Selecteer een pagina

Races in binnen- en buitenland zijn voorlopig geannuleerd. Ook onze races en trainingen zijn in ieder geval tot en met 6 april geannuleerd. En in meerdere Europese landen geldt een algehele ‘Lockdown’. Onze winkel in Zoetermeer is open en daar nemen we gepaste maatregelen.

Een vraag die bij iedere trailer speelt: is het trailen nog veilig i.v.m. het Covid-19 / Corona virus? Het weer is uitnodigend om naar buiten te gaan maar de twijfel over veiligheid houdt vele van ons bezig. Daarom willen we jullie middels deze weg op de hoogte brengen met de kennis die er op dit moment over wordt gedeeld. Wanneer je niet tot de risico groep behoort, is het niet nodig om preventief thuis te blijven. Heb je geen klachten, dan is fietsen en wandelen in de buitenlucht geen probleem, mits je voldoende afstand (1,5 meter) bewaart tot andere mensen.

Het NOS heeft deze vraag reeds beantwoord met:

Mag ik nog wel buiten sporten?
Ja. Ook hier moet je voldoende afstand tot elkaar houden, benadrukken de virologen Haagmans en Van der Eijk. Verder geldt: blijf met milde gezondheidsklachten, zoals een loopneus, thuis.
Link naar NOS bron:

En de richtlijnen van het RIVM zijn als volgt:

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.

Zorg voor goede hygiënemaatregelen:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden

Link naar RIVM bron

We hopen hiermee mogelijke vragen te hebben beantwoord, blijf vooral het nieuws en de richtlijnen van het RIVM volgen. Maar boven alles blijf je gezonde verstand gebruiken. En geniet maar even extra van de momenten buiten!


Verdere bronnen:

  • Route.nl

Lees meer over de risicogroepen, uitleg over ‘flattening the curve’ en de situatie in andere landen op Ian Corless.com.

Splash this around