races

Freedom Trail Arnhem 2018

Na de prachtige piloteditie van 2017 slaan de Stichting Bridge to Bridge en MudSweatTrails wederom de handen in elkaar en organiseren de FreedomTrail op 8 september 2018. Dit jaar een open inschrijving op drie afstanden: 44km / 28km of 18km.

Een unieke tocht die in het teken staat van herdenken, beleven en het leveren van een sportieve prestatie. Loop over de paden die de geallieerden tijdens operatie Market Garden hebben bewandeld. Kom meer over de geschiedenis te weten en bezoek historische locaties. Geniet van het mooie landschap die deze regio te bieden heeft. Verplaats je vanaf de Ginkelse Heide of vanaf Papendal naar het ultieme doel; de John Frost brug in Arnhem!

SCHRIJF JE IN VOOR ÉÉN VAN DE AFSTANDEN VAN DE FREEDOM TRAIL

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

Alle afstanden halen hun startnummer op, op Nationaal sportcentrum Papendal. Adres: Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem. Papendal is zowel met OV als met de auto goed bereikbaar.

De 44 km lopers zullen door de organisatie verplaatst worden van Papendal naar de Ginkelseheide. Zij starten op de Ginkelseheide.

Let op: wil je gebruik maken van busvervoer terug naar Papendal na de finish (vanuit centrum Arnhem). Vink deze optie dan aan bij je inschrijving!

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar een kortere afstand. Stuur je verzoek voor 1 augustus naar mutaties@mudsweattrails.nl. Afstand neerwaarts bijstellen kan ook op de dag zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Overdragen startbewijs aan een andere loper?
Dit is kosteloos mogelijk tot 1 april 2018. Stuur een mail naar mutaties@mudsweattrails.nl met het inschrijfbewijs, de NAAM, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger. Verdere wijzigingen kunnen in het KvS weekend zelf bij de issuedesk tegen 3 euro wijzigingskosten.

Ophalen startnummers

Het ophalen van startnummers kan op 8 september vanaf 9.00 uur op Papendal.

Parkeren

Parkeren kan gratis op het terrein bij Papendal.

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

informatie volgt

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

De routes worden per mail aan de deelnemers verstuurd en niet via de website gepubliceerd. De routes van alle afstanden gaan van A naar B. En kennen dus een andere start- en finishplek. De routes staan in het teken van de operatie Market Garden. Hierdoor doe je diverse belangrijke historische plekken aan. De trail is niet geheel onverhard. Het laatste stuk Arnhem in is voornamelijk verhard. De overige paden zijn bospaden en singletracks.

Starttijden en tijdslimieten
  • Start 44 km om 13:00 uur / limiet is 6.00 uur looptijd
  • Start 28 km om 14:30 uur / limiet is 3.5 uur looptijd
  • Start 18 km om 15:00 uur / limiet is 2.5 uur looptijd
Verzorging onderweg

Voor de 44 km zijn er twee verzorgingsposten en is er één onbemande herbevoorradingspost.

 Voor de 28 km zijn er twee verzorgingsposten.

Voor de 18 km zijn er twee verzorgingsposten.

EHBO en verkeersbegeleiding

Zowel bij de start als finish zijn er EHBO-ers aanwezig. Ook is er een mobiel team op het parcours.

Op het parcours kun je zowel vrijwilligers als verkeersregelaars tegenkomen. Zij zijn duidelijk herkenbaar en elke loper dient ten alle tijden de aanwijzingen op te volgen.

Uitslagen en prijzen

De Freedomtrail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.

Milieu

‘Leave nothing but foot prints’.

Deze Trails worden georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

De tijdregistratie bij dit evenement in uitbesteed aan een de specialist in tijdsregistratie Racetimer. De uitslagen zijn direct na het evenement te vinden op onze eigen uitslagenpagina. Onderaan de uitslagen staan ook de contactgegevens voor vragen over jouw tijd of rangschikking. Hierover kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie (Racetimer).

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat de organisatie per e-mail weten welk item je kwijt bent.

Feedback

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Freedom Trail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl. In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Raceverslagen

Lees het verslag van de deelnemers aan de pilotversie van de Freedom Trail in 2017.

 

De FREEDOM TRAIL ARNHEM wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around