Selecteer een pagina

Trail du Petit-Ballon 2017 – raceverslag

door | mrt 19, 2017 | Nieuws

Erwin Adan (Lopers Company Goes) en Peter van der Zon (BTK Trailteam) hebben de eerste 2 tickets voor het IAU WK Trail gepakt tijdens de Trail du Petit-Ballon.
In een door de sterke Zwitser Urs Jenzer gewonnen race (4.07.32) legde Adan beslag op een fantastische 6e plaats in 4.28.01. Zeer knapt als je je bedenkt dat de Zeeuw pas vorige maand bij Trail by the Sea zijn eerste echte trailmarathon liep.

Adan en Diederick Calkoen (die uiteindelijk 11e werd met 4.44.00) gingen zeer snel van start. Een snelle start die Calkoen al voor de beklimming van de Petit Ballon (top op 30 km) moest bekopen. Erwin kon het tempo echter vasthouden tot aan de streep en behield daarmee zijn hele mooie 6e plaats en dus het WK-ticket.
In een eerste reactie roept Adan ‘Geweldig!. Wat een prachtige, mooie race met vooral hele mooie afdalingen en op de Petit Ballon liep ik zelfs nog tot mijn knieën in de sneeuw. Het laatste stuk was wel taai, zeker omdat ik nog niet verder gelopen heb dan een marathon, maar ik kon mijn tempo gelukkig goed vasthouden’.
Op 6,5 minuut werd Peter van der Zon de tweede Oranjeklant straks in Italië. Met een verdiende 8e plaats overall wist hij de eerdergenoemde Diederick Calkoen een kleine 10 minuten voor te blijven. Een paar minuten achter Calkoen werd Ruud Kappert trouwens knap 12e.

Peter van der Zon was content met zijn kwalificatie. Zoals hij zelf zei: ‘Er zat duidelijk nog een restant Transgrancanaria (Redactie: 125 km van 3 weken geleden) in mijn benen. Het klimmen ging zeer beroerd. Ik moest veel te veel wandelen! Het afdalen en de vlakkere stukken gingen gelukkig als vanouds. Wel was ik nog verrast door de voor mij onbekende lopers (Redactie: Calkoen en Kappert) die kort bij mij liepen. Gelukkig had ik goed ingedeeld en kon ik op dit behoorlijke droge en vooral snelle parcours mijn ticket veiligstellen’.
Een klein uur na de finish van de NL-mannen worden ook de WK-tickets bij de dames verdeeld. Maartje Bastings weet in 5.32.48 als 7e dame en 84e overall het eerste ticket te pakken. Binnen 3 minuten van haar volgt triatleet Karin Sloove als 8e dame (en 89e overall).
Daarmee bleven beide dames de 3e NL-dame Mirthe Overkamp (partner van Erwin Adan) een kwartiertje voor. Overkamp finishte als 12e dame (144e overall) in 5.49.03.

Wat een spannende race hebben we gezien!

Splash this around