Selecteer een pagina

races

SALOMON Koning van Spanje Trail 2024

DATA KONING VAN SPANJE TRAIL 2024
10 – 12 MEI


Neem deel aan deze klassieker in het Limburgse Heuvelland: de 13e editie van de SALOMON Koning van Spanje Trail vanuit Gulpen. Verschillende routes door Zuid-Limburg en een stuk België die het mogelijk maken een schitterend Trailweekend in het heuvelland te beleven, inclusief night trail. Van jong tot oud, van beginnende trailer tot competitieve loper die voor een klassering gaat op dé hoofdafstand van het weekend: de 43km op zaterdag 12 mei. Voor de tweede keer staat ook een ultra Trail over 80km met 2.200 hoogtemeters op het programma (zaterdag 11 mei).

Deze Trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet. Deze beklimming vormt in mei voor de verschillende afstanden onderdeel van ieder zijn eigen veldtocht.

KLIK DOOR NAAR DEELNEMER NIEUWSBRIEF 1

KLIK DOOR NAAR DEELNEMER NIEUWSBRIEF 2

Warmte advisering Koning van Spanje 2024

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish locatie van alle afstanden van de Koning van Spanje Trail is in Gulpen: Parkeerplaats Oudegats / Landsraderweg 13 / 6271 NT Gulpen.

Mocht je zaterdag of zondag met de auto reizen: volg die dagen rondom de locatie de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het kan zijn dat je na het parkeren 15 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd.

Let op: auto’s die in de berm parkeren, kunnen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties en verkeershinder. Plaats de auto alleen op een aangegeven parkeerplaats.

Kosten, inschrijving en betaling

INSCHRIJVING KONING VAN SPANJE TRAIL 2024 

VRIJDAG 10 MEI

 • Night Trail: € 25 VOL
 • Ultimate (vrijdag-zaterdag-zondag): € 100 VOL

ZATERDAG 11 MEI

 • 11km: € 23
 • 22km: € 27  VOL
 • 43km: € 45 VOL
 • 80km: € 65 VOL

ZONDAG 12 MEI

 • 10km: € 23 VOL
 • 18km: € 28 VOL
 • 30km: € 35 VOL

Voor dit bedrag bieden we je een mooie trailervaring inclusief een Koning van Spanje Trail give away, tijdsregistratie, verzorging onderweg, bij de finish een stuk vlaai van dé Bakkerij Hagedoren, een medaille (voor de Ultimate en Ultra is er een aparte medaille ontworpen) en een glas Zwarte Ruiter alcoholvrije Weizen na afloop. Op alle dagen worden volledig verschillende routes gelopen. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen vanuit onze sponsors Salomon en Gulpener.

Let op: voor de 43km en 80km routes geldt dat deze worden gelopen obv Gps. Onderdeel van je inschrijving is een clinicochtend op zaterdag 6 april over het lopen met Gps. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om goed voorbereid aan de start te staan.

De Koning van Spanje ULTIMATE is een combi klassement van de 18 km vrijdag, 43 km zaterdag én 30 km op zondag (= 91km en 2.500 hoogtemeters). De inschrijving is inclusief pasta party op zaterdag en een speciale ULTIMATE medaille.

Let op: deelnemers aan één van onze trailreizen (Eiger Ultra Trail, Ultraks Matterhorn of Dolomiti di Brenta Trail) ontvangen per mail een code om zich zonder kosten te kunnen registreren voor de Koning van Spanje Trail.

Bovenstaand zijn de EARLY BIRD TARIEVEN en geldig t/m 31 januari. Daarna zijn alle inschrijfgelden 5 euro hoger.

Oproep plaatsen

Zijn de startnummers voor de afstand die je wil lopen al vergeven? Plaats dan een oproep op de Facebook pagina van het evenement

Op die pagina kun je ook een oproep plaatsen om bijvoorbeeld te carpoolen of gezamenlijk naar de Koning van Spanje Trail toe te trainen. 

Registration international runners

You can subscribe for the following distances: 

Friday 10th May

 • Night Trail: € 25
 • Ultimate (friday-saturday-sunday): € 100

Staturday 11th May

 • 11km: € 23
 • 22km: € 27
 • 43km: € 45
 • 80km: € 65

Sunday 12th May

 • 10km: € 23
 • 18km: € 28
 • 30km: € 35

With this registration fee you a great trail experience including a Koning van Spanje eco-Cup, timekeeping, aid stations, at the finish a piece from the traditional Hagedoren Bakery, a medal (a separate medal has been designed for the Ultimate and Ultra) and a glass of de Zwarte Ruiter non-alcoholic Weizen afterwards. Completely different routes will be run on all days. For the winners there are great prizes from our sponsors Salomon and Gulpener.

Please note that the 43km and 80km routes are run obv Gps. Part of your registration is a (optional) clinic morning on Saturday, April 6 about running with Gps. 

The Koning van Spanje ULTIMATE is a combi classification of the 18 km on Friday, 43 km on Saturday and 30 km on Sunday (= 91 km and 2,500 altimeters). Registration includes pasta party on Saturday and a special ULTIMATE medal.

 

Aanmelden GPS clinic voor deelnemers (6 april)

Op zondag 6 april organiseren we een GPS clinic voor alle deelnemers aan de Koning van Spanje Trail die meer willen weten over navigeren over de paadjes. Aanmelden voor deelnemers aan de Koning van Spanje Trail is kostenloos, inschrijven hiervoor is wel noodzakelijk en kan via deze link.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar kortere afstanden die op dezelfde dag als je inschrijving worden gelopen. Stuur je verzoek voor 1 maart 2024 naar mutaties@mudsweattrails.nl.

Je afstand neerwaarts bijstellen kan ook in het KvS weekend zelf bij de issuedesk, tegen 3 euro wijzigingskosten.

Overdragen startbewijs op andere naam?
Het overdragen van je startbewijs is kosteloos mogelijk tot 1 maart 2024. Stuur hiervoor een mail naar mutaties@mudsweattrails.nl met:

 • het inschrijfbewijs
 • de NAAM, het E-MAIL ADRES en de WOONPLAATS van je vervanger.

De wijzigingen worden in badges behandeld, de bevestiging van je wijziging kan dus even duren.

Naamswijzigingen na 1 maart 2024 kunnen alleen nog in het KvS weekend zelf bij de issuedesk tegen 3 euro wijzigingskosten worden doorgevoerd.

Let op: om veiligheidsredenen is het niet toegestaan te lopen onder iemand anders zijn/haar naam zonder dit aan ons door te geven! 

Overzicht startnummers
Klik door naar het overzicht van de startnummers (dit volgt in de week voorafgaand aan de race). Onthoud deze, dit maakt de uitgifte van de startnummers een stuk makkelijker.

Ophalen startnummers

Je startnummer kun je ophalen op de volgende tijdstippen op het start-finish terrein:

  • 10 mei: vanaf 18.30 uur tot 21.00 uur
  • 11 mei: tussen 8.30 uur en 10.15 uur
   • Voor 80km lopers vanaf 06.15 uur
  • 12 mei: tussen 8.30 uur en 10.15 uur
Parkeren

Het aantal beschikbare parkeerplaatsen is zeer beperkt. We verzoeken deelnemers met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Of een carpool afspraak te maken via de eventpagina op Facebook.

Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het kan zijn dat je na het parkeren 15 minuten moet lopen naar de startlocatie. Houd daar dus rekening mee bij het plannen van je reistijd. Zeker voor de deelnemers die later starten!

Op een aantal plekken moet een parkeerkaart worden gekocht. Een dagkaart kost 2,50 euro en is te koop bij de automaat.

Klik op de kaart voor een overzicht van alle beschikbare parkeerplekken in Gulpen.

!! Let op !! Auto’s die in de berm parkeren kunnen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties en verkeershinder. Plaats de auto alleen op een aangegeven parkeerplaats

Wedstrijdreglement

Informatie over het reglement voor de wedstrijd volgt.

Pasta party 11 mei

​Op zaterdag 11 mei kun je samen met andere deelnemers gezellig een pasta maaltijd eten. Meld je aan via onderstaand inschrijfformulier. De kosten hiervoor zijn 17,50 euro. De tijdstippen zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt dan mooi de laastste lopers van de ULTRA 80km warm binnenhalen.

Voor ULTIMATE deelnemers is de pasta party onderdeel van het startpakket en is de pasta party van 17.30 tot 18.30 uur.

 

 

Salomon - MST technisch running shirt

Bij je inschrijving is ook een technisch Salomon Running – MST shirt verkrijgbaar. De dames- en herenshirts hebben een mooie pasvorm en zijn van fijn technisch materiaal om in te rennen. De dames variant is rood en is er in de maat S t/m L. De heren variant is blauw is er in de maten S t/m XL. Beide zijn (alleen bij je inschrijving) verkrijgbaar voor €35 

Het shirt is alleen te bestellen bij inschrijving en kan alleen worden opgehaald tijdens het event. 

 

Aanbevolen hoofdlamp en sokken

HOOFDLAMP
Om mee te doen aan de Night Trail is een goede hoofdlamp verplicht. Hiervoor hebben we ook een aanbieding in samenwerking met het merk Ledlenser samengesteld. Een lamp die we hebben uitgekozen omdat deze qua prestaties uitstekend geschikt is voor deze uitdaging en een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Voor deelnemers van 59,90 euro voor 49,90 euro.

PROBLEEMLOOS TRAILEN MET DE JUISTE SOKKEN
Probleemloos trailen doe je met de sokken van Bridgedale. We hebben veel ervaring met deze sok, in natte, bergachtige, koude, warme en langdurige tochten en races. De Bridgedale Lightweight T2 Merino hebben we geselecteerd voor de Trails in Gulpen en bieden we tegen een scherpe prijs aan.

Aanmelden als vrijwilliger

Voor de Koning van Spanje Trail zijn we op zoek naar mensen die hierbij willen ondersteunen. Heb je interesse om jezelf een keer vanaf de zijlijn in te zetten? Zet je een dagje of het weekend in en je kunt vervolgens aan een andere race van ons deelnemen. Ook sluiten we het jaar met alle vrijwilligers af, hiervoor ontvang je dan ook een uitnodiging. Mail naar: vrijwilligers@mudsweattrails.nl  om je aan te melden. Denk bij inzet aan het bemannen van de aanmeldbalie, inzet op een verzorgingspost, het binnenhalen en opvangen van deelnemers, het fungeren als laatste loper of het uitzetten van het parcours.

Nieuw! Hike mee met een gids

Op zondag 12 mei en start om 10.30 de walk along vanaf de koffiestand op het start- en finish terrein. Een van de gidsen is geboren en getogen in deze prachtige streek en heeft een mooie route uitgestippeld door het Wijlrebos en het Gerendal. De wandeling gaat langs de orchideeëntuin waar elk voorjaar de orchideeën en de andere zeldzame plantensoorten weelderig bloeien. Op de helling groeit een verzameling van de soorten die specifiek in Zuid-Limburg voorkomen.

Zin om te wandelen te midden van de heuvels van Zuid-Limburg en het voorjaar te omarmen? Sluit je bij ons aan en geniet samen met ons van deze prachtige omgeving.

Tip: Denk eraan om zelf wat eten en drinken mee te nemen voor onderweg en neem je (berg)wandelschoenen mee i.v.m. mogelijke modderige stukken.

Deze hike wordt georganiseerd door onze reispartner 360 Explore.

 

 

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

Het volledige programma.

VRIJDAG 10 MEI:

 • Night Trail 18km 

ZATERDAG 11 MEI:

 • 80 km / 2.200d+ (gps based)
 • 43 km / 1.250d+ (gps based)
 • 22 km / 500d+
 • 11 km / 300d+

ZONDAG 12 MEI:

 • 30 km / 800d+
 • 18 km / 450d+
 • 10 km / 250d+

De ULTIMATE bestaat uit de Night Trail 18km, 43km Trail op zaterdag (GPS based) en de 30km op zondag. 

De routes worden een week voorafgaand aan het evenement aan de deelnemers toegestuurd.

Starttijden en tijdslimieten

De afstanden kennen aparte startmomenten en logischerwijs verschillende tijdsgrenzen om te finishen.

Vrijdag 10 mei:

 • 18 km Night Trail: start 21.00 uur

Zaterdag 11 mei:

 • 80 km / 2.200d+ gps based: starttijd 7.00 uur (tijdslimiet 14 uur)
 • 43 km / 1.250d+: gps based: 9.30 uur (tijdslimiet 6 uur)
 • 22 km / 500d+: 10.15 uur (tijdslimiet 3 uur) 
 • 11 km / 300d+: 9.45 uur (tijdslimiet 1,5 uur)

Zondag 12 mei:

 • 30 km / 800d+: 9.00 uur (tijdslimiet 4,5 uur)
 • 18 km / 450d+: 10.00 uur (tijdslimiet 2,5 uur)
 • 10 km / 250d+: 10.15 uur (tijdslimiet 1,5 uur)

Deze limieten zijn gebaseerd op de uitslagen van voorgaande jaren. Let op: bovengenoemde starttijden zijn nog onder voorbehoud! De tijden op deze pagina zijn leidend.

Live Tracking ULTRA 80

De ULTRA 80km is live te volgende via de link van Geotracks

Verzorging onderweg

Zorg bij warm weer voor voldoende vocht. Het advies is om minimaal één liter water onderweg mee te nemen.

In de laatste mailing heb je de links naar je route(s) ontvangen, waarin ook de verzorgingsposten zijn opgenomen.

EHBO en verkeersbegeleiding

Op beide dagen is een professioneel medisch team ingezet om Eerste Hulp te kunnen bieden. De eerste hulp is er op het start- en finish terrein. En mobiele inzet mbv motoren en quad. Aan de binnenkant van je startnummer vind je het EHBO telefoonnummer. Bij nood bel altijd 112. Communiceer altijd zo exact mogelijk de locatie en het startnummer naar de diensten.

Op zaterdag en zondag zijn bij alle afstanden, m.u.v. de gehele 45 en 80km afstanden op zaterdag, de cruciale oversteken door verkeersregelaars bemand. Wees zelf ook altijd alert bij wegoversteken en respecteer de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

 

Uitslagen en prijzen

Er zijn prijzen voor de eerste drie lopers (M – V apart) op alle afstanden. Met uitzondering van de Kids Trails en Night Trail.

Greencare

‘Leave nothing but foot prints’. Het Koning van Spanje Trailweekend wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

Een aantal duurzaamheidsmaatregelen die we verder treffen met betrekking tot het evenement: we sturen zo veel mogelijk aan op carpoolen. De medailles zijn gemaakt van bioplastic (aardappelschillen) en volledig biologisch afbreekbaar. We proberen afval zo veel mogelijk te scheiden en maken vanuit de catering gebruik van biologisch afbreekbare bekers. Ook op de verzorgingsposten wordt niet gewerkt met plastic bekers. 

na de wedstrijd

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage en actiefoto’s. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via de Facebook pagina van MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via eigen sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Leuk als je foto´s via social media deelt met de mention @mudsweattrails en de hashtag #lifeisbetteronthetrails

Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten neem contact met ons op via info@mudsweattrails.nl

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de Salomon Koning van Spanje? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten? Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl. In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

De op dat moment geldende overheids maatregelen (bijv. op het gebied van Covid-19) zullen ook van toepassing zijn op het evenement. 

Splash this around