Selecteer een pagina

Met de Trailgame, presented by Salomon, is er een nieuwe raceformule uit de koker van PlanB ontstaan. De première van de Trailgame vindt plaats op 9 oktober in Bad Iburg in het Teutoburgerwoud (een uurtje rijden vanaf Enschede). Waarbij de lopers een parcours van 12,5 kilometer afleggen, met als hoogtepunt het spectaculaire 28 meter hoge boomkroonpad in Bad Iburg. Er zijn vijf afstanden beschikbaar: van 12,5 tot 100 kilometer (= 8 ronden)…

Innovatief race-formaat: plezier en spanning gegarandeerd
De organisatoren hebben iets speciaals bedacht voor het wedstrijdformaat, want naast uithouding zijn ook tactiek en hersens nodig: of het nu gaat om 1 ronde of om de maximale afstand van 8 ronden; aan het eind telt niet de totale tijd, maar alleen het resultaat van de allerlaatste ronde. Organisator Heini Albrecht van Plan B: “We willen de lopers een afwisseling op de klassieke loopwedstrijden bieden. Zelfs ultralopers die al talloze 100-kilometerwedstrijden hebben gelopen, zullen hier een nieuw en tot aan het eind spannend race ervaren. Want voor de laatste, de 8e ronde, zullen alle nog overgebleven deelnemers samen aan de start staan!”

Voor beginnende trailrunners als doorgewinterde ultralopers
De Trailgame biedt het juiste parcours voor alle soorten lopers: beginners kunnen trailen uitproberen in een mooie, maar niet al te heftige bergomgeving. Voor gevorderde lopers daarentegen zijn er ook langere afstanden, terwijl ultralopers hun krachten moeten sparen tot de laatste ronde. Een leuke bijkomstigheid is dat er in het start- en finishgebied altijd wel iets te beleven valt en je de lopers kunt toejuichen en de spanning voelen. Albrecht: “Veel lopers associëren trailrunning met berglopen, en de sport is dan ook vooral in het zuiden van Duitsland in de Alpengebieden zeer bekend. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om rechtstreeks naar de Alpen te rijden en de onberekenbaarheid van de bergen te trotseren. Trailrunning begint direct achter de voordeur – en bij de Trailgame kunnen zelfs nieuwkomers een voorproefje krijgen van de trailrunning sfeer.”

Gevarieerde route: single tracks door het bos en een spectaculair boomkroonpad
Het parcours is 12,5 kilometer lang met 450 meter hoogteverschil, een mix van bospaden en beloopbare singletrails met prachtige vergezichten.

Start- en eindpunt is Bad Iburg in Nedersaksen, direct aan de grens van het Teutoburgerwoud. Vanuit het kuurpark ga je de groene zone in, waar de eerste hoogtemeters moeten worden bedwongen. Daarna wacht de Dörenberg op de lopers, die met zijn 331 m boven de zeespiegel de hoogste top is midden in het Teutoburgerwoud. Aan het eind van elke ronde wacht op alle deelnemers een toetje: het 600 m lange boomkroonpad, dat tot aan de boomkronen reikt!


Verdere informatie en inschrijven via de website van de Trailgame

 

 

 

 

Splash this around