Selecteer een pagina

De NS en MudSweatTrails presenteren een nieuw initiatief op het gebied van Trailrunning: een Leaderboard voor de NS Trailroutes. Van alle door MudSweatTrails ontworpen routes zijn op één pagina de drie snelste tijden van de dames en de heren zichtbaar. We dagen je uit ook een plekje op dit Leaderboard te veroveren!

Wat zijn de NS Trail Routes?
Het idee om trail en trein te combineren ontstond rondom het ontwikkelen van de Utrechtse Heuvelrug Trail (UHT). Een samenkomst van sport, filosofie en een praktische uitdaging: veel trainingen bestaan uit het lopen van een rondje waarbij je na een uur lopen in wezen niks verder bent gekomen dan je al was. ‘In lijn’ van A naar B lopen brengt je wel verder, en geeft een gevoel van reizen. Het lopen wordt iets meer dan een fysieke bezigheid, het geef je het gevoel van een zinvolle verplaatsing. De afstand die je overbrugt brengt je ergens. Een mooie gedachte die tegelijk een praktische uitdaging oplevert. Want je zal toch een keer weer bij je vertrekpunt terug moeten komen. Een trein biedt dan uitkomst.

Dit is precies het concept: op basis eigen navigatie loop je over een mooie route van Station A naar Station B en verken je Nederland op een fantastische manier. Op het moment dat het jou uitkomt! Inmiddels is het aantal te lopen routes door de samenwerking van de NS en MudSweatTrails sterk uitgebreid en terug te vinden op www.mudsweattrails.nl/nsroutes.

Hoe kun je meedoen?
Meedoen is eenvoudig. Zoek een route uit op www.mudsweattrails.nl/ns-routes en plan een moment dat je deze route gaat lopen. Zelf navigeer je zo snel mogelijk van A naar B en maak je op beide stations een ‘bewijsfoto’ van jezelf bij de stationsklok. Op de pagina van de door jou gekozen route kun je je gelopen tijd uploaden (hiervoor zijn een link naar je activiteit en de twee bewijsfoto’s nodig). De snelste tijden verschijnen op het Leaderboard, welke regelmatig via social media in het zonnetje wordt gezet. Strijd mee voor een plek op het Leaderboard van deze leukste open competitie van Nederland!


Klik door naar het FKT Leaderboard

Klik door naar de overzichtspagina van alle NS routes

Splash this around