Selecteer een pagina

HELAAS HEBBEN WE DEZE DAG MOETEN ANNULEREN IVM DE ONTWIKKELINGEN ROND HET COVID-19 VIRUS.

WE ZIJN AAN HET KIJKEN NAAR EEN NIEUWE DATUM LATER IN HET JAAR. 

Het nieuwe bergtrailseizoen is in aantocht. Je kunt je dan nu ook weer aanmelden voor het Trailrunning sportmedisch onderzoek. Deze organiseren we op vrijdag 20 maart van 10:00 uur tot 20:00 uur in de Store in Zoetermeer…

Het Trailrunning sportmedisch onderzoek is een korte check-up, waarmee je direct na afloop je Trailrunning medisch certificaat ontvangt. Een onderzoek dat van toepassing is voor elke trailer die een cardio-vasculaire (hart & vaten) check wil laten doen en/of die het komende seizoen wil deelnemen aan een race in het buitenland. Bij vrijwel alle Europese races is het overhandigen van een medisch certificaat een verplichting bij de inschrijving.

Inhoud Trailrunning sportmedisch onderzoek
Het onderzoek bestaat uit de volgende elementen:

  • Bespreken vooraf ingevulde vragenlijst.
  • Bepalen lengte, gewicht en vetpercentage middels 4 punts huidplooimeting.
  • Lichamelijk onderzoek gericht op Hart en Vaten (beluisteren hart en longen, check bloedvaten, meting bloeddruk).
  • Meting van ijzergehalte (Hb) middels vingerprik.
  • Rust ECG (hartfilmpje).
  • Bespreking van conclusie en adviezen.
  • Ondertekening en afgifte van het Trailrunning Medisch Certificaat (Engels- of Franstalig. Invullen van het specifieke verplichte format van de betreffende race(s) kan ook maar dan graag dit format zelf uitgeprint meenemen).

Het Trailrunning Sportmedisch Onderzoek zal gedaan worden door Mirjam Steunebrink (42 jaar), Sportarts in Noord-Nederland en tevens vanuit NOC*NSF werkzaam binnen de Topsport. Zij heeft een grote passie voor ultra-traillopen in bergachtig en technisch terrein en voor triatlon. Daarnaast is zij zich aan het bekwamen in de Alpiene en Expeditie Geneeskunde.

Duur en kosten
Het onderzoek duurt 20-25 minuten

De kosten zijn 65 euro, contant te voldoen. Elke deelnemer ontvangt daarbij ook een voucher a 20 euro, te besteden bij de MudSweatTrails Store.


Aanmelden kan door een mail te sturen naar mirjamsteunebrink@gmail.com met daarin tijdstip van voorkeur (mogelijkheid tussen 10:00 uur tot 20:00 uur) op vrijdag 20 maart 2020.

Splash this around