Selecteer een pagina

races

Nederlands

Haute Ardenne Ultra Trail Festival

 DE 2e EDITIE HAUTE ARDENNE ULTRA TRAIL FESTIVAL:
22-23 JUNI 2024


De Haute Ardenne vormen een uitdagend decor voor de liefhebbers van langer en steil klimmen. De omgeving wordt gekenmerkt door verschillende hoogtepunten zoals de klim vanaf de watervallen van Coo, de panorama´s vanaf skipiste Val de Wanne en de telkens aanwezige Ambleve en andere kleinere riviertjes die de ´Pay des Sources´ (het land van de bronnen) rijk is.

De Haute Ardenne Ultra Trail verbindt veel van de hoogtepunten uit de regio met elkaar. En laat deelnemers een weekend lang de Ardenner sfeer bovenop de berg van Wanne proeven, met gezelligheid, muziek, kampvuur, lokaal gebrouwen bier en overnachtingsmogelijkheden op een natuurcamping of bovenop de berg aan de start en finish.

De inschrijving is gesloten. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

The registration is closed. Registration on the day itself is not possible.

Les inscriptions sont closes. Il n’est pas possible de s’inscrire le jour même.

voor de trail

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish locatie van alle afstanden van het Haute Ardenne Trail Festival is in Trois-Ponts: Aisomont 70, 4980 Trois-Ponts, België. De locatie ligt op 500 meter hoogte en heeft een prachtig panorama over de regio. 

KOM MET DE TREIN! 
De locatie is ook goed met de trein bereikbaar! Neem de trein van Maastricht naar Luik. En daarna de trein naar Luxemburg (30 minuten) met als stop Trois-Ponts. Vanaf station Trois-Ponts is het nog 20-30 minuten lopen naar de start.

>> Vanuit de organisatie is er een pendelbus van station Trois-Ponts naar start-finish geregeld op vrijdag en zaterdag van 16.00 tm 18.00 uur. De pendelbus rijdt ook door naar de Natuurcamping (2km van start-finish). Om weer terug te komen bij het station kun je carpoolen met één van de andere lopers. 

Geef bij de inschrijving aan of je met de trein komt. Aan deze pendelbus zijn geen kosten verbonden. 

Kosten, inschrijving en betaling

De inschrijving is gesloten. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

The registration is closed. Registration on the day itself is not possible.

Les inscriptions sont closes. Il n’est pas possible de s’inscrire le jour même.

ZATERDAG 22 JUNI

 • 20km: 20 euro
 • 35m: 30 euro
 • 50km: 40 euro
 • Nigh Trail 18km (start 21.00 uur): 20 euro

ZONDAG 23 JUNI

 • 35km: 32,50 euro
 • 15km: 20 euro

Voor dit bedrag bieden we je een mooie trailervaring, tijdsregistratie, verzorging onderweg, een medaille en een La Tharée finishbier. Op alle dagen worden volledig verschillende routes gelopen.

Bij je inschrijving kun je ook aangeven of je gebruik wil maken van één van de overnachtingsmogelijkheden. Zie meer info bij ‘Overnachten op de berg’. 

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden die op dezelfde dag als je inschrijving worden gelopen. Stuur je verzoek voor 1 juni 2024 naar mutaties@mudsweattrails.nl.

Je afstand neerwaarts bijstellen kan ook in het weekend zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Overdragen startbewijs op andere naam?
Het overdragen van je startbewijs is kosteloos mogelijk tot 1 juni 2024. Stuur hiervoor een mail naar mutaties@mudsweattrails.nl met:

 • het inschrijfbewijs
 • de NAAM, het E-MAIL ADRES, GEBOORTEDATUM en de WOONPLAATS van je vervanger.

De wijzigingen worden in badges behandeld, de bevestiging van je wijziging kan dus even duren.

Naamswijzigingen na 1 juni 2024 kunnen alleen nog in het weekend zelf bij de issuedesk tegen 3 euro wijzigingskosten worden doorgevoerd.

Let op: om veiligheidsredenen is het niet toegestaan te lopen onder iemand anders zijn/haar naam zonder dit aan ons door te geven! 

Overzicht startnummers
Klik door naar het overzicht van de startnummers (dit volgt in de week voorafgaand aan de race). Onthoud deze, dit maakt de uitgifte van de startnummers een stuk makkelijker.

Ophalen startnummers

Je startnummer kun je ophalen op de volgende tijdstippen op het start-finish terrein van Val de Wanne. 

  • Vrijdag 21 juni: 17.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 22 juni: 7.30 uur tot 9.00 uur
  • Zondag 23 juni: 8.30 uur tot 9.30 uur
Parkeren

Parkeren in de buurt van start-finish is mogelijk. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het kan zijn dat je na het parkeren 15 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd. Zeker voor de deelnemers die later starten!

Wedstrijdreglement

Informatie over het reglement voor de wedstrijd volgt.

Overnachten op de berg

Voor 21 – 22 juni en voor 22 – 23 juni bieden we de volgende overnachtingsmogelijkheden aan:

KAMPEREN MET TENT

OP NATUURCAMPING:

 • De Natuurcamping ligt 2km van start-finish (richting Logbiermé). Hier zijn toiletten, waterkraan, stroom (overdag) en overdekte eetgelegenheid aanwezig. In het midden is een vuurplaats om ‘s avonds een kampvuur te maken. Je huurt een tweepersoonstent en 2x slaapmat van de organisatie. Een eigen tent hier neerzetten is niet mogelijk. Kosten: 60 euro voor een tweepersoons gehuurde tent inclusief twee slaapmatjes per nacht.

BIJ START-FINISH:

 • Eigen tentplaats bij start-finish (max 2 personen in tent, tent ten grootte van een iglo tent). Kosten: 25 euro per tent per nacht. VOOR DE NACHT VAN 22 OP 23 JUNI VOL. PAAR PLEKKEN NOG VOOR 21 OP 22 JUNI. 

MET DE CAMPER

 • Camper- of caravanplaats bij start-finish (stroom obv beschikbaarheid tegen vergoeding). Kosten: 25 euro per camper of caravan per nacht. Je kunt gebruik maken van toilet en douche bij start-finish.

CHATEAU DE WANNE

 • Bed op 3 of 4 pers. kamer Chateau de Wanne (500m start-finish)

Bij deze optie boek je individueel een bed op een meerpersoonskamer (max. 3 of 4 personen). Het zijn eenvoudige kamers met een gedeelde badkamer.  Kosten: 37,50 euro per persoon per nacht.

 • Tweepersoons kamer Chateau de Wanne (500m start-finish)

Als duo kun je een tweepersoonskamer boeken. Eén van jullie twee doet hiervoor de boeking. Deze persoon is de hoofdboeker en checkt voor jullie beiden in op de locatie. Het betreft een eenvoudige kamer met gedeelde badkamer. Kosten: 75 euro per kamer per nacht.

Avondeten en ontbijten op de berg

AVONDETEN

Op zaterdag 22 juni kun je aan het eind van de middag samen met andere deelnemers gezellig een maaltijd (pasta, saladebar, barbecue) aan de finish eten in de sfeervolle berghut ‘Chalet Loci’. Via deze link kun je hiervoor alvast reserveren. ´s avonds gaat het feestje op het terras boven op de berg door tot de laatste finishers van de night-trail!

Wil je op vrijdagavond al eten bij start/finish dan kun je via deze link een reservering maken. Andere opties in de regio zijn Wood Pizza bar in Coo, Le Vert de Pommier in La Gleize, Le Gastromme in Grand Halleux. 

ONTBIJTBUFFET

Op zaterdag- én zondagochtend 23 juni wordt er bij start/finish een ontbijtbuffet (diverse broden, croissants, muesli, huisgemaakte jams, vleeswaren, kaas, spek, ei, fruit, sap, koffie, etc.) verzorgd. Via deze link kun je alvast aanmelden voor het ontbijtbuffet

Aanbevolen hoofdlamp en sokken

HOOFDLAMP
Om mee te doen aan de Night Trail is een goede hoofdlamp verplicht. Hiervoor hebben we ook een aanbieding in samenwerking met het merk Ledlenser samengesteld. Een lamp die we hebben uitgekozen omdat deze qua prestaties uitstekend geschikt is voor deze uitdaging en een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Voor deelnemers van 59,90 euro voor 49,90 euro.

PROBLEEMLOOS TRAILEN MET DE JUISTE SOKKEN
Probleemloos trailen doe je met de sokken van Bridgedale. We hebben veel ervaring met deze sok, in natte, bergachtige, koude, warme en langdurige tochten en races. De Bridgedale Lightweight T2 Merino hebben we geselecteerd voor de Trails in de Ardennen en bieden we tegen een scherpe prijs aan.

Aanmelden als vrijwilliger

Voor het Haute Ardenne Ultra Trail Festival zijn we op zoek naar mensen die hierbij willen ondersteunen. Heb je interesse om jezelf een keer vanaf de zijlijn in te zetten? Zet je een dagje of het weekend in en je kunt vervolgens aan een andere race van ons deelnemen. Ook sluiten we het jaar met alle vrijwilligers af, hiervoor ontvang je dan ook een uitnodiging. Mail naar: vrijwilligers@mudsweattrails.nl  om je aan te melden. Denk bij inzet aan het bemannen van de aanmeldbalie, inzet op een verzorgingspost, het binnenhalen en opvangen van deelnemers, het fungeren als laatste loper of het uitzetten van het parcours.

tijdens de trail

Routes en hoogteprofiel

Het volledige programma.

ZATERDAG 22 JUNI

 • 50km / 2.000 hoogtemeters
 • 35km / 1.300 hoogtemeters
 • 20km / 800 hoogtemeters
 • Night Trail 18 km / 800 hoogtemeters

ZONDAG 23 JUNI

 • 35 km natuur trail / 1.000 hoogtemeters
 • 15km natuur trail / 600 hoogtemeters
Starttijden en tijdslimieten

De afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen.

Zaterdag 22 juni

 • 50 km / 2.000d+: starttijd 8.00 uur (tijdslimiet 11 uur)
 • 35 km / 1.300d+: starttijd 9.30 uur (tijdslimiet 7 uur)
 • 20 km / 750d+: starttijd 10.15 uur (tijdslimiet 4 uur) 
 • Night Trail 18 km / 800d+: 21.00 uur (tijdslimiet 3 uur)

Zondag 23 juni

 • 35 km / 800d+: 9.30 uur (tijdslimiet 6.5 uur)
 • 15 km / 500d+: 10.30 uur (tijdslimiet 3 uur)

Deze limieten zijn gebaseerd op de uitslagen van voorgaande jaren. Let op: bovengenoemde starttijden zijn nog onder voorbehoud! De tijden op deze pagina zijn leidend.

Verzorging onderweg

Zorg bij warm weer voor voldoende vocht. Het advies is om minimaal één liter water onderweg mee te nemen.

In de laatste mailing ontvang je de links naar je route(s), waarin ook de verzorgingsposten zijn opgenomen.

EHBO en verkeersbegeleiding

Op beide dagen is een professioneel medisch team ingezet om Eerste Hulp te kunnen bieden. De eerste hulp is er op het start- en finish terrein. En mobiele inzet mbv motoren en quad. Aan de binnenkant van je startnummer vind je het EHBO telefoonnummer. Bij nood bel altijd 112. Communiceer altijd zo exact mogelijk de locatie en het startnummer naar de diensten.

De wegoversteken zijn niet bemand. Je bent zelf verantwoordelijk om goed op te letten en verkeersregels in acht te nemen. 

 

Uitslagen en prijzen

Er zijn prijzen beschikbaar voor de eerste drie lopers (M – V apart) op alle afstanden. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door sponsoren DEUTER, La Tharée, X RUN en NUUN.

Na de Night Trail op zaterdagavond worden geen prijzen vergeven.

Greencare

‘Leave nothing but foot prints’. Het HAUT festival wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

Een aantal duurzaamheidsmaatregelen die we verder treffen met betrekking tot het evenement: we sturen zo veel mogelijk aan op carpoolen. De medailles zijn gemaakt van bioplastic (aardappelschillen) en volledig biologisch afbreekbaar. We proberen afval zo veel mogelijk te scheiden en maken vanuit de catering gebruik van biologisch afbreekbare bekers. Ook op de verzorgingsposten wordt niet gewerkt met plastic bekers.

na de trail

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Leuk als je foto´s via social media deelt met de mention @mudsweattrails en de hashtag #lifeisbetteronthetrails

Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten neem contact met ons op via info@mudsweattrails.nl 

Feedback

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Haute Ardenne Ultra Trail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl. In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

De op dat moment geldende overheids maatregelen (bijv. op het gebied van Covid-19) zullen ook van toepassing zijn op het evenement. 

Splash this around