MudSweatTrails - Het platform van en voor trailrunners in de Benelux

Het platform voor Nederlandstalige trailrunners met actueel nieuws, know-how, reviews, trail events en de meest complete trailkalender

MudSweatTrails op InstagramVolg MudSweatTrails via TwitterMudSweatTrails op FaceBooke-mail MudSweatTrailsdoorzoek mudsweattrails.nl

Dutch Runners - partner van MudSweatTrails

In the Spotlight


PETZL Reactik Plus

 

 

Sponsors

 

Review: The North Face Ultra Vertical

Koning in steil terrein: The North Face Ultra Vertical

Het afwisselde terrein – rots, modder, gras – van de Cortina Trail vormde een uitstekende testcase voor de The North Face Ultra Vertical. De trailrun schoen is opvallend licht, circa 300 gram. Lekker natuurlijk, want bij elke stap moet je het gewicht van je schoenen verplaatsen. Voor een lange trail in de Alpen grijp ik vaak eerder naar een wat zwaardere schoen die net even meer comfort biedt. Maar na 48 kilometer heeft de Ultra Vertical bewezen voldoende demping te bieden. Bovendien zijn de schoenen uitgerust met een “Snake Plate”; een plaat in de zool die voorkomt dat stenen door de zool heen kunnen prikken terwijl je toch soepel je voet kunt afwikkelen.

Voor de buitenzool is gekozen voor een paar Vibram Megagrip rubbers. Deze doen hun naam eer aan want de tractie in modder en zelfs op natte rotsen is mega. In combinatie met de goede hielfixatie blijf je zelf op de meest steile hellingen overeind staan.

Klein minpuntje is de korte lip; de veter schuift er daardoor snel achter. Dat is vooral hinderlijk tijdens het strikken, tijdens het lopen heb je er geen last van.

Dankzij het open mesh van het bovenwerk kunnen de schoenen optimaal ventileren. Deze lichte constructie maakt de schoenen echter wel kwetsbaarder voor beschadigingen. Wie de voorkeur heeft voor een meer robuuste schoen, raad ik de Ultra Endurance aan, ook van The North Face.

Conclusie
Heerlijk lichte trailrun schoen die enorm veel grip biedt in divers soort terrein. De ventilatie is uitstekend. Door de lichte constructie is de schoen minder robuust dan de Ultra Endurance.

 + Licht

+ Grip

+ Ventilatie

- Robuust

- Korte lip


The North Face Ultra Vertical, verkrijgbaar in de Store

Berichttype: 

Sponsors

site: IanusWeb