Selecteer een pagina

Hoeveel hoogtemeters kun jij maken in een week? MudSweatTrails organiseert dit jaar wederom het Vertical Festive. Klim jij in je trainingen de hoogte van Mt Everest bij elkaar tussen kerstavond 18:00 uur en oudejaarsdag 24:00 uur?

Met de échte bergen misschien nog even uit zicht geeft deze uitdaging Trailers de kans zichzelf een doel te stellen en voor te bereiden op aanstaande buitenlandse trail avonturen. Vind je bijna 9 kilometer hoogteverschil wat te gortig? Er zijn meerdere opties!

Kies de berg die je wilt beklimmen

Wil je de Ben Nevis, Mont Blanc of de Mt. Everest beklimmen? Je doel is dan respectievelijk 1.345 hoogtemeter / 4.809 hoogtemeter of 8.848 te maken binnen deze 8 dagen. Voor ieder wat wils!

Bekijk je voortgang, hoe hoog kom jij vandaag?

Dagelijks deel je je activiteit op de berg met ons en kun je je positie op de berg online terugzien. Je loopt in het begin nog tussen de bomen, langzaam stijg je boven de boomgrens uit en op de weg naar de summit kijk je achterom en zie je je loopmaatjes ook boven de wolken uitkomen! We maken je weg naar de top visueel, op die manier kun je samen op lopen of er voor gaan om de summit van de Mont Blanc net een dagje eerder op je naam te schrijven. Wat telt is het bereiken van de top van je gekozen berg voor het eind van het jaar.

Samen trainen

Vertical Festive is in 2020 begonnen tijdens de lockdown, toen kon je alleen op je lokale heuvel trainen. Gelukkig is dat nu anders. Samen hoogtemeters maken is leuker, daarom vragen we deelnemers via de besloten Facebook pagina van het evenement trainingsmomenten te delen. Hierdoor kun je trainingen (deels) samen doen.

For the few: Everesting poging binnen 24 uur 

Voor de liefhebber van een stevige uitdaging: op 27 december vanaf 0.00 uur wordt er in de Belgische Ardennen gestart met als doel om de top van Mt Everest (op dezelfde klim) binnen de 24 uur te voltooien! Vanuit de donkere uurtjes lopen we naar het licht van de dag toe, wat zeker een energieboost zal geven. Is die uitdaging je te groot, dan kun je op die dag aanhaken voor je eigen challenge. Tijdens deze challenge bieden we je de mogelijkheid om stokken, sokken en hoofdlampen te testen. Verdere informatie over deze dag volgt na aanmelding (zie button onderaan).

Deelnemen Vertical Festive

Deelnemen aan de Vertical Festive staat open voor alle lopers die zin hebben om van 24 december 18.00 uur tot aan 31 december de tanden te zetten in deze uitdaging. En hun mede berg trailers willen uitdagen. Hiervoor is een besloten Facebook groep aangemaakt met de deelnemers van dit jaar.

Deelnemen aan deze challenge doe je voor jezelf. Aan deelname zijn dit jaar geen give aways of prijzen verbonden. Inschrijven kost 10 euro, waarvan de helft gaat naar Trees for All, het doel dat we vanuit MudSweatTrails ondersteunen.

Mocht je aan deze challenge een eigen gekozen goed doel willen koppelen, maak dit dan kenbaar. We helpen je graag met de communicatie hierover om op die manier de aandacht hiervoor te vergroten.


Klik door naar inschrijven.