Selecteer een pagina

races

Airborne Freedom Trail Arnhem 2024

De Slag om Arnhem was een luchtlanding en veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog die van 17 tot 25 september 1944 in en rond de stad Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden. Het is, na de Slag om de Schelde, de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was voor de geallieerden en Nederland grotendeels een mislukking doordat de brug in Arnhem over de Rijn niet kon worden ingenomen. Een bijzonder stukje historie van Arnhem. Inmiddels vieren we, sinds 1945, dat we weer in vrijheid leven. En dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn om deze vrijheid door te geven aan de nieuwe generaties. 

Om te blijven herdenken dat wij in Nederland alweer 79 jaar in vrijheid leven, maar óók om te beseffen dat vrijheid voor veel mensen in andere landen niet zo vanzelfsprekend is, organiseren we dit jaar een memorabel hardloopevenement. Met de verschillende Airborne Freedom Runs maken we de koppeling tussen het herdenken van de Slag om Arnhem en de strijd die geleverd is, waardoor wij kunnen leven in vrijheid.

Stil staan en in beweging komen…
Wij vinden het ontzettend belangrijk om iedereen stil te laten staan bij dit belangrijke stukje historie om vervolgens in beweging te komen en er samen voor te zorgen dat het voorrecht van vrijheid generaties lang gewaarborgd blijft.

Loop mee met een van de unieke Airborne Freedom Trails en treed in de voetsporen van kolonel-luitenant John Frost. Beleef al hardlopend het verhaal van september 1944: het gevecht om de alom bekende brug. De brug die uiteindelijk een brug te ver bleek.

Op 15 september 2024 organiseren we de 7e editie van de Airborne Freedom Trail. Een prestatietocht van 45km, 30km of 21km over deze historische grond. Vanaf de Ginkelse Hei (45km) of Papendal (30km of 21km) naar Arnhem.

DE INSCHRJVING IS GEOPEND. KLIK HIER VOOR DE INSCHRIJFTOOL.

INSCHRIJVEN VOOR DE 21KM TRAIL IS NIET MEER MOGELIJK (VOL)

voor de tocht

Locatie en bereikbaarheid

Alle Trails verzamelen op Nationaal sportcentrum Papendal. Adres: Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem. Papendal is zowel met OV als met de auto goed bereikbaar.

Alle Trails finishen in Arnhem.

» Deelnemers aan de 45km Trail worden per bus naar hun start op de Ginkelse Hei vervoerd. De verplaatsing naar de Ginkelse Hei is onderdeel van het startpakket. De retour vanuit het centrum van Arnhem kan optioneel bij inschrijving worden bijgeboekt. 

Kies voor het openbaar vervoer
Wij vinden het belangrijk bewustwording te creëren over de impact die reizen heeft op het milieu. Vooral een auto heeft een vervuilend effect op het milieu. Daarom raden we je aan om met het Openbaar Vervoer of met de fiets naar jouw startlocatie te komen. Op 14 en 15 september 2024 rijden er vanaf Arnhem Centraal pendelbussen naar de startlocaties Arnhems Buiten en Papendal. Let op: de buspendel is inbegrepen bij het inschrijfgeld. Geef bij je inschrijving aan of je van de buspendel gebruik wilt maken.

Kosten, inschrijving en betaling

Klik door om in te schrijven.

De inschrijfkosten voor de Trails zijn (geldig vanaf 1 maart 2024):

 • Trail 45KM         € 44,00
 • Trail 30KM         € 34,00
 • Trail 21KM         € 27,50

Extra te bestellen zijn:

 • Medaille              € 3,50
 • T-shirt                 € 34,50
 • Buspendel 12.00-18.00u | Arnhem Centrum –> Papendal inbegrepen in de prijs. 

Voor dit bedrag krijg je:

  • Een unieke belevingstrail zonder tijdsregistratie
  • Op voorhand ontvangen alle deelnemers een routeboek met historische informatie over de route die wordt gelopen
  • Deelnemers ontvangen een herdenkingskruis, welke op één van de historische plekken op het parcours kan worden achtergelaten
  • Elke deelnemer loopt in naam van één van de soldaten die heeft gestreden voor onze vrijheid
  • Uitgezet parcours
  • Verzorgingsposten onderweg
  • Begeleiding van enthousiaste en behulpzame vrijwilligers!

Tip! Ga in stijl en koop jouw eigen Airborne Freedom Run t-shirt.

Wil je liever blijven slapen voor- of na de trail? Boek een overnachting bij Hotel Papendal.

 

Overdracht startbewijs

Aanpassingen van afstand is mogelijk tot 18 augustus 2024 12.00u via de ´Mijn dashboard´ functie van het inschrijfsysteem Atleta.

Ophalen startnummers

Ophalen startnummers: alle inschrijvingen t/m 1 september 12.00u worden thuisgestuurd in de week van 9 september. Inschrijvingen in de periode 1 september 12.00 t/m 8 september 12.00 worden niet meer toegestuurd. Deze kunnen worden opgehaald bij het informatiepunt op de dag van het evenement bij de startlocatie.

Parkeren

Parkeren kan op het terrein van Papendal. Volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement zijn opgenomen in het programmaboek dat iedere deelnemer voorafgaand aan de Airborne Freedomtrail ontvangt.

tijdens de tocht

Routes en hoogteprofiel

De routes staan in het teken van de operatie Market Garden. Hierdoor doe je diverse belangrijke historische plekken aan. De trail is niet geheel onverhard. Het laatste stuk Arnhem in is voornamelijk verhard. De overige paden zijn bospaden en singletracks.

De routes worden per e-mail aan de deelnemers verstuurd. De routes van alle afstanden gaan van A naar B. En kennen dus een andere start- en finishplek.

Alle routes zijn gemarkeerd.

  Starttijden en tijdslimieten
  •  Trail 45km start om 08:45 uur
  • Trail 31km start om 09:30 uur
  • Trail 20km start om 10:45 uur
  • De uiterste finishtijd voor alle afstanden is 17:00uur.
  • Verzamelpunt voor alle Trails is Nationaal Sportcentrum Papendal. De organisatie vervoert de deelnemers aan de 45km naar de start op de Ginkelseheide.
  T-Shirt

  Het t-shirt van de Airborne Freedom Trail 2024 kun je bij je inschrijving bestellen. Het ontwerp van de vorige editie is onderstaand als voorbeeld terug te zien:

  Verzorging onderweg

  Voor de 45 km zijn er twee verzorgingsposten.

  Voor de 30 km zijn er twee verzorgingsposten.

  Voor de 21 km zijn er twee verzorgingsposten.

  Op de verzorginsposten is water en iets te eten in de vorm van een reep of fruit aanwezig. 

  EHBO en verkeersbegeleiding

  Zowel bij de start als finish zijn er EHBO-ers aanwezig. Ook is er een mobiel team op het parcours.

  Op het parcours kun je zowel vrijwilligers als verkeersregelaars tegenkomen. Zij zijn duidelijk herkenbaar en elke loper dient ten alle tijden de aanwijzingen op te volgen.

  Uitslagen en prijzen

  De Airborne Freedomtrail is een prestatietocht. Er zal daarom geen prijsuitreiking plaatsvinden. Wel ontvangt elke deelnemer een herinnering.

  Milieu
  ‘Leave nothing but foot prints’.

  Deze Trails worden georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

  na de tocht

  Uitslagen

  De Airborne Freedomtrail is een prestatietocht. Derhalve is er geen tijdregistratie en wordt er geen klassement opgemaakt.

  Foto en video

  Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails en Stichting Bridge to Bridge. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails en Stichting Bridge to Bridge. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails en Stichting Bridge to Bridge.

  Klik door naar de foto’s van de 2023 editie (Facebook en website Airborne Freedom Run)

  Klik door naar de foto´s van de 2022 editie.

  Klik door naar de foto’s van de 2021 editie.

  Klik door naar de foto’s van de 2019 editie.

  Gevonden voorwerpen

  Gevonden voorwerpen worden vier weken bewaard. Laat de organisatie weten welk item je kwijt bent via evenementen@papendal.nl

  Feedback

  Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Airborne Freedom Trail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

  Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

  Raceverslagen

  Lees een aantal verslagen van deelnemers en vrijwilligers uit de afgelopen twee edities:

  Lees het verslag van de deelnemers aan de pilotversie van de Freedom Trail in 2017.

   

  De AIRBORNE FREEDOM TRAIL ARNHEM wordt mogelijk gemaakt door:

  Deelname en aansprakelijkheid

  Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

  MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

  MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

  Splash this around