Selecteer een pagina

races

SALOMON Koning van Spanje Trail 2023

DATA KONING VAN SPANJE TRAIL 2023:
12-14 MEI


Neem deel aan deze klassieker in het Limburgse Heuvelland: de 11e editie van de SALOMON Koning van Spanje Trail vanuit Gulpen. Verschillende routes door Zuid-Limburg en een stuk België die het mogelijk maken een schitterend Trailweekend in het heuvelland te beleven, inclusief night trail. Van jong tot oud, van beginnende trailer tot competitieve loper die voor een klassering gaat op dé hoofdafstand van het weekend: de 43km op zaterdag 13 mei. Nieuw is de toevoeging van een ultra Trail over 80km met 2.200 hoogtemeters op zaterdag 13 mei.

Deze Trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet. Deze beklimming vormt in mei voor de verschillende afstanden onderdeel van ieder zijn eigen veldtocht.

INSCHRIJVING OPENT DECEMBER 2022

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish locatie van alle afstanden van de Koning van Spanje Trail is in Gulpen: Parkeerplaats Oudegats / Landsraderweg 13 / 6271 NT Gulpen.

Mocht je zaterdag of zondag met de auto reizen: volg die dagen rondom de locatie de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het kan zijn dat je na het parkeren 15 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd.

Let op: auto’s die in de berm parkeren, kunnen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties en verkeershinder. Plaats de auto alleen op een aangegeven parkeerplaats.

Kosten, inschrijving en betaling

OPENING INSCHRIJVING KONING VAN SPANJE TRAIL 2023 IN DECEMBER

VRIJDAG 12 MEI

 • Night Trail
 • Ultimate (vrijdag-zaterdag-zondag)

ZATERDAG 13 MEI

 • 11km
 • 22km
 • 43km
 • 80km

ZONDAG 14 MEI

 • 10km
 • 18km
 • 30km

Voor dit bedrag bieden we je een mooie trailervaring inclusief een MudSweatTrails give away, tijdsregistratie, verzorging onderweg, bijdrage aan de Natuurbeheerders, bij de finish een stuk vlaai van dé Bakkerij Hagedoren, een medaille (voor de Ultimate en Ultra is er een aparte medaille ontworpen) en een THRIVE alcoholvrij biertje na afloop. Op alle dagen worden volledig verschillende routes gelopen.

Let op: voor de 43km en 80km routes geldt dat deze worden gelopen obv Gps. Onderdeel van je inschrijving is instructies (online en een clinicdag) in het lopen met Gps. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om goed voorbereid aan de start te staan. 

De Koning van Spanje ULTIMATE is een combi klassement van de 18 km vrijdag, 43 km zaterdag én 30 km op zondag (= 91km en 2.500 hoogtemeters). De inschrijving is inclusief pasta party en een speciale ULTIMATE medaille. 

Aanmelden GPS clinic voor deelnemers (9 april)

Op zondag 9 april organiseren we een GPS clinic voor alle deelnemers aan de Koning van Spanje Trail die meer willen weten over navigeren over de paadjes. Aanmelden voor deelnemers aan de Koning van Spanje Trail is kostenloos, inschrijven hiervoor is wel noodzakelijk en kan via deze link.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden die op dezelfde dag als je inschrijving worden gelopen. Stuur je verzoek voor 1 maart 2022 naar mutaties@mudsweattrails.nl.

Je afstand neerwaarts bijstellen kan ook in het KvS weekend zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Overdragen startbewijs op andere naam?
Het overdragen van je startbewijs is kosteloos mogelijk tot 1 maart 2022. Stuur hiervoor een mail naar mutaties@mudsweattrails.nl met:

 • het inschrijfbewijs
 • de NAAM, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger.

De wijzigingen worden in badges behandeld, de bevestiging van je wijziging kan dus even duren.

Naamswijzigingen na 1 maart 2022 kunnen alleen nog in het KvS weekend zelf bij de issuedesk tegen 3 euro wijzigingskosten worden doorgevoerd.

Let op: om veiligheidsredenen is het niet toegestaan te lopen onder iemand anders zijn/haar naam zonder dit aan ons door te geven! 

Overzicht startnummers
Klik door naar het overzicht van de startnummers (dit volgt in de week voorafgaand aan de race). Onthoud deze, dit maakt de uitgifte van de startnummers een stuk makkelijker.

Ophalen startnummers

Je startnummer kun je ophalen op de volgende tijdstippen op het start-finish terrein:

  • 12 mei: vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur
  • 13 mei: tussen 9.00 uur en 10.15 uur
   • Voor 80km lopers vanaf 06.15 uur
  • 14 mei: tussen 9.00 uur en 10.15 uur
Parkeren

Het aantal beschikbare parkeerplaatsen is zeer beperkt. We verzoeken deelnemers met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Of een carpool afspraak te maken via de eventpagina op Facebook.

Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het kan zijn dat je na het parkeren 15 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd. Zeker voor de deelnemers die later starten!

Op een aantal plekken moet een parkeerkaart worden gekocht. Een dagkaart kost 2,50 euro en is te koop bij de automaat.

Klik op de kaart voor een overzicht van alle beschikbare parkeerplekken in Gulpen.

!! Let op !! Auto’s die in de berm parkeren kunnen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties en verkeershinder. Plaats de auto alleen op een aangegeven parkeerplaats

Wedstrijdreglement

Informatie over het reglement voor de wedstrijd volgt.

Pasta party 13 mei

​Op zaterdag 13 mei kun je samen met andere deelnemers gezellig een pasta maaltijd eten. Meld je aan via het inschrijfformulier (dit kan t/m 8 mei, niet meer op de dag zelf). De tijdstippen zijn dan van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt dan mooi de laastste lopers van de ULTRA 80km nog binnenhalen.

Voor ULTIMATE deelnemers is de pasta party onderdeel van het startpakket en is de pasta party van 17.30 tot 19.00 uur.

MST Cotton tee-shirt

Op het event zal ook het fijne MudSweatTrails bio katoenen tee-shirt verkrijgbaar zijn. Lees meer hierover op onze website. De dames- en herenshirts hebben een mooie pasvorm. De Evoker (dames) is er in de maat S t/m L. De Creator (heren) is er in de maten S t/m XL en beide zijn verkrijgbaar voor €27,50

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

Het volledige programma.

VRIJDAG 12 MEI:

 • Night Trail 14km 

ZATERDAG 13 MEI:

 • 80 km / 2.200d+ (gps based)
 • 43 km / 1.250d+ (gps based)
 • 22 km / 500d+
 • 11 km / 300d+

ZONDAG 14 MEI:

 • 30 km / 800d+
 • 18 km / 450d+
 • 10 km / 250d+

De ULTIMATE bestaat uit de Night Trail, 43km Trail op zaterdag en de 30km op zondag. 

Starttijden en tijdslimieten

De afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen.

Vrijdag 12 mei:

 • 14 km Night Trail: start 21.00 uur

Zaterdag 13 mei:

 • 80 km / 2.200d+ gps based: starttijd 7.00 uur (tijdslimiet 14 uur)
 • 43 km / 1.250d+: gps based: 9.30 uur (tijdslimiet 6 uur)
 • 22 km / 500d+: 10.15 uur(tijdslimiet 3 uur) 
 • 11 km / 300d+: 9.45 uur (tijdslimiet 1,5 uur)

Zondag 14 mei:

 • 30 km / 800d+: 9.30 uur (tijdslimiet 4 uur)
 • 18 km / 450d+: 10.00 uur (tijdslimiet 2,5 uur)
 • 10 km / 250d+: 10.15 uur (tijdslimiet 1,5 uur)

Deze limieten zijn gebaseerd op de uitslagen van voorgaande jaren. Let op: bovengenoemde starttijden zijn nog onder voorbehoud! De tijden op deze pagina zijn leidend.

Verzorging onderweg

Zorg bij warm weer voor voldoende vocht. Het advies is om minimaal één liter water onderweg mee te nemen.

In de laatste mailing heb je de links naar je route(s) ontvangen, waarin ook de verzorgingsposten zijn opgenomen.

EHBO en verkeersbegeleiding

Op beide dagen is een professioneel medisch team ingezet om Eerste Hulp te kunnen bieden. De eerste hulp is er op het start- en finish terrein. En mobiele inzet mbv motoren en quad. Aan de binnenkant van je startnummer vind je het EHBO telefoonnummer. Bij nood bel altijd 112. Communiceer altijd zo exact mogelijk de locatie en het startnummer naar de diensten.

Op zaterdag en zondag zijn bij alle afstanden, m.u.v. de gehele 45 en 80km afstanden op zaterdag, de cruciale oversteken door verkeersregelaars bemand. Wees zelf ook altijd alert bij wegoversteken en respecteer de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

 

Uitslagen en prijzen

Er zijn prijzen voor de eerste drie lopers (M – V apart) op alle afstanden. Met uitzondering van de Kids Trails 500m en 1.000meter. 

Greencare

‘Leave nothing but foot prints’. Het Koning van Spanje Trailweekend wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

Een aantal duurzaamheidsmaatregelen die we verder treffen met betrekking tot het evenement: we sturen zo veel mogelijk aan op carpoolen. De medailles zijn gemaakt van bioplastic (aardappelschillen) en volledig biologisch afbreekbaar. We proberen afval zo veel mogelijk te scheiden en maken vanuit de catering gebruik van biologisch afbreekbare bekers. Ook op de verzorgingsposten wordt niet gewerkt met plastic bekers. 

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

KONING VAN SPANJE TRAIL 2022 – Ultimate-einduitslagen 

De tijdregistratie bij dit evenement is uitbesteed aan WE-link. De uitslagen zijn direct na het evenement te vinden op onze eigen uitslagenpagina. Onderaan de uitslagen staan ook de contactgegevens voor vragen over jouw tijd of rangschikking. Hierover kun je direct contact opnemen met de leverancier van de tijdsregistratie (WE-link) via info@we-link.nl.

De uitslagen van de KVS 45km en de KVS ULTRA 80 worden ook aangeleverd aan de DUV website.

Live tracking 80km
Geo Tracks verzorgt de LIVE tracking voor de 80km op zaterdag tijdens de Koning van Spanje Trail. Alle deelnemers zijn om veiligheidsredenen verplicht om de tracker te gebruiken. De tijdwaarneming vindt niet plaats via tracking, daarvoor heb je op de achterzijde van je startnummer een chip.

Zet de tracker 10 minuten voor de start zelf aan. De speaker zal dit ook nog meerdere malen voor de start omroepen. Zie de foto hieronder hoe je de tracker aanzet. De tracker mag je in je trailvest stoppen. Bij voorkeur bovenop je overige spullen of in een apart vakje aan de buitenzijde van je trailvest. Vast tapen op schouderband is niet nodig. Bij verlies wordt €50 kosten in rekening gebracht. Wees dus zuinig op je tracker en doe hem in bijv. in een apart zakje of vakje. Voor vragen over de tracking; info@we-link.nl

LINK NAAR LIVE TRACKING KVS ULTRA 80 – 2022

Resultaten ULTIMATE 2019
Resultaten Vrijdag 3 mei 2019
Resultaten Zaterdag 4 mei 2019
Resultaten Zondag 5 mei 2019


Night Trail 2018
Zaterdag 5 mei 2018
Zondag 6 mei 2018
ULTIMATE


Resultaten 6 mei 2017
Resultaten 7 mei 2017

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Leuk als je foto´s via social media deelt met de mention @mudsweattrails en de hashtag #lifeisbetteronthetrails

 • Klik door naar de 2022 foto´s van Sportograf (zaterdag en zondag)
 • Klik door naar de 2022 foto´s van onze Fotograaf Frank Anotee
 • Klik door naar de Sportograf foto’s van de zaterdag afstanden 2019.
 • Klik door naar de Sportograf foto’s van de zondag afstanden 2019.
 • Klik door naar de foto´s van de zaterdag afstanden 2018.
 • Klik door naar de foto´s van de zondag afstanden 2018.
 • Klik door naar de foto’s van de zaterdag afstanden 2017.
 • Klik door naar de foto’s van de zondag afstanden 2017.
 • Klik door naar de foto’s van het NK Trailrunning 2017.
Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten neem contact op met de MudSweatTrails Store.

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Salomon Koning van Spanje? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl. In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

De op dat moment geldende overheids maatregelen (bijv. op het gebied van Covid-19) zullen ook van toepassing zijn op het evenement. 

Splash this around