Selecteer een pagina

MudSweatTrails Materiaalmateriaal

Sixty60 een MTB + Trailrun over Utrechtse Heuvelrug

door | mrt 2, 2016 | Nieuws

Op zaterdag 21 mei organiseert wielersportbond NTFU de Sixty60 ATB-Trailrun op de Utrechtse Heuvelrug. “Een nieuw evenement voor avonturiers die van een uitdaging houden,” aldus Mark Torsius, manager sportontwikkeling bij de NTFU. Honderd duo’s rennen samen een route van 20 km waarna ze op de mountainbike stappen voor een uitdagende MTB-route van 40 kilometer. “Omdat de Sixty60 in koppels wordt afgelegd, kun je elkaar gedurende de wedstrijd door het uitdagende parcours heen slepen.”

Uitdagende route

In 2016 bestaat de NTFU 60 jaar. Reden voor de jarige sportbond om een aantal evenementen te organiseren. De Sixty60 is extra bijzonder omdat het mountainbiken wordt gecombineerd met hardlopen. “Er worden in Nederland diverse run-bike-runs georganiseerd, maar deze is anders,” stelt Torsius. “De afstand en het aantal hoogtemeters liggen aanzienlijk hoger en bovendien worden er niet meerdere korte ronden afgelegd maar één lang uitgestrekt parcours van 60 km met één wisselpunt. De fantastische omgeving maakt het plaatje compleet.” Startpunt voor de Sixty60 is recreatiegebied Kwintelooyen, waarna de mountainbikeroute richting Amerongen en Leersum trekt en de trailrunning route richting Rhenen. Deelnemers overwinnen daarbij ruim 800 hoogtemeters.

Ja, dit is een indrukwekkende hoeveelheid goodies die je zonder probleem mee kunt zeulen

Mountainbike-trailrun of trailrun-mountainbike?

Tijdens de Sixty60 starten vijftig duo’s met mountainbiken, de andere vijftig duo’s beginnen met trailrunnen. Bij inschrijving kun je aangeven wat je voorkeur heeft. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat deze voorkeur ook waargemaakt kan worden. Tijdens de Sixty60 worden de tussen- en eindtijden van de deelnemers geregistreerd.

Goed doel

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied voor mountainbikers. Het Nationaal Park biedt ruim 70 km aan vaste MTB-routes met pittige klimmetjes, snelle afdalingen en technische secties. De laatste jaren zijn diverse nieuwe routes aangelegd en bestaande routes opgewaardeerd. De Sixty60  levert een bijdrage aan de aanleg en het onderhoud van het routenetwerk door de opbrengsten aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te doneren.

“Ik heb de Nathan Journey gebruikt op meerdere dagtochten en tijdens een driedaagse tocht en kan niet anders zeggen dat ik hem met veel plezier heb gedragen.”

Meer informatie over de Sixty60

Splash this around