Selecteer een pagina

Vrijdagmiddag buitenspelen

door | mrt 27, 2017 | Nieuws

Het was ergens mei vorig jaar. Het lopen stond in het teken van de voorbereidingen op de Eigertrail met MudSweatTrails. Op Facebook had ik een uitnodiging geplaatst om de andere Eiger deelnemers mijn achtertuin te laten zien.

Onder andere Kirsten en Sander hebben toen 30k meegelopen. Iedereen was enthousiast over het gebied en de mogelijkheden. Toen het vrijdagmiddagbuiten-concept van MST op Facebook het licht zag was het dan ook Kirsten die direct het plan opvatte om samen met mij in de Amsterdamse Waterleidingduinen, want dat is mijn achtertuin, een vrijdagmiddagje te gaan buiten spelen. Het concept? In plaats van een borrel ga je op vrijdagmiddag na je werk vijf kwartier lekker trailen om vervolgens samen de dorst te lessen en het weekend goed te beginnen..

De Waterleidingduinen, een gebied van ongeveer 10 bij 5km,  liggen grofweg tussen Zandvoort en Noordwijk en kenmerken zich door de enorme hoeveelheid damherten. Het is eigenlijk onmogelijk om daar te lopen zonder ze te zien. Een ander voordeel van dit gebied is dat je vrijwel overal mag lopen. Op het pad, de single-trails en ook off-trail is geen probleem. Enkel de echte waterwingebieden zijn verboden.

Vrijdag 24 maart stond de ‘Vrijmibui Waterleidingduinen’ op het programma. Veertien man (m/v) sterk had zich verzameld bij de Boshut ’t Panneland. In een rondje van tien kilometer hebben we de diversiteit van het gebied gezien. Er is echter nog veel meer! Er is een heus kabouterdorp midden in de duinen. Een grote zandvlakte. Het gebied met de bunkers. En een paar weken geleden kwam ik nog met natte voeten thuis, het droge weer van de laatste weken heeft echter alles weer op laten drogen.

Na vijf kwartier waren we weer terug bij het Panneland. Kirsten had, ondanks dat ze een  zware  blessure heeft, toch de moeite genomen om op de racefiets vanuit Alphen a/d Rijn naar Noord-Holland te komen.

Na een afsluitend drankje is iedereen weer tevreden huiswaarts gekeerd.

Voor een overzicht van de Vrij-mi-bui’s kun je kijken op onze Facebook pagina

Splash this around