Selecteer een pagina

Helaas zijn wij genoodzaakt om de vertoning van de documentaire ‘Zandloper’ te verzetten. Donderdag 19 maart gaat dus NIET door. Als de Corona-maatregelen voorbij zijn sturen we een uitnodiging met een nieuwe datum.


De Marathon des Sables is een zesdaagse ultrarace van 250 km, die sinds 1986 wordt hardgelopen in de Sahara. De race bestaat uit zes etappes. De langste etappe is 85 tot 90
km en de andere zijn tussen de 35 en 45 km lang. Je draagt je eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak, etc. en slaapt in een bedoeïenentent. Overdag worden temperaturen tot 40°C bereikt en ‘s nachts zakt het kwik tot rond het vriespunt. In april 2109 neemt René Bleuanus deel aan de Marathon des Sables. Tijdens de vele trainingen, praktische voorbereidingen, keuringen en vanzelfsprekend de race zelf wordt duidelijk wat deze uitdaging inhoudt en wat het met René doet, zowel fysiek als mentaal.

Als niet-sportende buitenstaander wil filmmaker Briël van Rijsbergen een antwoord op de vraag: ‘Waarom!?’ Waarom doet iemand mee aan zo’n extreme race? Dat is een eenvoudige vraag, maar blijkt heel lastig te beantwoorden. In deze documentaire gaan ze samen op zoek naar het antwoord.

Op 19 maart organiseren we in samenwerking met René een film- en presentatieavond in de MudSweatTrails Store in Zoetermeer. Aanmelden hiervoor kan via onderstaande link.

Fotocredits @Josuefphoto

Fotocredits @Josuefphoto


Klik door om aan te melden voor deze film- & presentatie avond.

In onderstaande Trailer krijg je alvast een eerste impressie van de Zandloper.

 

Splash this around