Selecteer een pagina

Wat is het alternatief voor de Koning van Spanje Trail 2020?
In de eerste communicatie met de deelnemers konden we alleen compensatiemaatregelen aanbieden. Dat voelde voor ons nog niet helemaal bevredigend. Net als voor een aantal deelnemers. We wilden geen beloften doen die we niet konden waarmaken (zoals het verplaatsen naar een andere datum in 2020). Maar we zijn wel creatief blijven nadenken en hebben een mooi alternatief uitgewerkt voor de Koning van Spanje Trail. Deze oplossing past in dit Coronatijdperk van afstand houden en het vermijden van grotere groepen, maar is nog steeds onder voorbehoud van de afstemming van de lokale autoriteiten en de dan geldende Coronamaatregelen.

Het alternatief is een virtuele Koning van Spanje Trail. Alle deelnemers krijgen van 1 oktober tot en met 31 december 2020 de tijd om de door ons ontwikkelde Trailroutes te lopen waarvoor je je hebt ingeschreven. Via een webpagina kun je je gelopen tijd uploaden samen met een foto van jezelf. Ter controle post je hierbij ook een link naar je geregistreerde activiteit. Ben je bij de finish in Gulpen? Dan nuttig je bij het Gulpener Brouwlokaal het verdiende Gulpener biertje en haal je de welverdiende jubileum medaille op. Aan het eind van de drie maanden maken we de klassement op.Op deze manier kunnen jullie alsnog van alle elementen van de Koning van Spanje Trail genieten. En hopen we elkaar in 2021 weer live te treffen!

Deze virtuele competitie werkt net ongeveer zoals onze bekende NS trailruns. We hebben hier dus al wat ervaring mee.

Waarom verplaatsen jullie het evenement niet in zijn geheel naar een andere weekend?
Het verplaatsen van de Koning van Spanje Trail naar het najaar is uiteraard besproken. Maar om meerdere redenen is dat een lastige opgave. Zo zien lokale autoriteiten dat meerdere evenementen hun datum naar het najaar verplaatsen en organiseren we in die periode ook andere wedstrijden en reizen. Een andere datum vinden is daardoor een vrijwel onmogelijke opgave. Daarnaast zouden we een concurrent worden voor andere Trails die in die periode worden georganiseerd en ook andere organisaties in de wielen rijden. Als organisatie hebben we gekozen om zo veel mogelijk respectvol om te gaan met de bestaande kalender.

Met ons virtuele alternatief spreiden we de druk op de regio, kunnen deelnemers hun eigen loopdatum kiezen én hun vouchers van de accommodaties voor het verstrijken van de datum inwisselen.

Wanneer kan je de virtuele Koning van Spanje Trail lopen?
We mikken op de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020. Deze data zijn nog wel onder voorbehoud. We hebben daarover afstemming met de lokale autoriteiten. De kans van slagen is hierbij een stuk groter dan wanneer we het evenement in één weekend zouden organiseren.

Hoe gaat het lopen van een virtuele trailrun in zijn werk? Wat heb ik daarvoor nodig?
Alle deelnemers krijgen in de uitleg e-mail van september een inlogcode voor het webpagina. Daar download je de route waarvoor je je hebt ingeschreven als GPX bestand. Tevens is er een kaart beschikbaar en kun je informatie lezen over de omgeving waar je loopt. Met je horloge of smartphone navigeer je vervolgens de route. Na afloop upload je de activiteit op de betreffende webpagina. Je plaatst er ook een foto van jezelf bij. Zo kunnen we je deelname aan het klassement controleren. Iets soortgelijks doen we bijvoorbeeld met de NS trail runs.

Ik wil niet meedoen aan de virtuele Koning van Spanje Trail. Wat zijn mijn opties?
Wil je niet meedoen aan de virtuele editie? Dan kun je je startnummer overdragen aan iemand die wel mee wilt doen. Je behoudt het recht op de 25% korting op de editie van 2021 en alle andere compensatie kortingen. Let op: zodra de schoenentassen zijn verzonden, kunnen we die niet meer naar de ’nieuwe’ deelnemer opsturen. We verwachten dit eind mei te doen.

Kan ik mijn startbewijs voor de Koning van Spanje Trail doorschuiven naar een andere race of naar volgend jaar?
Het automatisch doorschuiven van je inschrijving naar de 2021 editie is helaas niet mogelijk.
Alle ingeschreven deelnemers ontvangen aan het eind van het jaar wel een e-mail met voorrang op de inschrijving en een kortingscode voor de editie van 2021. De voorlopige datum is 14 tot en met 16 mei 2021.

Wat compenseren jullie voor het annuleren van de Koning van Spanje Trail?
We organiseren – onder voorbehoud van de afstemming met de lokale autoriteiten en de dan geldende Coronamaatregelen – virtuele Koning van Spanje Trail in het najaar. Deelnemers hebben de mogelijkheid om in drie maanden tijd (van 1 oktober tot en met 31 december 2020) de route te lopen waarvoor je je hebt ingeschreven. Je tijd en route kun je uploaden op de speciale webpagina. Aan het eind van de periode maken we een klassement op.

De MudSweatTrails schoenentas die we voor alle deelnemers hebben laten maken, en het bestelde T-shirt krijgt iedereen eind mei/begin juni thuis opgestuurd op het adres dat bij ons bekend is.

De speciaal voor deze jubileumeditie ontwikkelde medaille kun je ophalen bij het Gulpener Brouwlokaal. Je krijgt er zelfs je welverdiende Gulpener biertje bij!
Je ontvangt 25% korting en voorrang op de inschrijving voor de Koning van Spanje Trail 2021. Hierover ontvang je van ons bericht in december.
Je ontvangt 10% korting en voorrang op de inschrijving voor de Duinentrail in Schoorl. Deze wordt gehouden op 25 oktober.
Je krijgt 20% korting op jouw aankoop in de MudSweatTrails Store op het hele assortiment in maart en april. Deze korting is te combineren met bestaande aanbiedingen en acties zowel in Store als de webshop. We verzenden gratis vanaf 24,95 euro.

Jullie hebben eerder aangegeven dat alle deelnemers van deze editie 25% korting krijgen op de editie van 2021. Wat gebeurt daarmee?
Alle deelnemers van de editie van 2020 krijgen nog steeds 25% korting bij inschrijving. Ook bij deelname aan de virtuele editie. We zijn blij dat we – vooralsnog – een mooi alternatief hebben bedacht passend in deze tijd.

Jullie hebben eerder aangegeven dat we de schoenentas, het T-shirt en de medaille op kunnen halen in de MudSweatTrail Store. Waarom sturen jullie die niet op?
We hebben meerdere verzoeken gekregen over het opsturen van de schoenentas, bestelde T-shirt en medaille. We hebben daarom besloten om de schoenentas en het T-shirt eind mei/begin juni naar alle deelnemers op te sturen via het adres dat je hebt opgegeven bij je inschrijving.

De speciale jubileum editie medaille, daar moet je toch nog wat voor doen! Die ligt voor je klaar bij het Gulpener Brouwlokaal als je de route hebt gelopen tussen 1 oktober en 31 december. Je krijgt er van het Gulpener Brouwlokaal gelijk ook een Gulpener biertje bij!

Waarom compenseren jullie niet het volledige bedrag van de Koning van Spanje Trail?
In het organiseren van een evenement gaat veel tijd en geld zitten. Er zijn kosten gemaakt voor bijvoorbeeld de inschrijfmodule, de inkoop van medailles en schoenentassen, betalen van medewerkers. En denk ook aan materialen voor het organiseren van de race, website en andere marketing activiteiten. Ten slotte missen we inkomsten van bijvoorbeeld sponsoring en nevenverkoop. Om ook in de toekomst nog mooie evenementen voor trail run liefhebbers te kunnen organiseren, kiezen we voor de eerder genoemde opties en compensatie. We zijn blij dat we – onder voorbehoud van de afstemming met de lokale autoriteiten en de dan geldende Coronamaatregelen – met de virtuele race een mooi alternatief bieden, passend bij de huidige Coronamaatregelen. We hopen op jullie begrip en solidariteit.

Ik heb mij ingeschreven voor de Ultimate, hoe gaat dit bij de virtuele editie in z’n werk? 
De deelnemers aan de Ultimate hebben de keuze uit drie afstanden of lopen ze alledrie. In september volgt meer informatie over hoe Virtuele editie in zijn werk gaat.

Wat zijn de consequenties voor het Corona virus op MudSweatTrails?
De gevolgen van de door de overheid opgelegde maatregelen met betrekking tot het Coronavirus, raakt ons als trailrun plaform en als organisatie keihard. Gezondheid staat voorop en we volgen uiteraard de opgelegde maatregelen van het RIVM. Dat neemt niet weg dat dit ons enorm veel doet. Ons bedrijf ontleent haar bestaansrecht aan het organiseren van races, clinics, trainingen en reizen. Geen inkomsten betekent dat onze continuïteit in gevaar komt. En sinds maart ligt alles stil, terwijl rekeningen van doorlopende kosten en aangegane verplichtingen wel betaald moeten worden. Ook vallen we buiten alle compensatieregelingen vanuit de overheid.

Met het NOC*NSF en de aangesloten sportbonden zijn we in gesprek hoe sporten er in het Corona tijdperk uitziet. Waarbij de verwachting is dat er niet zomaar ineens terug kan worden gekeerd naar groepsevenementen zoals trainingen, reizen en races. Ook NOC*NSF neemt aan dat de 1,5 meter regel langere tijd zal gelden en we gefaseerd weer terug zullen bewegen naar een ‘normale’ situatie. Waarbij evenementen met grotere groepen pas in de laatste fase zullen worden toegestaan. Wat de impact is op onze sport in het algemeen, is iets wat we in samenwerking met NOC*NSF verder vormgeven en we ook verder zullen moeten ervaren. We blijven daarom creatief zoeken naar oplossingen om – in ons geval – te blijven trailrunnen.

Ik heb een reis / clinic / training geboekt. Gaat die wel door?
Het ontwikkelen van een trailreis, clinic of training is maatwerk en brengt, in lijn daarmee, ook maatwerk annulering met zich mee. Wordt je trailreis, clinic of training geannuleerd? Dan nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op. We werken de mogelijke oplossingen uit en leggen die aan de deelnemer voor.

Wanneer hoor ik of mijn trail run reis / clinic / training doorgaat?
Het ontwikkelen van een trailreis, clinic of training is maatwerk. We zijn afhankelijk van buitenlandse autoriteiten en organisaties die beslissingen nemen over het wel of niet mogen reizen of organiseren van evenementen, trainingen en clinics. Zodra wij van die autoriteiten en/of organisaties horen dat een iets geen doorgang kan vinden, nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op. We werken de mogelijke oplossingen uit en leggen die aan de deelnemer voor.

Ik heb een e-mail gestuurd met een vraag. Maar ik heb nog niets gehoord.
Onze excuses als je nog geen antwoord hebt gehad op je e-mail. We zijn behoorlijk overspoeld met e-mails die gaan over al onze activiteiten en hebben een achterstand opgelopen. Veel annuleringen vragen maatwerk en we zijn ondertussen druk geweest met het uitwerken van een een goed alternatief voor de Koning van Spanje Trail. Met de virtuele editie van de Koning van Spanje Trail bieden we – onder voorbehoud van de afstemming met de lokale autoriteiten en de dan geldende Coronamaatregelen – deelnemers toch een mooie trail run aan.

Ik heb geen e-mail ontvangen over het annuleren van de Koning van Spanje Trail. Hoe kan dat?
Het kan zijn dat je geen e-mail hebt ontvangen over het annuleren. Dit betreft in de meeste gevallen de deelnames die zijn overgenomen. Excuses voor het ongemak. We werken op dit moment ons e-mail bestand bij met alle wisselingen en zullen je meenemen in de vervolg communicatie.