Selecteer een pagina

Experts Trailrunning Academy

Binnen de Trailrunning Trainings Academy werken we met experts voor de verschillende soorten trainingen. Onderstaand kun je de profielen terugvinden van de betrokken trainers.

Maarten Mulder

Hi! Ik ben Maarten, sportperformance trainer en sportfysiotherapeut. Vanaf jongs af aan ben ik dag in dag uit bezig met sport. Zo heb ik op nationaal en internationaal niveau gehonkbald. De passie voor het lichaam en bewegen heb ik meegenomen in mijn werk en ik heb de nodige ervaring in het lopen van ultra trails. Binnen mijn eigen praktijk combineer ik mijn vakkennis met mijn persoonlijke sportieve ervaringen en dit neem ik mee in het begeleiden van lopers. Welk doel je ook hebt, samen maken we een training op maat. Hopelijk kan ik binnenkort ook met jou aan de slag!

Maarten Schön

Ik ben Maarten Schön en een (ultra) trailrunner in hart en nieren die vele kilometers op de paadjes in de natuur gemaakt heeft. Ik liep al met Garmin handhelds voordat er gps-horloges waren. Voornamelijk om niet te verdwalen en meer avontuur te halen uit hardlopen in onbekend terrein en om grenzen te kunnen verleggen. In de afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan veel lange ultratrails onder zware omstandigheden in binnen- en buitenland waarbij de routes niet gemarkeerd zijn en de navigatie een wezenlijk onderdeel is van de race. 

Het gebruik van gps-horloges en handhelds, het van tevoren bestuderen van routes, zelf creëren en aanpassen van bestaande routes kent voor mij geen geheimen meer en ik weet het maximale uit deze apparaten te halen. Door mijn ervaring geef ik niet enkel advies op technisch vlak maar ook in het praktisch gebruik ervan en de voorbereiding van je avonturen. De combinatie van een goed gps-horloge en een handheld is de beste combinatie, maar de nadruk ligt voor mij voornamelijk op het gebruik van handhelds en hoe met routes om te gaan.

Ik breng je op het vlak van navigatie van start tot finish en deel mijn kennis graag met je. Je zult op gang geholpen worden als beginner en de meer gevorderde gebruiker zal ook nog wel het één en ander opsteken.

Mirjam Steunebrink

Ha, ik ben Mirjam Steunebrink en ruim 10 jaar als sportarts werkzaam in Noord-Nederland en vanuit NOC*NSF werkzaam binnen de topsport (schaatsen en atletiek). Ik heb een passie voor ultra-traillopen in bergachtig en vooral technisch terrein en heeft me al heel wat mooie avonturen en races opgeleverd. De laatste jaren maak ik ook graag een uitstapje naar de triatlon.

Mijn drive binnen het vakgebied en de liefde voor de bergen komen samen in de Alpiene en Expeditie Geneeskunde, waarvoor ik me momenteel ook aan het specialiseren ben. Daarnaast houdt ik me bij voorkeur bezig met duursport en inspanningsfysiologie, en behandel ik veel sporters met hardloopblessures. Graag deel ik mijn sportmedische kennis met je en kun je mij benaderen bij blessures of andere vragen omtrent (duur)inspanning en gezondheid.

Marc Weening

Ha, ik ben Marc Weening, trainer en coach binnen de Trailrunning Academy. Vanuit passie voor berg- en duursport heb ik in 2010 MudSweatTrails opgericht en ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Trailrunning sport in Nederland. Duursport is waar ik sinds 2000 mee bezig ben, resulterend in hele gave avonturen op trekking, running en biking gebied op verschillende plekken ter wereld. Ik begeleid mensen graag naar hun doel, bij voorkeur als daarbij de grenzen worden opgezocht qua prestatie. Talent is daarbij geen voorwaarde, doorzettingsvermogen is de sleutel. In mijn optiek kan elke loper met een bepaalde basis een 100km Trail door de bergen op een gezonde manier finishen. Met een plan en met een realistische tijdslijn. Zin om met je aan de slag te gaan! 

Trailrunning First Aid

Onze Trailrunning First Aid programma’s organiseren we in samenwerking met de International Mountain Leaders van 360 Explore. En de artsen van Outdoor Medicine

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen via coaching@mudsweattrails.nl

Splash this around