Klarenbeek en Sonsbeek loop je via een groene route dwars door Arnhem richting Arnhem Centraal Station. Adriaan van den Eelaart ontwierp het parcours met behulp van stafkaarten en perfectioneerde de route door deze een aantal keer te lopen.

Het uiteindelijke parcours is zo’n 50 km lang en kent 300 positieve hoogtemeters. Onderweg kom je geen vaste plekken tegen voor eten en drinken. Je zult dus alles zelf mee moeten nemen of afspreken met een support team. De parkeerplaats bij de Vrijenbergerspreng (hoogste waterval van Nederland) is dan een goede en leuke ontmoetingsplaats. Speciaal voor de hondenbezitters: onderweg zijn er voldoende beekjes en waterreservoirs voor je viervoeter om zich af te koelen of wat te drinken.

Instructies

Hier vind je de het GPX-bestand voor de route. Voor de deelname aan het Open Klassement Deventer – Arnhem Trail gelden dezelfde spelregels als bij de UHT. Alleen dit open klassement kent geen spelregels ten aanzien prijzen, deelnamevensters etc. Wie het leuk vindt om het parcours te lopen en je tijd te registreren, leef je uit. Heb je een FaceBook account? Dan kun je hieronder gelijk inloggen, je tijd registreren en je stationsfoto’s uploaden.

Fastest Known Times

Posts not found!

Splash this around