Selecteer een pagina

Speciaal omdat het een lustrum was werd de bizarre Montane Legends Trails nog meer bizar. Niet de kenmerkende 250 km (en een fors aantal D+), maar 504 km door de winterse Ardennen waar alleen het kruim van langer dan langst lopende trailers aan mee mocht doen.

Met de start afgelopen zaterdagochtend om 8.00 in Grande Mormont begonnen 54 lopers aan een ultieme tocht der tochten ‘in de Laaglanden’. Met onderweg 6 checkpoints waar de ‘Legend-familie’ de lopers zoveel mogelijk in de watten leggen werd een hoge mate van zelfredzaamheid van de deelnemers verwacht. Een frietje onderweg bij een frietkot, een Orval in de lokale kroeg, de meest bijzondere verzorgingspunten en –acties hebben we de afgelopen dagen voorbij zien komen.

Daarnaast zagen we het weer waar de Ardennen, zo laat in de winter, bekend om staan. Vochtig, koud en vanaf vannacht ook een pak sneeuw op de hogere delen. Het zorgde ervoor dat de safety-teams overuren maakten en de veiligheidseisen (bepaalde passages alleen en group) werden aangescherpt.

Gedurende de afgelopen dagen werd steeds duidelijker uit welk hardhout deze deelnemers zijn gesneden. Het aantal uitvallers bleef verrassend laag en het moraal bijzonder goed!

En zojuist werd de eerste finisher verwelkomt! Teun Geurts-Schoenmakers is de man die deze eersteling op zijn naam schrijft. Teun had een kleine 109 uren nodig om deze beproeving te volmaken. Aan de finish krijgt hij een bizar grote medaille omgehangen en valt hem alle eer ten deel.

Nog onderweg zijn 37 andere atleten. Op een enkeling na bevinden zij zich allemaal tussen CP 5 (356,5 km) en CP 6 (435,5 km). De tijdslimiet voor CP 5 is donderdagochtend 6.50 (vertrek) en die van CP 6 vrijdagochtend 9.10 (vertrek). Het finishdoek valt op zaterdagmorgen 8.00.

De geestelijk vaders van Legends, Tim de Vriendt en Stef Schuermans, halen hun inspiratie uit de Engelse The Spine. Met deze Legends 500 hebben de heren een evenement neergezet wat volledig in de geest van de Engelse beproeving plaatsvindt en heel veel overeenkomsten heeft!


Volg de ‘race’ via http://montanelegendstrail500.legendstracking.com en de FB van Montane Legends Trails.

(Fotocredit’s diverse mensen Montane Legends Trails)

Winnaar Legends 500 Teun Geurts

 

 

Splash this around