Selecteer een pagina

training

Workshop Trailrunning met GPS

Navigeren met handheld, horloge en telefoon: theorie en praktijk

De periode van weinig tot geen georganiseerde Trails heeft het lopen met GPS in stroomversnelling gebracht. Bij veel challenges of eigen ontworpen routes ben je afhankelijk van het navigeren met een GPS apparaat. Voor sommige mensen is dit nieuw en de ander loopt misschien ook wel tegen wat vragen aan. Daarom organiseren we op zaterdag 17 oktober een workshop geheel in het teken van Trailen met een GPS.

Deze dag wisselen we veel informatie uit en gaan we uiteraard ook met GPS het veld in.

De belangrijkste functies van handhelds en horloges nemen we onder de loep en bijkomende zaken zoals GPX bestanden maken, aanpassen en inladen om vervolgens de route te kunnen lopen krijgen aandacht. De nadruk zal liggen op handhelds, dit vormt tevens de basis voor een goed gebruik van een gps horloge.

Het programma en de omvang van de groep zorgt er voor dat er voldoende ruimte is voor vragen en het onderling delen van ervaringen.

Deze workshop is in handen van Ultra Trailers Maarten Schön en Marc Weening. 

​​Tijdens het theoriegedeelte van de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergrond GPS
  • Hoe vertalen kaarten zich naar handheld, horloge, GSM. Met de voor- en nadelen per middel.
  • Waypoints / GPX bestand / Coördinaten / Hoogteprofiel
  • Verschillen in kaartmateriaal
  • Wat als ontvangst minder is?
  • Cheatsheet maken voor tijdens het lopen
  • Routes visualiseren

Tijdens het praktijkgedeelte van de workshop komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Bestaande route inladen en deze lopen
  • Zelf een route maken
  • Navigeren zonder GPX

Duur van het programma
Deze dag begint om 9.00 uur en we ronden om ongeveer 15.30 uur de dag weer af. Het theoriegedeelte duurt in totaal 3 uur. Het praktijkgedeelte duurt ongeveer 2,5 uur.

Niveau
Voor deze basis workshop wordt geen voorkennis over het navigeren met GPS gevraagd. Bij het praktijkgedeelte in de middag ligt er geen nadruk op snelheid. Wel moet je in staat zijn om ongeveer 10km over heuvelachtige trails te kunnen lopen.

Datum en locatie
Deze workshop wordt op 17 oktober georganiseerd vanuit Doorwerth. Bij de locatie is voldoende (gratis) parkeergelegenheid aanwezig.

Zelf meenemen
Kom in je loopkleren en met je trailschoenen naar de locatie. En neem je laptop en je navigatieapparaat (inclusief usb kabeltje) mee. 

Neem een mondkapje mee, het zou kunnen dat het handig is met iemand mee te kijken of dingen samen te doen. 

De kosten voor deze workshop is € 52,50 per persoon. Inbegrepen is begeleiding, digitale handout na afloop, keuze uit koffie en thee (2 consumpties per persoon) en een eenvoudige lunch. Inschrijven kan via deze link.

Splash this around