races

Sixty 60 – MTB én Trailrun

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseren we de derde editie van de Sixty60: een MTB én Trailrun over de Utrechtse Heuvelrug.

Als team van 2 of solo leg je een trail van 20km én een 40km MTB route af. Het uitgezette parcours zijn twee verschillende lussen, daarmee krijg je een complete route over de mooie Utrechtse Heuvelrug! Ga je de teamuitdaging aan, dan kun je elkaar door de moeilijke momenten heen helpen. Het maakt de voldoening nog groter.

We sluiten deze dag af met een gezellige BBQ aan bosrand!

Uitdagende route

Er worden in Nederland diverse run-bike-runs georganiseerd, maar deze is anders. De afstand en het aantal hoogtemeters liggen aanzienlijk hoger en bovendien worden er niet meerdere korte ronden afgelegd maar één lang uitgestrekt parcours van 60 km met één wisselpunt. De fantastische omgeving maakt het plaatje compleet.

Aldus de NTFU (oorspronkelijk initiator van het evenement). Startpunt voor de Sixty60 is recreatiegebied Kwintelooyen, waarna de mountainbikeroute richting Amerongen en Leersum trekt en de trailrunning route richting Rhenen. Deelnemers overwinnen daarbij totaal ongeveer 1.000 hoogtemeters. De tijden van de deelnemers worden bijgehouden, de nadruk zal echter liggen op het volbrengen van deze uitdaging ivm de drukte in het gebied met andere gebruikers.

​Deze periode van het jaar is mede gekozen omdat de natuur dan het meest groen is. Deelnemers zullen echt genieten van de mooie natuur die de Utrechtse Heuvelrug biedt. De Utrechtse Heuvelrug is niet alleen een prachtig gebied voor trailers, maar ook voor mountainbikers. Het Nationaal Park biedt ruim 70 km aan vaste MTB-routes met pittige klimmetjes, snelle afdalingen en technische secties. De laatste jaren zijn diverse nieuwe routes aangelegd en bestaande routes opgewaardeerd.

Startvorm

​Deelnemers aan de Sixty60 starten met tussenpozen (tijdritvorm). Op die manier spreiden we de druk op de paden, wat prettig is voor de deelnemers en de andere gebruikers in het gebied. Alle deelnemers starten met de Trailrun.

Het is mogelijk om je als team of solo in te schrijven voor de Sixty60. Als deelnemer leg je altijd beide onderdelen af (het is geen estafette).

Inschrijven

​​Inschrijven voor de Sixty60 is mogelijk in de week van 5 maart. Bij je inschrijving inbegrepen is: Sixty60 stuurbord voor je MTB, tijdsregistratie, verzorging onderweg (1x bij MTB en 1 x bij Trail), vignet voor gebruik MTB Route, parkeren bij start-finish, bewaakte zone voor je fiets en een Sixty60 herinnering. Het is mogelijk om bij inschrijving te kiezen voor een verzorgde BBQ aan de bosrand na afloop.

Starttijd en startlocatie

De eerste start is om 10.00 uur. Er wordt gestart in tijdritvorm. De startlijst en de exacte tijd wordt een week voor het event bekend gemaakt.

​Recreatiepark Kwintelooijen. Hier kun je makkelijk en gratis parkeren.

De Sixty60 wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around