Selecteer een pagina

MudSweatTrails MateriaalRACES

Review: Leki Micro Vario Carbon

door | 6 sep 2015 | Gear Reviews, Kennis

Sinds april 2015 heb ik de nieuwe trailrunning stokken van Leki getest. De Leki Micro Vario Carbon stokken.

Specificaties

Materiaal: 100% Carbon
Lengte: 110-130cm
Gewicht: 444 gram per paar
Systeem: 3 delig met een speed-lock systeem (zie foto)
Kleur: Zwart oranje

Uiterlijk

Zoals je van Leki gewend bent hebben ze goed nagedacht over het design. De stok is oranje met zwart. De lus is van een leger design gemaakt van de kleuren oranje, grijs en zwart. Hij ziet er strak en stoer uit.

Comfort

Omdat de stok van 100% Carbon is, is de stok licht (444 gram per paar) en goed schokdempend. De stok bestaat uit drie delen, dus je kan hem tot klein opvouwen en in je tas stoppen (40cm) of aan / onderaan je tas hangen. De stok is unisex in gebruik omdat hij in verschillende hoogtes van 110-130 cm verstelbaar is.

Het handvat bestaat uit zacht comfortabel materiaal met een Thermo werking, waardoor je handen niet te warm (of in het geval van de Tor des Géants te koud) worden én om grip te houden. De thermolaag heeft een verlengt stuk op de hals waardoor je de stok ook lager kan vasthouden. De lus is van zacht geweven zijde gemaakt waardoor het comfortabel in je hand ligt, niet snijdt en je geen blaren ontwikkeld.

Het uitvouwen en weer inklappen van de stok werkt via een speed-lock systeem, een staaldraad en een ijzer pinnejte. Door middel van het uittrekken van de drie delen waardoor het pinnetje buiten de schacht komt en zichzelf vastklemt, daarnaast kan je met het lock systeem de hele stok vastzetten en kan je er met je volle gewicht op leunen. Het systeem werkt snel en gemakkelijk.

Bij één van de stokken die ik heb gebruikt is het het pinnetje van het speed-lock systeem minder gaan werken. Dit is door de service van Leki netjes opgelost. Vorige week heb ik 170 kilometer kunnen vertrouwen op de stokken tijdens de UTMB. En zal ik de stokken hard nodig hebben tijdens de Tor des Géants, waar de klimmen nog langer en steiler zijn!

Splash this around