Selecteer een pagina

MudSweatTrails Reizen reizen

TEN LAKES TRAIL

Self-guided Stage Run in Oostenrijk (Oostenrijk): kies zelf je 2024 data

8 dagen, 7 nachten, 5 stages, 119 km, 7600 hoogtemeters en een fantastische alpiene ervaring. Tijdens de 5 loopdagen loop je tussen de 18 en 28 km, met gemiddeld 1500 hoogtemeters per dag. Halverwege de week heb je een rustdag om terug te blikken op de eerste etappes en weer op te laden voor de etappes die komen gaan.

Je overnacht in comfortabele hotels waar ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook bagagevervoer is geregeld. Tijdens alle dagetappes word je getrakteerd op de meest oogstrelende en prachtige meren, die Oostenrijk rijk is. Vergeet dus niet om zwemkleding in je trailtasje mee te nemen: niets fijner dan een verfrissende duik tijdens je trail!

Voordat je afreist naar Bad Ischl heb je van ons al een road book ontvangen, inclusief GPX-bestanden. Tevens heb je dan de informatie over de accommodaties én een video met instructies al in de mailbox. Op locatie is ook lokale support aanwezig, indien hier behoefte aan is.

Deze reis is te boeken van 1 t/m 10 personen. Loop jij deze zomer een week lang door dit prachtige gebied?! Mail naar trailreizen@mudsweattrails.nl voor meer informatie óf voor het doorgeven van jullie data.

Hoe ziet het programma eruit? Je bepaalt zelf je aankomstdatum. Opvolgend ziet je programma er als volgt uit:

Dag 1: aankomst in Bad Ischl
Welkom in Oostenrijk! In het hotel ontvang je je reisdocumenten.

Dag 2: Bad Ischl – Altaussee, ~18,5 km, 1110D+
De eerste etappe is een fijne warming-up voor je bergbenen in wording! Je start met twee beklimmingen: eerst naar de Hoisenradalm, daarna naar de Hütteneckalm. Beide hutten nodigen uit voor een rustpauze; het is immers vakantie. De paadjes blijven fraai: via de Lambacherhütte en een halve draai om de Sandlingberg ren je naar overnachtingslocatie 2: JUFA Altaussee. De eerste loopdag in de pocket!

Dag 3: Altaussee – Ebensee, ~27,5 km, 1250D+
De benen zijn wakker, het aantal kilometers wordt opgevoerd! Vandaag start je met een klim naar de berg Loser, via de Blaa Alm. Daarna wisselen de mooie meren zich in rap tempo af: je passeert de Augstsee, de Wildensee, de Offensee en tenslotte, via een (gratis) taxi transfer, de Ebensee. Onderweg kun je pauzeren bij het Albert-Appel-Haus (of al eerder een duik in één van de meren nemen!). Je overnacht aan de Ebensee.

Dag 4: rustdag in Ebensee
Een prachtige locatie voor je rustdag!
Tip: bezoek “The River Wave” – surfen op de grootste kunstmatige riviergolf van Europa. De perfecte omstandigheden van de Rindbachbaai in Ebensee lenen zich voor een aantal uurtjes kitesurfen. Een tweede tip is de de boomtoppenwandeling op de Grünberg, dat een prachtig uitzicht biedt op de regio Salzkammergut. Een derde tip is relaxen aan het meer, lekker eten en beentjes omhoog.

Dag 5: Ebensee – Weissenbach aan de Attersee, ~26,5 km, 2165D+
Een pittige, maar mooie etappe na de rustdag van gisteren. De dag begint met een beklimming van het hoge pleateau van de Feuerkogel. Je passeert de Riederhütte, enkele toppen van het Höllengebergte en loopt verder naar de Hochleckenhaus-hut. Neem daar een welverdiende pauze. Vanaf berg Schoberstein daal je af naar het dal. Een fantastische beloning om te mogen overnachten aan de wonderschone Attersee.

Dag 6: Weissenbach am Attersee – Strobl, ~26,5 km, 1523D+
Toppunt van vandaag is het uitzicht vanaf de Schafberg, welke je beklimt via het Himmelspforten-pad. Vanaf de top van de Schafberg heb je een prachtig uitzicht op de meren en bergen van de gehele regio. Blik terug waar je de afgelopen dagen al hebt gerend. Ook na de Schafberg blijft het mooi: de route gaat verder langs de Mönichsee, via de Vormaueralm naar beneden naar Schwarzenbach en langs de Bürglsteinpromenade naar Strobl, gelegen aan de azuurblauwe Wolfgangsee.

Dag 7: Strobl – Bad Ischl, ~20,5 km, 1550D+
Last but not least! De route van vandaag begint met een klim naar de Sonntagkaralm en via Ahornfeld naar de berg Rosskopf. Via het Kater-gebergte loop je naar de top van de berg Hainzen en naar de top van Bad Ischls lokale berg – de berg Katrin. Je kunt hier even in de remmen drukken voordat je start aan de laatste afdaling van dit avontuur. Je overnacht op begin- en eindlocatie Bad Ischl.

 Dag 8: individueel vertrek

Rondom het geografisch middelpunt van Oostenrijk ligt één van de mooiste streken van het land: regio Salzkammergut. Het gebied bestaat uit veel meren en hoge bergen. Om de meren liggen prachtige dorpjes met ieder een eigen verhaal en eigen charme.

In de zomermaanden is het Salzkammergut het domein van wandelaars, trailers en bergsporters. Deze regio ligt rondom de Attersee, met 46 km2 het grootste meer wat volledig in Oostenrijk ligt. In de zomer een populaire plek om te zeilen, te zwemmen, te vissen en te recreëren. Het populairste meer is de kristalheldere Wolfgangsee. Logischerwijs een zeer populair meer voor duikers, met het hele jaar door zicht onderwater van meer dan 10 meter.

Rondom de Wolfgangsee liggen de dorpen Sankt Wolfgang en Sankt Gilgen. Vooral Sankt Wolfgang is leuk om te bezoeken. De smalle straatjes en prachtige authentieke houten huizen, rijkelijk voorzien van bloemen, geven het dorpje een bijzondere sfeer. Start en finish is in Bad Ischl, in 2024 de cultuurhoofdstad van Europa en één van de bekendste kuuroorden van Oostenrijk. Een perfecte uitvalsbasis voor een actieve bergvakantie.

Tijdens deze 8-daagse Trailreis kom je langs vele kristalhelder blauwe bergmeren, trail je over groene alpenweiden en door sprookjesachtige bossen. De route komt niet boven de 1800 meter, wat deze reis ook voor de minder ervaren (berg)trailer toegankelijk maakt. De onvergetelijke zonsondergangen, kleurrijke vergezichten en culinaire verrassingen maken dit tot een heerlijke en actieve Trailreis.

Deze reis is mogelijk voor 1 tot 10 personen. De kosten hiervoor zijn 1.015 euro per persoon. Neem contact met ons op via trailreizen@mudsweattrails.nl om de kosten op te vragen voor een eenpersoonskamer.

 • In 2024 is deze reis mogelijk gedurende het bergseizoen (vanaf 21 mei t/m 15 oktober). De reis is te boeken via onze website voor Trailreizen.

INBEGREPEN:

 • 7 overnachtingen in ***hotels/inns
 • Bagagevervoer (max. 2 koffers per persoon en max. 25 kg per koffer)
 • Welkom video met uitleg en informatie
 • Paklijst, hierop staan de items die we adviseren om mee te nemen tijdens deze tocht
 • Taxi transfer Offensee – Ebensee (dag 3)
 • Route book en GPX-bestanden
 • Finisher’s item
 • ‘A tree for your booking’ – we planten een boom voor elke boeking
 • Telefonische ondersteuning op locatie (08:00uur – 18:00uur, ook in de weekenden)


VOORWAARDEN:

 • Na betaling van de reissom vindt er geen restitutie meer plaats.
 • Als je deelneemt aan deze Trailrunreis ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten die deze buitensport activiteit dekt. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim en Bergsportvereniging, de ITRA of je verzekeringsagent raadplegen.
 • We adviseren je een verzekering af te sluiten die de situatie dekt dat zich een blessure, ziekte of andere aangelegenheid voordoet die je deelname onmogelijk maakt.
 • Wijziging of annulering van de door de reiziger geboekte reis (bijvoorbeeld: vlucht of treinreis) vindt buiten de verantwoordelijkheid van MudSweatTrails plaats. Restitutie op het geboekte reispakket is dan ook niet mogelijk. Advies is een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering af te sluiten.
 • De reis naar Bad Ischl
 • Lunch / snacks / drinken onderweg.
 • De toeristenbelasting dient de deelnemer zelf bij de overnachtingslocatie te voldoen (1 tot 3 euro p.p.p.n.).
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Heb je vragen over deze reis? Mail dan naar trailreizen@mudsweattrails.nl.

Splash this around