Selecteer een pagina

Start ‘Run through the battefields’ Trails

door | jul 2, 2017 | Nieuws

Tijdens de jaarlijkse Bridge to Bridge loop in Arnhem besteedt de organisatie stevig aandacht aan de geschiedenis van de stad. Onder de noemer ‘run to remember freedom’ worden er side events georganiseerd die over de slag om Arnhem gaan. En is de finish bij de historisiche John Frost brug (ook wel bekend als ‘the bridge too far’).

In het programma van september is nu ook een pilot van een tweetal Trails in het programma opgenomen. Voor de organisatie van deze ‘Run through the battlefields’ slaan de Stichting Bridge to Bridge loop en MudSweatTrails de handen in elkaar. Waarbij twee afstanden worden aangeboden over een A naar B route: een 45 kilometer en een 28 kilometer. De 45 kilometer gaat van start op de Ginkelse Heide, ook wel bekend als ‘Dropzone Y’. Waar in 1944 parachutisten werden gedropt om onder leiding van John Frost de opmars richting Arnhem te maken. Met de Trails volgen we in grove lijn de opmarsroute van John Frost zijn bataljon en doen vanaf de Ginkelse Heide onderweg monumenten aan als het Airborne museum, de Westerbouwing, de Airborne cemetery, het oude kerkje in Oosterbeek, Elisabeth Gasthuis en een finish van ieder zijn tocht aan dé bekende Rijnbrug in Arnhem!

Zowel landschappelijk als historisch zijn in deze routes dus veel bijzondere elementen verwerkt. En lopen we voor meer dan 80% van de routes over onverharde paden. Voor het laatste gedeelte van het parcours (in het stadsgedeelte van Arnhem) wordt door de parken en over de Rijnkade gelopen op weg naar de finish.

De Trail wordt op de zaterdag vóór ‘the bridge’ georganiseerd, dus op 9 september. En kent in 2017 dus een pilotversie voor een beperkt aantal deelnemers. Om in 2018 deze uitdagende tocht richting de John Frost brug voor een bredere groep lopers uit Nederland, maar ook internationaal, neer te zetten!

Meedoen?

Wil je dit jaar meedoen aan deze primeur? Dat kan door een motivatie voor 11 juli 13.00 uur in te sturen naar info@bridgetobridge.nl Je motivatie kan in woorden of in (bewegend) beeld. Uit de inzendingen worden 10 startnummers vergeven.

Splash this around