Selecteer een pagina

Vanaf dit weekend beschikbaar: Noord Brabant, de achtste provincie in de Twaalf Provinciën reeks!

Na Gelderland, Friesland, Zuid Holland, Noord Holland, Drenthe, Overijssel en Utrecht kun je nu eindelijk op pad om ook dit deel van Nederland op eigen houtje te ontdekken. Onze local guide in deze provincie is Albert Roskam en hij heeft gekozen voor een bijzonder natuurgebied: de Loonse en Drunense Duinen bij Kaatsheuvel, ook wel de Brabantse Sahara genoemd.

Dit is een uitgestrekt bos- en stuifzandgebied waarin je je uithoudingsvermogen op diverse ondergronden kunt testen, inclusief een stevig stuk zandhappen. Zoals in elke provincie kun je kiezen uit drie afstanden: 17, 25 en 35 km.

Tijdens de routes kom je langs een aantal Points of Interest, waar je meer leert over de omgeving en de lokale historie. Waaronder een bijzondere eik van zeker 500 jaar oud, een prachtig vennetje middenin het bos dat heel natuurlijk lijkt maar ooit helemaal met de hand is uitgegraven, en de nodige herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Zoals we daar sporen van tegenkomen bij vrijwel élke provincie trail. Des te meer reden om tijdens je trail nog eens stil te staan bij de vrijheid waar we nog steeds iedere dag van kunnen genieten – een vrijheid die vandaag de dag misschien een stuk minder vanzelfsprekend voelt. Kies je voor de 35 km-variant dan maakt een mooi vlonderpad dwars door het drassige Hengstven ook onderdeel uit van de route.

Voor de start en finish hebben we gekozen voor De Roestelberg, een gezellig familierestaurant direct gelegen aan een karakteristieke zandverstuiving. Na afloop kun je hier genieten van een drankje naar keuze met iets lekker erbij, inbegrepen in de prijs. Mocht je er een weekendje weg van willen maken, bij De Roestelberg kun je ook een Boomgalow boeken: een comfortabele en compleet ingerichte blokhut. Er zijn er vier, allemaal geschikt voor vier personen en allemaal voorzien van een sauna!

En natuurlijk kun je bij de Roestelberg ook het speciale stempel van Noord Brabant in je Trail Paspoort laten zetten: de pootafdruk van de das, een dier dat in grote getale voorkomt in dit gebied. Het droge zand is een ideale omgeving voor dassen om hun burchten te kunnen graven. Héél misschien, maar dan moet je veel geluk hebben, kom je er eentje tegen tijdens je trail.

Voor Euro 17,50 ontvang je de GPX van de door jouw gekozen afstand per mail, en per post de routefolder inclusief de voucher voor een lekkere cappuccino, latte macchiato, verse muntthee of een ander drankje, mét appelgebak, en (als dit je eerste Twaalf Provinciën Trail is) ook het speciale Trail Paspoort waarin je alle provinciestempels verzamelt. Bestel je twee routes tegelijk dan betaal je Euro 15,- pp.

Net als alle andere Twaalf Provinciën Trails kun je de route van jouw keuze ook in deze provincie lopen op elk moment van het jaar, op eigen gelegenheid. De voucher blijft het hele seizoen geldig. Check wel altijd de openingstijden van de horecalocatie bij het start- en eindpunt.

Bestel nu de nieuwste provincie in de reeks, reis af naar het zuiden en ontdek een prachtig natuurgebied, lekker in je eigen tempo!


Klik door naar aanmelden.