Selecteer een pagina

MudSweatTrails Reizen reizen

6 dagen trailen over paradijselijk eiland La Gomera

maart 2025

Wat een gave trailweek wordt dit! Zes dagen trailen vanuit ons basecamp Chamonix-Mt. Blanc, dé plek waar Trailers uit de hele wereld elkaar ontmoeten! Een indrukwekkende week, waarbij we de natuurkrachten van de gletsjers waarnemen, ons belonen met waanzinnige uitzichten op het Mont-Blanc panorama, spiegelende bergmeertjes aandoen, een 3.000er beklimmen, kennis maken met streekgerechten en kennis en inspiratie opdoen vanuit de begeleiders van deze week.

We treffen elkaar in juli op ons basecamp in Chamonix waar je kunt inchecken in een comfortabel en schitterend gelegen hotel met uitzicht op de Mt. Blanc en een heerlijke tuin om te relaxen of nog wat oefeningen te doen. Dit alles op steenworp afstand van Chamonix centrum. Overnachten kun je doen o.b.v. een tweepersoonskamer, of een budget optie van een drie- of vierpersoonskamer.

Trailcamp Chamonix-Mt. Blanc biedt plaats aan een twintigtal trailers die aan het begin van de zomer een topweek in fantastisch bergdecor willen ervaren!

Dag 1 (dag van aankomst)
We treffen elkaar op het basecamp in Chamonix waar je kunt inchecken in je kamer voor die week. In de tuin maken we kennis met elkaar en kunnen we bij lekker weer buiten dineren. Na het gezamenlijke diner is het tijd om het programma voor de week in detail door te nemen en volgt er een briefing over veiligheid die van belang is bij het trailen in dit terrein.

Dag 2 Chamonix – Plan d’Aquille, Montenvers
19km met 1410D+

Vanuit ons basecamp hebben we zicht op de andere kant van de vallei – het decor van onze tocht vandaag: Balcons Nord. Onderweg rijgen we alle mooie paadjes aan elkaar, passeren we een imposante waterval en hebben we een fenomenaal uitzicht op de snel slinkende Mer de Glace, de nationale gletsjer van Frankrijk. Terug op het basecamp kunnen we terugkijken op een schitterende eerste tocht!

Dag 3: Balcon Sud, Brevent – Lac Cornu
Kort 16km, 1400D+
Lang 22km, 1800D+

We zijn opgewarmd: klaar voor ons eerste graatje! Vandaag Balcons Sud. De route begint met een mooie, maar flinke klim door de bossen naar Aiguillette des Houches op 2241m. Nadat we de boomgrens gepasseerd zijn, begint het echte werk: we volgen een spectaculaire graat mét uitzicht op het Mont Blanc massief en adembenemende gletsjers. Tijd en ruimte om de opgedane ervaringen te verwerken én om even uit te rusten: hiervoor strijken we neer bij het sfeervolle Refuge Bellachat. De lange route (22 km) klimt nog verder naar le Brevent (2525 meter), waar het uitzicht belonend zal zijn. De afdaling wordt een feestje.

´s Avonds dineren we gezamenlijk in het restaurant. Na het diner vindt een presentatie plaats over het PTL-avontuur van Gideon en Marc.

Dag 4: Vallorcine via Col de Montets, Lac Blanc
16,5km, 1050D+

Vandaag pakken we de trein naar ons startpunt. We starten onze looproute in het prachtige landschap van Col de Montets. Eerste richtpunt zijn twee azuurblauwe ijsmeren: Lac Blanc en Lac de Cheserys. Het continue zicht op het witte Mont Blanc massief is fantastisch.

Het tweede deel van de route gaat door natuurreservaat Aiguilles Rouges, een bijzonder gebied met een rijke bergflora en -fauna. Dit natuurreservaat dankt zijn naam aan de rode kleur van het gneisgesteente. We komen onderweg vast nog wel steenbokken tegen. Vanaf La Flégere zijn er twee opties: of de lift of te voet richting finish in Chamonix. En dan lekker het terras op!

Dag 5: La Junction of La Floria
Chamonix – la Jonction: 20km, 1600D+ of
Een relaxt dagdeel: op en neer naar de sfeervolle berghut La Floria

Deze dag bieden we twee verschillende routes aan. De tocht naar de voet van de gletsjer (La Junction) is even inspannend als indrukwekkend. De klim van 1600 meter begint in het bos en gaat over op een rotspad. Uiteindelijk bereik je het spectaculaire punt waar twee gletsjerrivieren uit elkaar vloeien en je de ‘witte vallei’ volledig kunt aanschouwen. Tevens een mooie training voor de Verticale Kilometer van vrijdag…

Het relaxte alternatief is een ontspannen hike naar het gezellige en sfeervolle berghutje La Floria. Strijk hier neer voor een bosbessentaartje met een café latte en geniet van de mooie bloemen en het uitzicht op het terras.

Optioneel kun je die middag, onder begeleiding, vertrekken naar Refuge de la Pierre a Berard. Deze hut ligt op de route naar Mt. Buet, een 3.000er die voor de volgende dag op het programma staat.

Dag 6: Mont Buet
Heen en weer 18km, 1720D+
Terug via Col Corbeaux 24km,1960D+ (sneeuwafhankelijk)

Vandaag bereiken we letterlijk ons hoogste punt: Mont Buet op 3098 meter. Op onze route naar de top gaan we gegarandeerd sneeuw tegenkomen: microspikes zijn dus een must! Deze route kan vanuit Chamonix gelopen worden (vroeg vertrek) óf vanuit Refuge Pierre à Berard (de trailers die hiervoor kiezen zijn op de voorgaande dag al hiernaar toe gelopen). We treffen elkaar in bovengenoemde refuge en vervolgen gezamenlijk onze route naar de Mont Buet (aka Mont Blanc des dames). Een fantastische tocht met magische uitzichten.

Bij terugkomst in het hotel staat er een proeverij van lokale streekproducten klaar. Aansluitend dineren we gezamenlijk in het hotel.

Dag 7: Vertical KM Cham
We sluiten ons Trailcamp explosief en spectaculair af met dé Vertical K van Chamonix. Vanuit het centrum rennen, speedhiken en klauteren we 1.000 hoogtemeters binnen 4km afstand. We starten bij het beroemde kerkje van Chamonix. Hier drukken we de stopwatch in en zien we je boven! Bovenaan de VK picknicken we met elkaar en heb je de keuze om met de kabelbaan of lopend naar beneden te gaan. Na deze krachtinspanning is het tijd om, met een pak aan ervaring, fijne tochten in de benen en leuke ontmoetingen, huiswaarts te keren.

Je bent een goed getrainde hardloper die graag voor de uitdagende paadjes kiest en zijn / haar meters vooral onverhard maakt. Het lijkt je gaaf om in de bergen te rennen, waarbij het helpt als je hier al wat ervaring mee hebt (met hiken of rennen) Je schuwt lange actieve dagen niet, want je zult zo´n 6 tot 8 uur per dag op de been zijn.

Je realiseert je dat het hier om een groepsreis gaat, en niet om een wedstrijd. Je bent dan ook bereid om je sociaal op te stellen en af en toe op andere deelnemers te wachten. Aangezien we regelmatig boven de boomgrens en soms ook door de sneeuw bewegen is het belangrijk je materiaal op orde te hebben en dit altijd mee te nemen. Hiervoor ontvang je van ons een lijst met spullen die mee moeten in de rugzak.

Deze reis zal hoe dan ook een hoogtepunt van jouw trailseizoen worden!

Het pakket bestaat uit:

 • Zes overnachtingen in comfortabel en schitterend gelegen hotel. Met uitzicht op de Mt. Blanc en een heerlijke tuin om te relaxen of nog wat oefeningen te doen. Dit alles op steenworp afstand van Chamonix centrum.
 • Overnachten o.b.v. tweepersoonskamer, of een budget optie o.b.v drie of vierpersoonskamer.
 • Zes keer ontbijt, rekening gehouden met de wensen van de deelnemers.
 • Drie keer diner in het hotel op dag 1, dag 4 en dag 6 (de overige drie keer regel je zelf)
 • Zes dagtochten begeleid door International Mountain Leaders en/of MST gidsen
 • Drie inspirerende en leerzame presentaties.

Verplichte materialen:

 • Stokken (evt. in bruikleen van MST)
 • Microspikes (zie onderaan de speciale deal bij je inschrijving kunt maken)
 • Trailvest of rugzak met 1.5 liter drinkcapaciteit
 • Donsjas
 • Regenjas

Voor deze Trailweek kun je inschrijven voor:

 • 965 euro voor 4 pers kamer
 • 995 euro voor 3 pers kamer
 • 1095 euro voor 2 pers kamer
 • 1275 euro voor 1 pers kamer

Als speciale deal kun je de Grivel Explorer microspikes na je inschrijving via ons bestellen voor 30 euro. Deze ontvang je dan bij aankomst in Chamonix.

Heb je nog vragen? Mail naar trailreizen@mudsweattrails.nl

Wil je direct inschrijven dan kan dit via onze boekingssite MST Trailreizen.

Splash this around