Selecteer een pagina

MudSweatTrails Reizen reizen

TransLanzarote

Een self guided traverse over veelzijdig, zonnig en vulkanisch Lanzarote in 5 etappes

MudSweatTrails introduceert een nieuw trail concept: een self guided traverse over veelzijdig, zonnig en vulkanisch Lanzarote in 5 etappes. Wij sturen je voorafgaand aan je trip een roadbook, de gpx-bestanden en alle benodigde informatie. Jij loopt met je trailmaatjes zelfstandig de door ons ontworpen routes en overnacht in authentieke locaties (inclusief ontbijt) die wij voor je boeken. Tijdens je trip kun je rekenen op support van onze lokale gidsen: zij regelen de transfer van / naar het vliegveld, zorgen voor het bagagetransport naar elke locatie (je loopt dus alleen met je racevest) en zijn er voor advies en, indien nodig, hulp onderweg…

Deze self guided tour kan geboekt worden voor 2 – 12 personen. Jullie boeken zelf je vlucht en wij regelen de rest. Aan het eind van de week staat de teller op 143 kilometer, 4.200 positieve hoogtemeters, een hoge dosis Vitamine D en een grote Trailervaring rijker! De etappes zijn tussen de 25 en 34 km per dag. Je ontvangt van ons de basisroutes: in overleg is aantal kilometers/hoogtemeters aan te passen. Een schitterende tocht om met je loopmaatje(s) te ondernemen en ook een perfecte voorbereiding op andere meerdaagse avonturen!

Hoe ziet het programma eruit? Je bepaalt geheel zelf je aankomstdatum. Opvolgend ziet je programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst luchthaven Arrecife. Je wordt opgepikt van het vliegveld en overnacht in de kustplaats Puerto Del Carmen.
 • Dag 2 (SEA 2 SUMMIT TRAIL): na het ontbijt word je naar Playa Blanca gebracht en start je aan de TransLanzarote! Deze eerste etappe is 25 kilometer en 1200d+. We starten vanaf de Papagayo Beaches en al vrij snel betreden we het binnenland, richting het natuurpark Los Ajaches. Woestijnlandschap en terrein dat almaar technischer wordt. Na 9 kilometer bereik je Punta Grande, van waaruit een steile klim naar La Degollada de los Porugueses (426 meter) wordt ingezet. Via Pico Reconda en Pico de la Aceituna bereiken we het Canarische dorpje Femés (km 16), waar je kunt bijtanken. Vanuit  Femés klim je omhoog naar de top van de Atalaya van Femés (609 meter) en kun je genieten van een prachtig uitzicht over vulkanen en zee. De afdaling over de ridge richting Uga is schitterend en erg runnable. Aan het eind van deze eerste etappe passeer je een kamelenboerderij en ren je het gezellige plaatsje Uga binnen. Hier vind je diverse bars, restaurants en supermarkten (let even op de openingstijden) en vindt ook de overnachting plaats in het kleinschalige onderkomen.
 • Dag 3 (BODEGA & VULCANO TRAIL): start vanuit Uga, finish in Tinajo. Etappe 2 is 28 km lang met 600d+. We beginnen de route direct goed: na 700 meter trailen, bereiken we de karakteristieke en indrukwekkende wijnregio van Lanzarote: La Geria. Je rent door zwart vulkanisch as, met al snel een steile en pittige klim naar de top van de Tinasoria Mountain (503 meter). Na 7 kilometer bereik je de Bogeda’s (winery) en een paar eet- en drinkgelegenheden. In de 20 kilometer die volgen, gaan we richting het vulkanische terrein van Timanfaya. Hier vind je geen refreshment points meer. Na La Geria verruilen we de wijnvelden voor de kraters van Montaña Negra en Caldera Colorada. Vervolgens maken we kennis met velden van malpaís (‘slecht land’) lava: zeer moeilijk begaanbaar terrein. Dit zijn restanten lava van de vulkaanerupties. Na 20 km laten we de vulkanen achter ons en lopen we richting het dorpje Mancha Blanca. De laatste kilometers trail je rondom de Tinache Mountain, voordat we arriveren op onze eindbestemming Tinajo. De Vlaamse eigenaar Thomas zal je hartelijk welkom heten in zijn charmante casa rural El Rancho Grande.
 • Dag 4 (ATLANTIC TRAIL): na een lekker en voedzaam ontbijt start je met etappe 3: van Tinajo, via La Santa, naar de surfhoofdstad van Lanzarote: Caleta de Famara (28 km, 300 d+). Deze etappe begint met agricultuur richting de top van Caldera del Cuchillo. De afdaling gaat richting zee. Voor de rest van deze etappe word je vergezeld van de Atlantische Oceaan aan je zijde en diverse mooie uitzichtpunten. Halverwege de route bereik je La Santa, bekend van het geavanceerde sporthotel Club La Santa. In het dorp heb je de mogelijkheid om iets te eten en drinken. Via Caleta de Caballo en surfstrand San Juan bereik je de finish van vandaag: de indrukwekkende Risco de Famara cliff (meer dan 20km lang en 700 meter hoog). Famara heeft het langste (zand)strand van het eiland (6.5 km) en is erg geliefd onder surfers en kitesurfers.
 • Dag 5 (RUN THE RIDGE): maak je klaar voor de pittigste én meest spectaculaire etappe van de week! 34 kilometer en maar liefst 1800d+. We beginnen etappe 4 met een lange, gave klim richting het hoogste punt van Lanzarote. Vanaf Chapel Ermita de las Nieves kun je genieten van bijzondere uitzichten en heb je zicht op het hoogste punt van Lanzarote: de militaire installatie Peñas del Chache (670 meter). Dit punt kunnen we niet bereiken, maar we komen wel tot 630 meter. Via de top van Rincón des Castillejo bereiken we de spectaculaire cliff met waanzinnig uitzicht. Via een leuke afdaling door Malpaso Valley bereiken we het dorp Haría (16km). Winkeltjes, restaurantjes en barretjes zijn hier te vinden (het enige dorp met deze voorzieningen gedurende deze etappe). De volgende ridge dient zich aan: Las cumbres del Gallo – enorme rotswanden aan beide zijden. Gevolgd door een klim naar de Volcán de los Helechos, waar je om de prachtige krater loopt. Daarna volgt een afdaling naar het piepkleine dorpje Guinate (25 km). Vanuit hier rennen we over de panoramische weg naar uitzichtpunt Mirador del Río, een geliefde klim onder wielrenners. Vanaf dit uitzichtpunt heb je prachtig zicht op het eiland La Graciosa (hier vindt stage 5 plaats). Het laatste stuk is een heerlijke, runnable afdaling naar Órzola – finish van stage 4!
 • Dag 6 (THE ISLAND TRAIL): na een nacht in Órzola ga je ’s ochtends met de boot (25 minuten overtocht) naar een unieke plaats op deze wereld voor stage 5: het eilandje La Graciosa. De kers op de taart van deze multi stage run. Vanaf het moment dat je van de boot stapt (in het dorpje Caleta de Sabo), ervaar je direct de ontspannen en onbezorgde ambiance van dit eiland. Deze route is meestal easy, met maar weinig hoogteverschillen (28 km, 300d+). Je passeert de mooiste, afgelegen strandjes:  vergeet dus je zwemkleding niet! Let wel: niet alle strandjes zijn geschikt om te zwemmen vanwege sterke en hoge golfen. Toch is vandaag niet alleen maar turquoise water en witte zandstranden. Je vindt hier ook een klein wonder van de natuur in de vorm van Montaña Amarilla, een oude vulkaan, half geërodeerd door de zee, welke we zullen beklimmen.  Via diverse, bijzondere stranden bereik je het tweede (en laatste) dorpje van het eiland: Pedro Barba. Hier vind je geen voorzieningen, alleen traditionele huisjes. Hier is de zee geschikt om te zwemmen! Hierna is het ook nog maar een kleine 5 km, dus neem lekker de tijd en geniet van het koele zeewater. Na 28 km is het dan zover: je laat je stempelkaart zien en bent de trotse finisher van de TransLanzarote!!
 • Dag 7 (COOLING DOWN): vandaag staat in het teken van ontspanning. Je hebt een extra dag op La Gracioso. Niets moet, alles mag!
 • Dag 8: vandaag pak je de boot terug naar Órzola en word je vanuit hier vervoerd naar het vliegveld.

Deze reis is mogelijk voor 2 tot 12 personen, gedurende het hele jaar. Dit pakket kan worden geboekt vanaf 695 euro per persoon.

Advies is de volgende periodes te vermijden: 22 dec – 8 jan / 14 – 21 april / 1 juli – 31 augustus. Dit zijn de drukkere en duurdere periodes op het eiland.

Vul het aanvraagformulier in en we gaan voor je aan de slag! Binnen 48 uur ontvang je van ons een antwoord met beschikbaarheid en definitieve kosten.

 • Deze reis is mogelijk voor 2 tot 12 personen, gedurende het hele jaar.
 • Na betaling vindt geen restitutie meer plaats.
 • Aanbevolen wordt een reisverzekering af te sluiten in het geval zich een blessure of andere aangelegenheid voordoet die de deelname onmogelijk maakt. Controleer of dit is gedekt door jouw verzekeraar.
 • Wijziging of annulering van de door de reiziger geboekte vlucht vindt buiten de verantwoordelijkheid van MudSweatTrails plaats. Restitutie op het geboekte reispakket is dan ook niet mogelijk. Advies is een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Alle dagen bagagetransport en transfers van / naar vliegveld is inclusief.
 • 7 overnachtingen en ontbijt (Alleen op het eilandje La Graciosa regel je eigen ontbijt. Hier zijn meerdere mogelijkheden voor).
 • Je ontvangt vooraf een road book, de gps-bestanden en alle benodigde informatie.
 • Vliegticket naar Lanzarote (Arrecife, bijvoorbeeld vanaf Eindhoven te boeken voor 75 euro retour).
 • Lunch en avondeten.

Heb je vragen over deze reis? Mail dan naar trailreizen@mudsweattrails.nl.

Hartelijk dank voor de puike organisatie; ik heb één van mijn mooiste vakanties achter de rug. Ik moet toegeven dat ik de dagen voor mijn vertrek best wel nerveus was; het was de eerste keer dat ik alleen op reis ben vertrok en ik loop al verloren in mijn eigen dorp… Maar jullie hebben dat in samenwerking met de locals schitterend gedaan! Een goede briefing de eerste avond en daarna via whatsapp, werd ik ‘s morgens en ‘s avonds altijd goed op de hoogte gebracht van alles (het weer, restaurantjes, de accommodatie, …). Toen ik wat vragen had over de route zijn ze ook direct langsgekomen om te assisteren met de gps.

Het concept is geweldig… door Lanzarote lopen, van zuid naar noord, maar dan op de verlaten gravelpaden en bergpaadjes. Ik begrijp dat accommodatie vinden op niet-toeristische plaatsen niet altijd evident is; maar het was best ok! 1 of 2 keer zou ik de kamer niet zelf gekozen hebben, maar ik had altijd verse handdoeken, lakens en warm water! Ik heb de Translanzarote trail gelopen als voorbereiding op de Trans Zagora Trail die start op 7 maart a.s. Ik vond het een ideale voorbereiding op mijn eerste meerdaagse wedstrijd. De kans dat ik volgend jaar terug boek, is zeer groot! Ik blijf jullie aanbod sowieso volgen…al ben ik net iets minder een groepsmens. Maar als er nog reizen komen die je individueel kan lopen dan ben ik de eerste om te boeken! Het was een fijne kennismaking met MudSweatTrails…zeer zeker tot binnenkort.

Nele (België) / januari 2020

De Translanzarote was onze eerste georganiseerde trailreis (anders dan wedstrijden) en is ons erg goed bevallen. De kleinschalige aanpak en samenwerking met lokale begeleiders zorgden voor een optimale ervaring van de trails. De routes zijn met zorg uitgekozen en laat je elke dag weer een totaal andere kant van het landschap zien. Hierdoor vlogen de 5 loopdagen voorbij. La Graciosa is een fantastische plek om nog een extra dagje door te brengen en bij te komen van de ervaringen. De afstanden waren goed te doen en de paden zijn over het algemeen goed beloopbaar.
Lisette & Eric (Nederland) / februari 2020
Splash this around