Selecteer een pagina

Selectie IAU WK ultratrail in Portugal compleet

door | aug 6, 2016 | Nieuws

Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar na 2 selectiewedstrijden en het invullen van de aanwijsplekken is de selectie rond voor het WK 29 oktober aanstaande in het Peneda-Geres National Park in Portugal. Voor het eerst werd er ook gebruik gemaakt van een selectieprocedure, waarbij het voor iedere trailer mogelijk was zich via 2 trial wedstrijden, bij de Maxirace in Annecy en Zugspitz ultratrail in Grainau, te kwalificeren. Vanaf nu kunnen 6 heren en 4 dames zich gaan richten op deze race. Het team wordt daarnaast aangevuld door 4 begeleiders.

Heren

Ticket 1 bij de heren is voor Huub van Noorden, die al zeker van een plek in de selectie was, door vorig jaar als beste NL man te finishen bij het WK in Annecy.
Bij de Maxirace in Annecy dit jaar liep een, in goede doen verkerende, Tim Pleijte naar een 11e plek overall, werd 1e NL man en pakte zodoende een plek van het WK. De strijd om het 2e ticket werd uiteindelijk in het voordeel beslist van Arjan van Binsbergen, die met een zeer gedegen voorbereiding 59e overall en 8e in zijn leeftijdscategorie werd.

In Grainau bij de Zugspitz ultratrail liep een zeer sterk duo zich in de kijker met een ticket naar Portugal als beloning. Peter van der Zon leverde een absoluut puike prestatie door na een stevige strijd als overall winnaar over de streep te komen. Pascal van Norden, die lang had meegestreden voor de plek op de hoogste trede van het podium, finishte luttele minuten later op plek 3.

Zo bleef er nog 1 ticket over, te vergeven via een aanwijsplek. Deze is terecht gekomen bij de nog relatief jonge Dominique Pankow, die door een aantal sterke prestaties in 2015 en 2016 (o.a. marathontijd 2.41 uur / Eiger Ultra Trail 101 km 15 uur 25 min), zich mag gaan bewijzen in Portugal.

Dames

Het reeds vergeven 1e ticket bij de dames is voor Susan van Duijl, die in Annecy 1e NL dame werd vorig jaar. Marjolein Bil pakte het startbewijs voor het WK in Annecy, waarbij finishen genoeg was. Ze heeft na plaatsing nog een paar sterke Ultra trails gelopen, dus dat belooft veel goeds voor eind oktober.

Het decor bij de Zugspitze was er eentje van meer strijd om het WK ticket. Maar na een ongelukkige valpartij van Kim Baner en haar uitvallen, liep Janne Geurts onbedreigd naar plaatsing. Dit met een prima 8e plek overall bij de dames.

De aanwijsplek is gegaan naar Ragna Debats, die met zeer sterke resultaten in een aantal grotere Skyraces dit jaar, Nederland mag vertegenwoordigen in Geres.

Tot slot

De conclusie mag zijn dat het selectieproces iedereen eerlijke kansen heeft gegeven aan de start van het WK te kunnen verschijnen. En er een bijzonder goed team aan de start zal staan op 29 oktober in Geres Portugal, waar we als vlaklanders trots op kunnen zijn.
Dit aangevuld met een begeleidingsteam, bestaande uit Alke Staal, Bart van Driel en Laurens Groenendijk (coördinator selectie Ultra Trail), die er vorig jaar ook al bij waren in Annecy en dus de nodige ervaring meebrengen. Begeleidster 4, Monique Derksen, is tevens een gerenommeerd fysiotherapeute, dus ook aan medische begeleiding is dit jaar gedacht.

Hou voor alle informatie rond het WK de Facebookpagina van het team in de gaten en uiteraard de MST website!

Splash this around