Selecteer een pagina

Een dag rennen over de heuvels en ontspannen vanaf het water: MudSweatTrails biedt je met het ‘vaartjes en paadjes’ dagprogramma de mogelijkheid het Nederlandse landschap op een unieke manier te beleven…

Het programma
We starten de dag om 9.00 uur met een kop koffie of thee aan de waterkant (omgeving Arnhem). Na een kennismaking met andere deelnemers rennen we vanaf het strandje een ontspannen ronde over de lokale heuvels.
Na ongeveer 1,5 uur Trailen is het tijd om met een Kajak in ontspannen tempo richting de heuvels van de Stuwallen te trekken. In het haventje onder aan de Stuwwallen leggen we de Kajak aan en lunchen we met elkaar aan wal.
Wandelend laten we de lunch zakken en maken we ons klaar voor het middaggedeelte van het programma: trails lopen over de grillige stuwwallen. Waarbij je de mogelijkheid hebt om te trainen in het lopen met stokken. De hoogtemetersessie is zo intensief te maken als je zelf wil, waarin je tussen de 500 en 1.000 hoogtemeters kunt maken.

Na de hoogtemetersessie varen we weer terug naar het strandje waar de dag is begonnen en genieten we samen na van deze dag heuvels en watersport. Om ongeveer 15.30 uur ronden we de dag af.

Kosten en wat is inbegrepen?
De kosten voor deze dag zijn 150 euro. Inclusief gebruik van de 1 persoons Kajak (met zwemvest en peddel), waterdichte tas, teststokken, koffie/thee, snack in de ochtend, gezonde lunch en drankje na afloop. De dag zal in klein gezelschap worden georganiseerd onder de dan geldende Coronamaatregelen die vanuit het RIVM zijn gesteld.

Wat neem ik zelf mee?
Zelf zorg je voor een racevest met minimaal 1,5 liter vocht, een windjack, een reservesetje loopkleren en een handdoek. Zorg bij kouder of natter weer voor aangepaste kleding (regen- en of donsjack en een regenbroek). Watervaste zonnebrandcrème is ook aan te bevelen.


  • De data waarop je Vaartjes en Paadjes kunt boeken zijn: vrijdag 29 mei, zondag 7 juni zaterdag 13 juni.
  • Inschrijven kan via de boekingssite van MudSweatTrails
  • Als de grens met België weer is opengesteld wordt dit programma ook in België aangeboden.
Splash this around