Selecteer een pagina

De Achterhoek biedt een afwisselend landschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes, bos en heuveltoppen. Kastelen en steden waar je de historie nog voelt. En ook: gezellige terrassen om even een pauze in te lassen. En je wordt er ook nog eens vriendelijk en gastvrij ontvangen! Veel mensen komen naar de Achterhoek voor de rust en het bijzondere landschap. Niet zo vreemd, want volgens kenners is dit misschien wel de mooiste regio van Nederland. Voor als je zelf wil ontdekken hoe mooi het landschap is ontwikkelen we, in samenwerking met Achterhoek toerisme en lokale trailers, een aantal routes in de regio…

De variatie van het landschap doorvertaald in de routes
Voor het ontwikkelen van de routes hebben we een aantal uitgangspunten centraal gesteld: de spreiding in afstanden, zodat er voor elk wat wils te trailen valt. De routes zullen variëren van 10 tot 35 km. Waarbij we zo veel mogelijk off-road, liefst nog over single-tracks, lopen. De start- en finishlocaties zijn altijd dicht bij de bosrand en dicht bij een gezellige, Achterhoekse, horecalocatie gelegen. De meeste hoogtemeters zullen rond de Lochemse Berg, Paaschberg, Kale Berg en de toppen rond Monferland kunnen worden gemaakt. Ook zal er een tweetal station-naar-station routes worden ontwikkeld (van ongeveer 15 en 25km) die je tevens aan elkaar kunt knopen. De basis zal zijn, zoals je van ons gewend bent: een kaart, GPX file en een informatieve tekst over de bezienswaardigheden op de route.

Een weekend genieten van ‘Outdoor Achterhoek’
Eigenlijk is één dag in de Achterhoek verblijven veel te kort, omdat er zoveel op buitensportgebied te beleven is. Daarom wordt er ook aan meerdaagse arrangementen gewerkt. Zo kun je mooi 1, 2 of 3 Trails in een weekend combineren en zo de rust en de mooie natuur van de Achterhoek maximaal ervaren.

Harry van den Broek, projectcoördinator bij Achterhoek Toerisme: “In de Achterhoek wordt het coulisselandschap vol karakteristieke boerderijen en kastelen aangevuld met gevarieerde bossen met heideterreinen en stuifzand. Ook vind je er oude traktorpaden en smalle grasstroken. En wist je dat we in de Achterhoek toppen hebben van zelfs meer dan 90 meter boven NAP?”

Shoutout naar de lokale Trailers
Via deze weg spreken we de dank uit naar locals André Bleumink (Trailrunning Oost-Nederland), Ricardo Boerkamp en Pascal Schepers voor het meedenken in het ontwikkelen van de gaafste routes in de regio!


Eind mei, begin juni wordt de eerste Trailroute in de regio gecommuniceerd via onze website.

Splash this around