Selecteer een pagina

trailtours

Trailtour Ahrtal

Ga mee met onze Trailrunning tour: trainen over de paadjes en kammen van het Ahrtal (1 dag)

Vind je het leuk om een buitenlandse trail ervaring op te doen? En zin in een stevig uitdagende training niet ver over de grens? Ga dan met ons mee de paadjes op van het Ahrtal in de omgeving van het Duitse Altenahr. Op de paadjes en kammen van het Ahrtal kun je kennis maken met uitdagend klimmen en dalen over steil en rotsachtige terrein met toppen tot 600meter hoogte.

Door de handen en voeten passages en de hoeveelheid hoogtemeters wordt er van je verwacht vaker 30 km Trails te hebben gelopen in Limburg, Eifel, Ardennen (of in de bergen) en je zeker te voelen als de paden steiler en ongelijker worden. Een mooie gelegenheid om verder ervaring op te doen, misschien wel als opmaat naar een buitenlandse Trail- of Skyrace!

We bieden een dagtrip naar dit mooie trainingsgebied aan op zondag 14 april 2024. 

Na een rit van iets meer dan 2 uur is het tijd om in actie te komen (je rijdt, zoveel mogelijk carpoolend, die kant op). Bij aankomst in Altenahr krijg je de mogelijkheid om een aantal spullen te testen (stokken en rugzakken, we verwachten dat je zelf goede trailschoenen hebt).

Nadat we ons klaar hebben gemaakt is het tijd om in verschillende groepen begeleid de verrassende paden van het Ahrtal te verkennen. Via rotsachtig klimmen en dalen bereiken we de eerste kam die op bepaalde stukken met handen en voeten moet worden gelopen. Op weg naar één van de weinige ‘gipfels’ die je dicht bij huis kunt vinden. Hardlopen wordt afgewisseld met powerhiken en handen en voeten passages. De totale ronde die we maken is rond de 20-25 km waarin 1.500 hoogtemeters zijn opgenomen. Na de tocht is het tijd om gezamenlijk de energietank aan te vullen  met een hapje en een drankje.

Een minireis waarin ervaren, leren, testen en het sociale centraal staan.

Heb je zin om mee te gaan? Schrijf je dan snel in. Wij kijken er naar uit om met jullie op pad te gaan!

Prijs van deze eendaagse verzorgde trip: € 65. Dit is inclusief:

  • Circa 20km trail en ongeveer 1.500 hoogtemeters;
  • MST begeleiding op de route;
  • Testen van materiaal (stokken / sokken / rugzakken);
  • Koffie en thee bij aankomst;
  • Maaltijd en drankje, in een buitensetting, in Duitsland.

Let op: we ontmoeten elkaar om 9.00 uur in Altenahr!

Lees ook de eerdere ervaringen van deze Trailtour in het Ahrtal.

Inschrijven kan via onze website www.mst-trailreizen.nl 

VERPLICHTE MATERIALEN

Er wordt geadviseerd de volgende zaken tijdens de Trailtour mee te nemen:

  • Schoenen waarmee je in heuvelachtig en glad terrein kunt lopen
  • Verschillende laagjes (afhankelijk van de voorspellingen wind- en / of regenjack)
  • Opgeladen (!) mobiele telefoon
  • Een handdoek en een warme kledingset (donsjas) voor na afloop.
  • Daarnaast natuurlijk je eigen energievoorraad voor onderweg (gels / bars / drinken).

Alle deelnemers ontvangen een briefing met hierin ook een uitgewerkte paklijst.

DEELNEMER EN AANSPRAKELIJKHEID
Elke deelnemer aan deze reis dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De reisorganisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.
MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

GELDIGHEID
Deze Trailtour gaat door bij minimaal 20 aanmeldingen. Bij voldoende deelnemers vindt er na die datum ook geen restitutie van inschrijfgeld meer plaats bij annulering door de deelnemer. Naamswijzigingen voor een vervanger kunnen worden doorgegeven via trailtours@mudsweattrails.nl

ANNULERING
In geval van extreme (weers-)omstandigheden op de dag zelf is MudSweatTrails gerechtigd de Trailtour om wille van de veiligheid van de deelnemers te annuleren of in te korten. Er vindt dan geen resitutie van de reissom meer plaats. Er bestaat als dan ook geen recht op vergoeding van (im)materiële schade. Aanbevolen wordt een reisverzekering af te sluiten in het geval zich een blessure of andere aangelegenheid voordoet die de deelname onmogelijk maakt. Advies is de voorwaarden te controleren bij je verzekeraar.

HUISDIEREN (HONDEN)
Honden zijn tijdens deze tour niet toegestaan.

VRAGEN
Heb je interesse of vragen? Mail naar trailtours@mudsweattrails.nl. We maken er een waanzinnig leuke en uitdagende trip met elkaar van!

Voor vragen: trailtours@mudsweattrails.nl.

Splash this around