Selecteer een pagina

Afgelopen weekend was het mooie Domodossola in Italië host van het wereldkampioenschap Skyrunnning. Vrijdag vlogen de Nederlandse dames Anneloes Goetze, Martsje Hell en Anna Camps de hoogte in op het onderdeel Vertical K (3,7km en ruim 1.000 hoogtemeters) en pakten respectievelijk de 22e, 27e en 29e plek.

Zaterdag volgde een pittige ultra van 57km met 3.150 hoogtemeters, waar Huub van Noorden een prachtige 9e plek pakte. Daan Nieuwenhuis pakte hier plek 32 en Renske Dickhout moest helaas uitstappen en verlengde de ultra door een bezoek aan het ziekenhuis. Waar, na 4 uur pijn, haar vinger weer terug in de kom werd gezet.

Als afsluiting was de Skyrace (31km en 2.600 hoogtemeters) op zondag. Renée Cardinaals pakte hier een mooie 14e plek. Martsje Hell werd hier 26e,  Anneloes Goetze 28e en Anna Camps 29e.

In het landenklassement pakte Nederland de 12e plek. `Waarschijnlijk hadden we nog een paar plekken geklommen als de 4 andere favoriete atleten van Nederland ook hadden meegedaan, maar dat is koffiedik kijken´. Aldus één van de begeleider van het team José Vicente.

Splash this around