Selecteer een pagina

Zelfstandig op pad en gegarandeerd een mooie trailroute? Schrijf je in voor Trail it Yourself @Oosterbeek. Deze route kenmerkt zich door rijke geschiedenis en een variatie aan natuur: uiterwaarden, stuwwallen, heide, sprengen en beken. Kies voor een 20 km trail of een 36 km trail en laat je verrassen door de prachtige natuur rondom Oosterbeek.

De route start in ontspannen sfeer: camping Rijnoever ligt in de uiterwaarden van Oosterbeek, te bereiken via een onverhard weggetje met wilgen. Je laat de bewoonde wereld even achter je en betreedt een oase van groen en water.

Camping Rijnoever met de start en finish bij de ‘Koffiehaven’

Na de start vanaf de Rijn, betreed je het heuvelachtige landgoed Mariëndaal. Een decor van golvende weilanden met vee, lanen, bossen, sprengen en vijvers. Via Papendal loop je over de heide en volg je de mooie Heelsumse beek. Bij Kasteel Doorwerth is er de mogelijkheid om te rusten en bij te tanken. Daarna is het tijd om te klimmen: de stuwwallen are calling!

De groene bedstee

De route eindigt dichtbij het Oude Kerkje van Oosterbeek. Dit is een Rijksmonument, architectonisch interessant en heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Voor de Airborne veteranen en hun nazaten was en is de kerk een pelgrimsoord.

Het oude kerkje in Oosterbeek

Via hetzelfde onverharde weggetje betreden we dan weer Camping Rijnoever, waar de koffie al voor je klaarstaat. Met een mooi uitzicht is het heerlijk nagenieten met appeltaart en koffie.

Na inschrijving ontvang je per mail het GPX-bestand en per post de route informatie en vouchers voor koffie en appeltaart na afloop. Je kiest zelf de datum waarop je gaat lopen. Inschrijven kan individueel of per twee personen.


Splash this around