Selecteer een pagina

UHT battle ontpopt zich in laatste week

door | mrt 1, 2017 | Nieuws

De afgelopen drie maanden werd er nog meer dan voorgaande edities over de UHT paden gelopen. Afgelopen week bereikte dit wel een climax, met meerdere groepen en individuen die hun kruit tot het laatst van de maand hadden bewaard! Foto’s en tijden hiervan kwamen via de verschillende kanalen voorbij.

Vooral in januari heeft de UHT zich een aantal weekenddagen met een mooi winterdek laten zien. Serieuze tijden lopen werd die dagen misschien wat minder makkelijk, maar de tocht des te fraaier!

De heren David Hemstede, Diederick Calkoen en Dominique Pankow maakten er los van elkaar naar het eind van de maand februari een échte battle van, met finishtijden net onder en boven de 2 uur. We zien hen met twee tijden per persoon bovenaan terug in het totaalklassement. Waarbij alle drie de heren met hun tweede tijd hun eerste poging wisten aan te scherpen. Parcourskennis loont dus! Uiteindelijk trok mr. UHT David Hemstede ook dit jaar weer aan het langste eind met een verbetering van zijn eigen recordtijd uit 2013 (toen: 1 uur 59 minuten en 7 sec). Met 1 uur 58 minuten en 9 seconden zal deze nieuwe tijd vermoedelijk nog wel even in de boeken blijven staan. In zijn motivatie (terug te lezen bij de upload van zijn run) heeft hij uit een zeer verdrietige situatie in zijn omgeving veel kracht weten te halen, wat de prestatie des te meer glans geeft. De tijden van Diederick 1 uur 59 minuten en 56 seconden en Dominique 2 uur 3 minuten en 3 seconden zijn ook een dik compliment waard. We kijken nu al uit naar toekomstige pogingen om elkaars tijden aan te vallen!
Dominique mag deze maand La Sportiva muts in ontvangst nemen, nadat eerder in deze klassementsperiode David en Diederick zich al hiermee mochten kronen.

In het klassement zien we in totaal 7 lopers onder de 2 uur en 30 minuten finishen. Het blijkt een tijd te zijn die voor de snelle lopers een mooi doel is, maar ook wel één is om op stuk te lopen. Dit jaar lukt het slechts 1 dame om onder die grens te blijven: Charissa Koetsier had hiervoor een haas met parcourskennis ingezet. Wat resulteerde in een ruime koppositie met 2 uur 27 minuten en 24 seconden. Gevold door Kirsten Hogebrug en Carina van Gelder.
​Carina mag zich met haar tijd van 2 uur 53 minuten tevens maandwinnaar van de maand februari noemen. Wat haar de felbegeerde La Sportiva MUTS oplevert!

Schoenen

De nieuwe La Sportiva Akyra’s zijn door middel van loting onder alle tijdregistraties via de website dit jaar prooi voor Bouwe Bossenbroek. Deze schoenen met stevig chassis staan garant voor veel plezier in het ruigere landschap.

Na een eervolle vermelding voor Remkop Hopman (hij liep de UHT dubbel) en een dankwoord aan La Sportiva voor de prijzen sluiten we deze editie van het UHT klassement voor dit jaar weer af.

En zien we jullie misschien wel terug op bijvoorbeeld de Mookerheide Trail (van Cuijk naar Nijmegen) die met een nieuwe variant nog meer off-road kilometers heeft!

Splash this around