Selecteer een pagina

Races

Sixty60 een MTB + Trailrun over Utrechtse Heuvelrug

door | mrt 10, 2017 | Kalendernieuws, Nieuws

Op zondag 28 mei organiseren we de tweede editie van de Sixty60: een MTB én Trailrun over de Utrechtse Heuvelrug. Als team van 2 of solo leg je een trail van 20km én een 40km MTB route af. Het uitgezette parcours zijn twee verschillende lussen, daarmee krijg je een complete route over de mooie Utrechtse Heuvelrug! Ga je de teamuitdaging aan, dan kun je elkaar door de moeilijke momenten heen helpen. Het maakt de voldoening nog groter. Na afloop sluiten we af met een gezellige BBQ aan bosrand!

Uitdagende route

“Er worden in Nederland diverse run-bike-runs georganiseerd, maar deze is anders. De afstand en het aantal hoogtemeters liggen aanzienlijk hoger en bovendien worden er niet meerdere korte ronden afgelegd maar één lang uitgestrekt parcours van 60 km met één wisselpunt. De fantastische omgeving maakt het plaatje compleet.” Aldus de NTFU (oorspronkelijk initiator van het evenement). Startpunt voor de Sixty60 is recreatiegebied Kwintelooyen, waarna de mountainbikeroute richting Amerongen en Leersum trekt en de trailrunning route richting Rhenen. Deelnemers overwinnen daarbij totaal ongeveer 1.000 hoogtemeters. De tijden van de deelnemers worden bijgehouden, de nadruk zal echter liggen op het volbrengen van deze uitdaging i.v.m. de drukte in het gebied met andere gebruikers.
​Deze periode van het jaar is mede gekozen omdat de natuur dan het meest groen is. Deelnemers zullen echt genieten van de mooie natuur die de Utrechtse Heuvelrug biedt. De Utrechtse Heuvelrug is niet alleen een prachtig gebied voor trailers, maar ook voor mountainbikers. Het Nationaal Park biedt ruim 70 km aan vaste MTB-routes met pittige klimmetjes, snelle afdalingen en technische secties. De laatste jaren zijn diverse nieuwe routes aangelegd en bestaande routes opgewaardeerd.

Startvorm

Deelnemers aan de Sixty60 starten met tussenpozen. Op die manier spreiden we de druk op de paden, wat prettig is voor de deelnemers en de andere gebruikers in het gebied. Alle deelnemers starten met de Trailrun.
Het is mogelijk om je als team of solo in te schrijven voor de Sixty60. Als deelnemer leg je altijd beide onderdelen af (het is geen estafette).

Inschrijven

Inschrijven voor de Sixty60 is nu mogelijk. De kosten zijn 85 euro per TEAM, voor een SOLO inschrijving 42,50 euro.

Bij je inschrijving is inbegrepen:

  • Sixty60 stuurbord voor je MTB,
  • tijdsregistratie,
  • verzorging onderweg (1x bij MTB en 1 x bij Trail),
  • vignet voor gebruik MTB Route,
  • parkeren bij start-finish,
  • bewaakte zone voor je fiets,
  • Sixty60 herinnering
  • en een verzorgde BBQ aan de bosrand na afloop.
Splash this around