Selecteer een pagina

Verrassing op NK Trailrunning in Schoorl

door | okt 31, 2016 | Nieuws

De ASICS DuinenTrail 2016 kreeg van de Atletiekunie voor het tweede achtereenvolgende jaar de status Nederlands Kampioenschap.

Enerverende editie

Het werd een enerverende editie over 37 kilometer, omdat de twee favorieten bij de mannen, Zac Freudenburg en Tom Wiggers al in de eerste kilometers verkeerd liepen en daarmee na 8 kilometer uitkwamen op de 17km verzorgingspost. Uiteindelijk wist de nummer drie van de NK van 2015 Geordie Klein, die een thuiswedstrijd liep, de overwinning te behalen. Nadat Freudenburg en Wiggers het spoor bijster raakten nam de 46-jarige Klein resoluut de leiding om die nooit meer uit handen te geven. De beroepsmilitair glom van oor tot oor na zijn overwinning in 2.35.15. “Hier had ik vooraf alleen van mogen dromen. Toen ik onderweg hoorde dat ik op kop liep kreeg ik vleugels.” Zijn gemiddelde was 4.12 min. per kilometer, geweldig knap op zo’n zwaar parkoers met trappen, heuvels, bospaden en heel veel mul zand. Op ruim 8 minuten finishte Andrew van Kints als tweede in 2.43.46, voor de 22-jarige Diederick Calkoen.

Bij de vrouwen was Kim Mulder uit Monster de beste (2.56.15). Ogenschijnlijk onvermoeid kondigde ze aan zich voor te bereiden voor de WK 100km in Spanje, die eind november op de agenda staat. Irene Kinnegim kreeg vlak voor de finish kramp in haar hamstrings en deed minuten over de laatste 50 meter van de steile duinafdaling; haar zilveren medaille kwam echter nooit in gevaar. Kinnegims 3.03.14 was nog altijd 6,5 minuut sneller dan de 3.09.52 van Suzan Nieman uit Schoorl, die voor het tweede jaar achter elkaar brons pakte bij het NK in haar woonplaats.

Eindoordeel

Klik door naar de resultaten van het Nederlands Kampioenschap in Schoorl

Link naar artikelen en blogs:
Volkskrant “Trailrunning geeft de hardlopen een nieuw elan”
NRC ‘Voorlopig liever zonder buggy’
Noord Hollands Dagblad: ‘Maximaal afzien en genieten bij NK Trailrunning”
Trailrunning Oost Nederland ‘Duinentrail 2016’
Artikel op Atletiek.nl
Lindy Prins ‘race verslag Duinentrail’
Els Dragt ´hardloopavonturen´

Splash this around