Selecteer een pagina

De Oostenrijkse regio Gastein biedt fantastische mogelijkheden om te trailen op hoog niveau. Van de hoogste grasberg van Europa tot aan de 3.000 meter hoge bergtoppen van het Nationaalpark Hohe Tauern biedt het landschap een enorme diversiteit aan mogelijkheden.

De bergpaden in Gastein kennen een lange historie. De paden, passen en passages die nu door wandelaars en trailrunners gebruikt worden, waren honderden jaren lang belangrijk voor het levensonderhoud van de bewoners in het dal. De zogenaamde muilezelpaden werden gebruikt om goederen zoals zout en goud te transporteren. Ze dienden als noord-zuid verbinding en maakten handel tot aan de zee mogelijk.

Voor een pauzemoment onderweg zijn er veel gezellige berghutten, waar je tijdens je run van de regionale keuken kunt genieten. Na afloop kun je ontspannen in één van de thermaal baden. Zowel in de Felsentherme (Bad Gastein) als de Alpentherme (Bad Hofgastein) zijn fijne plekken om je accu weer op te laden. In de warme baden bubbelt het thermaal water en stoomt de sauna met uitzicht op de bergtoppen die je die dag overwonnen hebt.

Recent zijn er in de regio drie permanent gemarkeerde trails in Gastein gelanceerd. De eerste trail run (T1) is 18,5 kilometer lang en heeft 1.750 hoogtemeters. Deze loopt van de Alpenarena in Bad Hofgastein naar de Gamskarkogel en terug naar de start. Het startpunt van de andere trail (T2) is de VVV in Bad Gastein. Deze run is 11,5 kilometer lang en heeft 720 hoogtemeter. Deze gaat naar de Poserhöhe en weer terug naar het centrum van Bad Gastein. De derde tour (T3) gaat vanuit het centrum van Bad Gastein omhoog naar de Hüttenkogel en biedt op een redelijk kort traject veel hoogtemeters. En is extra uitdagend door zijn moeilijkheidsgraad. Na 1.230 hoogtemeter en 13,11 kilometer geniet je van een prachtig bergpanorama. De realisatie van deze drie routes zijn pas het begin, verdere uitbreiding van de trails staan na dit seizoen al ingepland!

Naast de bewegwijzering wordt er GPS info van de trails ter beschikking gesteld zodat je de route direct op je horloge, telefoon of handheld kunt zetten.

Naast de permanent gemarkeerde routes kun je van 24-26 september ook deelnemen aan de Adidas Infinite Trails. Onderdeel van het programma zijn verschillende teamraces en de individuele 65km afstand met drie summits en een spectaculair aantal van 5.000 hoogtemeters!


Link naar info over Trailrunning in Gastein

Splash this around