Selecteer een pagina

De Trailrunning First Aid is een relevante en realistische EHBO-opleiding voor actieve trailrunners. Deze cursus eerste hulp voor trailers is een 2-daagse introductie tot algemene medische vaardigheden in het veld, gericht op de beginnende trailer tot de competitieve trailer. De cursus bevat een intensief theoretisch deel en realistische scenarios op één van de mooiste trailplekjes van Nederland: Berg en Dal.

De Trailrunning First Aid (TFA) is een unieke en uitgebreide eerste hulp cursus gericht op de trailrunners. Het is een tweedaagse introductie tot algemene medische vaardigheden in het veld waar niet direct medische hulp voor handen is. De inhoud van de cursus volgt de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving en de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

De doelgroep is een trailrunner die zo goed mogelijk voorbereid wil zijn voor zijn of haar trailrun. Trailrunners van ieder niveau zijn welkom, want of je nu hoog in de Alpen loopt of op de Utrechtse heuvelrug, een ongeval kan zich altijd voordoen. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk. De TFA is ook onderdeel van de MudSweatTrails Academy en beoogt ervoor te zorgen dat je een completere en sterkere trailrunner wordt. Inhoudelijk wordt de cursus verzorgd door één van de artsen van Outdoor Medicine (Marijn Sinkeldam) & en een International Mountain Leader van 360° Explore.

Praktische informatie
De uitvoering van de TFA-cursus bestaat uit een online module en een praktijkdag in kleine groepen, welke plaats zal vinden in Berg en Dal (bij Nijmegen). Voor het onlineprogramma is er een e-learning beschikbaar gemaakt en heeft de cursus groep een eigen forum op internet waar je met de cursusleiding en artsen in contact kunt treden voor vraag & antwoord over de theorie.

De praktijkdag is door de kleine workshop groepen een intensieve dag op en naast de trails van Berg en Dal. Een unieke locatie in de natuur, waarbij er uiteraard een groot deel van de dag trailrunnend zal worden afgelegd. De e-learning dient te worden doorlopen vóór de praktijkdag. Het is mogelijk op eigen kosten op de cursuslocatie te overnachten.

De cursuskosten zijn € 235. En de datum is zaterdag 19 maart 2022.


Klik door om aan te melden voor de Trailrunning First Aid cursus.