Selecteer een pagina

races

Airborne Freedom Trail Arnhem 2023

In het weekend van 9-10 september 2023 organiseren we de 6e editie van de Airborne Freedom Trail. Een prestatietocht van 45km, 28km of 18km over historische grond. Vanaf de Ginkelse Hei (45km) of Papendal (28km of 18km) naar de John Frost Brug in Arnhem.

De inschrijving voor de 2023 editie wordt opengesteld medio maart 2023.

—————————————————————————————————

Klik door naar de foto´s van de Airborne Freedom Trail 2022.

De Airborne Freedom Trail wordt in 2023 gehouden in het weekend van 9 en 10 september. 

voor de tocht

Locatie en bereikbaarheid

Alle afstanden halen hun startnummer op, op Nationaal sportcentrum Papendal. Adres: Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem. Papendal is zowel met OV als met de auto goed bereikbaar.

Alle afstanden finishen bij de John Frostbrug in Arnhem. Verzamelpunt voor alle lopers is Nationaal Sportcentrum Papendal. De 45km lopers worden per bus naar hun start op de Ginkelse Hei vervoerd. De verplaatsing naar de Ginkelse Hei is onderdeel van het startpakket. 

Kosten, inschrijving en betaling

Inschrijven is mogelijk via inschrijven.nl.

 

Overdracht startbewijs

Dit is kosteloos mogelijk tot en met zondag 20 augustus 2022. Stuur een mail naar info@airbornefreedomrun.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, GEBOORTEDATUM, TELEFOONNUMMER, NOODNUMMER, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Na 20 augustus zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Het startnummer is strikt persoonlijk.

Ophalen startnummers

Het ophalen van startnummers kan op 10 september vanaf 11.30 uur op Nationaal Sportcentrum Papendal (Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem). Papendal is zowel met het OV als met de auto goed bereikbaar.

Op woensdag 7 september (10:00-17:00 uur), donderdag 8 september (10:00-20:00 uur), vrijdag 9 september (10:00-17:00 uur) kun je je startnummer ophalen bij RunnersWorld Arnhem. Adres: Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68-A, 6828 BT Arnhem. 

Parkeren

Parkeren kan op het terrein van Papendal. Volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement zijn opgenomen in het programmaboek dat iedere deelnemer voorafgaand aan de Freedomtrail ontvangt.

tijdens de tocht

Routes en hoogteprofiel

De routes staan in het teken van de operatie Market Garden. Hierdoor doe je diverse belangrijke historische plekken aan. De trail is niet geheel onverhard. Het laatste stuk Arnhem in is voornamelijk verhard. De overige paden zijn bospaden en singletracks.

De routes worden per e-mail aan de deelnemers verstuurd en niet via de website gepubliceerd. De routes van alle afstanden gaan van A naar B. En kennen dus een andere start- en finishplek.

Alle routes zijn uitgezet. 

Starttijden en tijdslimieten
  • 44KM (start Ginkelseheide) – start om 13:00 uur
  • 28KM (start Papendal) – start om 14:30 uur.
  • 18KM (start Papendal) – start om 13:00 uur en om 13:45 uur. Alle afstanden finishen bij de stadsblokken, net over de John Frost brug in Arnhem.
  • De uiterste finishtijd voor alle afstanden is 19:00uur.
  • Verzamelpunt voor alle lopers is Nationaal Sportcentrum Papendal. De organisatie vervoert de deelnemers aan de 45km naar de start op de Ginkelseheide.
T-Shirt

Wil jij de Airborne Freedom Trail in stijl lopen? Tot 15 augustus 2021 kun je bij je inschrijving het unieke Airborne Freedom Trail hardloopshirt bestellen. Indien je bij je inschrijving vergeten bent om een shirt te bestellen, kun je deze alsnog bestellen door voor 15 augustus 2021 een mailtje te sturen naar info@bridgetobridge.nl.

Verzorging onderweg

Voor de 44 km zijn er twee verzorgingsposten.

Voor de 28 km zijn er twee verzorgingsposten.

Voor de 18 km zijn er twee verzorgingsposten.

Op de verzorginsposten is water en iets te eten in de vorm van een reep of fruit aanwezig. Alles dient, ivm de te treffen maatregelen, zelf gepakt te worden. 

EHBO en verkeersbegeleiding

Zowel bij de start als finish zijn er EHBO-ers aanwezig. Ook is er een mobiel team op het parcours.

Op het parcours kun je zowel vrijwilligers als verkeersregelaars tegenkomen. Zij zijn duidelijk herkenbaar en elke loper dient ten alle tijden de aanwijzingen op te volgen.

Uitslagen en prijzen
De Freedomtrail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.
Milieu
‘Leave nothing but foot prints’.

Deze Trails worden georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de tocht

Uitslagen

De Airborne Freedomtrail is een prestatietocht. Derhalve is er geen tijdregistratie en wordt er geen klassement opgemaakt.

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails en Stichting Bridge to Bridge. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails en Stichting Bridge to Bridge. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails en Stichting Bridge to Bridge.

Klik door naar de foto´s van de 2022 editie.

Klik door naar de foto’s van de 2021 editie.

Klik door naar de foto’s van de 2019 editie.

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat de organisatie weten welk item je kwijt bent via info@airbornefreedomrun.nl

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Freedom Trail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl. In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Raceverslagen

Lees een aantal verslagen van deelnemers en vrijwilligers uit de afgelopen twee edities:

Lees het verslag van de deelnemers aan de pilotversie van de Freedom Trail in 2017.

 

De AIRBORNE FREEDOM TRAIL ARNHEM wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around