Selecteer een pagina

The North Face atleet Pau Capell heeft vanmiddag solo de iconische UTMB voltooid. Hij legde de route af in een tijd van 21 uur en 17 minuten. De winnaar van UTMB in 2019 liep de route dit jaar zonder concurrenten. Zijn doel was om anderen te inspireren die in dit lastige jaar met uitdagingen te maken krijgen, inclusief lopers die niet konden deelnemen aan de run.

Foto: James Poole©

Foto: Mathis Dumas©

De gelopen route werd eerder in 2015, 2016 en 2019 gelopen en heeft in de 171 kilometer zo’n 10.000 hoogtemeters. De route voert je langs adembenemende delen van de Alpen en loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het doel was de route binnen 20 uur af te leggen, zo’n 20 minuten sneller dan zijn winnende tijd van vorig jaar. Lang liep hij precies op dat schema, maar in deel 2 van de race heeft hij die tijd los moeten laten en heeft hij alles op alles gezet om te kunnen finishen. De tijd van 21 uur en 17 minuten is nog steeds de 4e tijd ooit gelopen op dit parcours.

Foto: Mathis Dumas©

Door de route alleen te lopen, met enkel een kleine supportcrew, werd de gezondheid en veiligheid van anderen gewaarborgd, maar het maakte van deze toch al fysiek moeilijke run ook een nog zwaardere mentale uitdaging. Pau gebruikte er al zijn kracht en deskundige voorbereiding voor, rekening houdend met de kleinste details. Voor zijn #Breaking20 poging droeg Pau bijvoorbeeld ook de nieuwe Flight VECTIV™-schoenen van The North Face. VECTIV (te lanceren in januari 2021) is een technologiesysteem dat voorwaartse beweging ondersteunt.

Het nieuwe model van The North Face, de Flight VECTIV™

Voor Pau was het door de wereldwijde lockdown moeilijk om zich voor te bereiden op de run. Er was een gebrek aan trainingsfaciliteiten, een reisbeperking en de UTMB 2020 werd afgelast. Met het oog op deze tegenslagen en de wens om anderen te stimuleren hun eigen obstakels te overkomen, was de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen net zo belangrijk als zijn persoonlijk record breken.

“De run was dit jaar een ongelooflijke ervaring – een van de beste van mijn leven. Het was zo’n zwaar jaar voor iedereen, en de steun die ik van iedereen van over de hele wereld mocht ontvangen, is fantastisch. Ik neem nu de tijd om samen met mijn familie weer tot rust te komen, en daarna? Wie weet!”

Foto: James Poole©

Splash this around